0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин Витро/Икси - юли, август, септември 2013 г.
« Отговор #220 -: Юли 22, 2013, 12:02:11 pm »
Охо,още доста чакане има.Но важен е крайният резултат preggo
« Отговор #221 -: Юли 22, 2013, 12:11:08 pm »
На мен ми се иска вече да разбера резултата, но просто няма да е реален сега.Пък и имам някакво усещане, че този път е станало.Дано наистина е така.От вчера отделно леко ме наболяват гърдите, откъм мишниците.Досега не ми се е случвало такова нещо.

« Отговор #222 -: Юли 22, 2013, 13:49:29 pm »
Успех на всички!
*
Таня Филипова
*
« Отговор #224 -: Юли 22, 2013, 22:54:19 pm »
Здравейте.Знаете ли дали само с "Фемара"(2табл.на ден за 5 дена) може до 12-ти ден да има достатъчно добри фоликули за инвитро?Преди 2 месеца започнахме втория опит инвитро,но не отговорих добре на стимулацията и го прекъснахме в 8-ми ден(като заплатих,за да не ми "гори" опита).Миналия месец имах задържан фоликул и пих "Фемоден".Сега пия "Фемара".Възможно ли е от стимулацията на инвитрото да има остатъчно действие на лекарства и заедно с "Фемарата"до 12ден да узреят повече от един фоликул?Док. каза,че ако се наложи може да регулира цикъла-каквото и да значи това.На прегледа на 12-ти ден ще реши какво да прави.Не ми се иска да губя и този месец. :?

*
« Отговор #225 -: Юли 23, 2013, 10:00:39 am »
Аз тази седмица ще ходя да пускам задължителните изследвания и се надявам да са ок,за да може началото на август със следващият цикъл да стартираме.Усещам как наближава и започва лекинко да ме тресе треската  :lol:
Хей ВиЛиЛи, аз чакам цикъл около 29-ти и започвам процедура. Вие какви задължителни изследвания пуснахте?
« Отговор #226 -: Юли 23, 2013, 10:05:48 am »
Аз тази седмица ще ходя да пускам задължителните изследвания и се надявам да са ок,за да може началото на август със следващият цикъл да стартираме.Усещам как наближава и започва лекинко да ме тресе треската  :lol:
Хей ВиЛиЛи, аз чакам цикъл около 29-ти и започвам процедура. Вие какви задължителни изследвания пуснахте?
Ами в четвъртък  сутринт имам час в клиниката и ще пуснем микробиологиите на двамата,а после ще ида до личния лекар да си взема направление за вирусологиите.Май са само тези.
Ти ще вървиш 5-10 дни преди мен,защото моя цикъл го чакам към 7-10 август.
Нямам търпение вече да започваме!
« Последна редакция: Юли 23, 2013, 10:07:21 am от ВиЛиЛи »
*
« Отговор #227 -: Юли 23, 2013, 13:15:21 pm »
Ами в четвъртък  сутринт имам час в клиниката и ще пуснем микробиологиите на двамата,а после ще ида до личния лекар да си взема направление за вирусологиите.Май са само тези.
Ти ще вървиш 5-10 дни преди мен,защото моя цикъл го чакам към 7-10 август.
Нямам търпение вече да започваме!
Супер!
Аз вчера пуснах микробиология и цитонамазка, ТСХ ми е 1, а вирусология сме пускали тази година, може би затова не ни я бързат. Дано не ми мине черна котка път и да започвам вече! Започнах да пия малко добавки и мисля да опитам рецептата със смокините, дано не е късно...
« Отговор #228 -: Юли 23, 2013, 13:34:21 pm »
Давността на вирусологията знам,че е 3 месеца,провери си ,да не ви изненадат в 90-тата минута.
Колко парички ти излязоха микробиологията и цитонамазката,а мъжка микробиология не сте ли правили?
И още един въпрос :lol: каква е тази рецепта със смокини и за какво е? :oops: Явно някъде нещо се е коментирало но не съм го видяла.
Аз имам сериозни притеснения с моето ТСХ,което е 3 обаче лекарката твърди,че не е нужно да го сваляме  под 2,след като нямам проблеми със щитовидната.
Ходих и на ендокринолог, и 2 пъти питах гинеколожката и двете продължават да се инатят.Щеше да ми е по-спокойно да ми дадат Еутироксче ,за да го смъкна,обаче не мога да си го самоназнача все пак.
 :oops: НЕ че не си самоназначих по 1 таблетка Селен,но това е тайна хахахаах и още не съм правила контрола ,за да видя дали има резултат от тях.
« Последна редакция: Юли 23, 2013, 13:47:09 pm от ВиЛиЛи »
*
« Отговор #229 -: Юли 23, 2013, 14:20:40 pm »
Давността на вирусологията знам,че е 3 месеца,провери си ,да не ви изненадат в 90-тата минута.
Колко парички ти излязоха микробиологията и цитонамазката,а мъжка микробиология не сте ли правили?
И още един въпрос :lol: каква е тази рецепта със смокини и за какво е? :oops: Явно някъде нещо се е коментирало но не съм го видяла.
Аз имам сериозни притеснения с моето ТСХ,което е 3 обаче лекарката твърди,че не е нужно да го сваляме  под 2,след като нямам проблеми със щитовидната.
Ходих и на ендокринолог, и 2 пъти питах гинеколожката и двете продължават да се инатят.Щеше да ми е по-спокойно да ми дадат Еутироксче ,за да го смъкна,обаче не мога да си го самоназнача все пак.
 :oops: НЕ че не си самоназначих по 1 таблетка Селен,но това е тайна хахахаах и още не съм правила контрола ,за да видя дали има резултат от тях.
Хехе... и аз си бях самоназначила Еутирокс 0.25, но когато отидох на еднокринолог (Начев, разбира се  :lol:) той потвърди самоназначението ми (нямам и не съм имала проблеми със жлезата). Моето беше между 1.5 и понякога 2.8.

Рецептата е ето тази:
Цитат
Eто ви едно природно лекарство за увеличаване на яйцеклетките:
В продължение на 21 дни се прилага по 2 пъти на ден на гладно. Най добре да се започне след менструалният цикъл. Прави е 2 пъти по 21 дни.
Взимат се 13-14 средни сушени смокини или 10-11 по големи и се варят по похлупак 20 минути в 500мл минерална вода. Оставят се да изстинат и като стане хладка водата се прецеждат ,разделя се на 2-3 порции и се изпива 30 мин. преди хранене.Има ефект и е особено полезно преди стимулациата за инвитро. Успех!

За съжаление не мога да ти кажа цена, тъй като нали съм през фонда и... пропуснах да мина през касата  :oops:. Едва вечерта се сетих че тези изследвания фонда не ги поема. Вирусология друг път са ни искали почти пред пункция, така че живот и здраве да стигнем до там ще пуснем... Моята лична е много разбрана по отношение на направлението, въпреки че в началото отидох с кодовете и си настоявах много, докато ми пусне. Казвам си, че е за инвитро.
Мъжка микробиология не сме правили никога, пиши ако правите колко струва, моля.
« Отговор #230 -: Юли 23, 2013, 14:36:50 pm »
Коя е тази гинеколожка, а и ендокриноложка :x
« Отговор #231 -: Юли 23, 2013, 14:48:39 pm »
Момичета днес ми беше трансфера на 2 бластоциста. Толкова се развиха до ден 5-ти. Ще правя кръвен на 2-ри август. Стискайте ми палци :)
« Отговор #232 -: Юли 23, 2013, 15:01:38 pm »
Скоро да се похвалиш с хубави новини. :D

« Отговор #233 -: Юли 23, 2013, 15:53:48 pm »
lili2011 и ние сме по фонда  :wink:  , много ни станаха съвпаденията,ти в коя клиника беше,че съм забравила,ако си писала. А иначе съм почти сигурна ,че док каза , че иска микробиология на еякулата(ще кажа за цената).
 deizi_83 ,д-р Юнакова в Щерев :?,а ендокриноложката е д-р Любенова.Аз не се заинатих до край,защото след всичко прочетено останах с впечатлението,че високот ТСХ е проблем за износването ,а не за самото забременяване,което означава че при положителен тест(дай боже)ще обиколя ако трябва и сто ендокринолога.
47 Smiles,честит ти трансфер.Сега си бременна до доказване на противното,имаш ужасно силно стиснати палци!
*
« Отговор #234 -: Юли 23, 2013, 16:24:49 pm »
много ни станаха съвпаденията,ти в коя клиника беше
Ами... същата  :oops:

след всичко прочетено останах с впечатлението,че високот ТСХ е проблем за износването ,а не за самото забременяване,което означава че при положителен тест(дай боже)ще обиколя ако трябва и сто ендокринолога.
Аз не разбирам много от ТСХ, но при стимулацията ТСХ се вдига и стойностите му ще стават некоректни, доколкото знам - тогава може да ви е трудно да вземете решение как да се свали. А изследване на ТСХ се смята за коректно най-рано два месеца след стимулация. Нали сте изследвали и другите подобни - Т3, Т4 и прочие?
Една моя приятелка забременя спонтанно и след забременяването и откриха ТСХ 3-4, та от нея знам че лекарят и (Начев) предпочита да има някаква предварителна информация как се повлиява хормона, вместо да започне да тества след забременяването тепърва различни медикаменти. Не знам какво да те посъветвам...

47 Smiles, аз обожавам да съм бременна до доказване на противното, а на теб желая да няма 'доказване на противното'   :wink:.
« Отговор #235 -: Юли 23, 2013, 16:30:03 pm »
deizi_83 ,д-р Юнакова в Щерев :?,а ендокриноложката е д-р Любенова.
Какво съвпадение :D и аз правих при нея първия си опит- тогава ТСХ ми беше 3- Юнакова каза, че е ок и няма нужда да посещавам ендокринолог.
След това смених клиниката и преди следващия ми опит ТСХ беше 2,8- при което веднага ме изпратиха при Начев и казаха, че докато не падне ТСХ няма да започваме опит.
Е, за един месец го свалих на 2, но продължавам Л-тироксина 0,25 и сега го поддържам около 1,5-2 ТСХ-то.
На твое място бих посетила Начев или бих си самоназначила 0,25 м.г. Успех!
П.С. в Щерев правят микробиология и на мъжа и на жената.
« Последна редакция: Юли 23, 2013, 16:32:00 pm от deizi_83 »
« Отговор #236 -: Юли 23, 2013, 16:40:47 pm »
Честно да си призная,много се изкушавам за Л тироксина,но мисля сега в четвъртък да си пусна сама едно ТСХ и в зависимост от резултата да взема решение.Чудя се,след като в новата сграда на Щерев са направили ЦибаЛаб,дали имат опцията и там за он лайн проследяване на резултатите,или пак трябва да разчитаме на момичетата от рецепцията.Не че няма да разебра още в четвъртък,но това не пречи да се чудя. :BangHead:
*
« Отговор #237 -: Юли 23, 2013, 16:48:06 pm »
ЦибаЛаб,дали имат опцията и там за он лайн проследяване на резултатите,или пак трябва да разчитаме на момичетата от рецепцията.
По принцип разчитаме на момичетата на рецепцията  8) . Но вчера попълних едни бележки, според които от рецепцията би трябвало да ми изпратят резултата на мейл, ще видим. Със сигурност обаче това не е стандартният достъп на Циба.
« Отговор #238 -: Юли 23, 2013, 16:57:00 pm »
Да де,тая бележка е ясна,ама се надяваш да не те забравят,докато имат много работа,и евентуално им звъниш,като стане късно следобед на следващия ден ,а нямаш мейл.Нищо ,не е фатално,просто е малко по-усложнено.
И да знаеш,че имам сериозни подозрения че в интервала 10-15 август ще да се срещнем с теб някъде из клиниката  :lol: 8)
« Отговор #239 -: Юли 23, 2013, 17:00:59 pm »
Аз ТСХ винаги си го пускам в квартала- имаме цибалаб и рамус и после си ги проверявам по интернет.
П.С. В Рамус са най-ниски цените.
И нали знаеш - на гладно и жадно и за предпочитане в чист ден. Успех.