Елфи, разбрах те аз. Не викай сега подкрепление да ме бие де.
Имах предвид, че с добрата воля и усилия на всеки един поотделно за нещо, или на група хора за нещо - не може да се подобри значително общата картинка у нас драстично просто. Нещата дотам са стигнали, че наистина не може. Но това си е моето мнение разбира се. И то изобщо не значи, че трябва всеки да вдигне ръце, да зареже каквото върши добро и свястно и да хукне да прави опити "да докара земния рай" тук, чрез насилие я.
Безумна наглост се лее от страна на т.нар. "политическа класа". Какви преговори, какви 5лв. и за какво? Гледам снощи "Референдум" по темата и какви са изказванията: "Те студентите, не трябвало да протестират така и за това, то не бил тяхна работа"
"Можело да протестират, само на тема образование, да искали нещо в тази насока, ама не и оставка на правителството...". Ти скиваш ли за какво безочие става дума?!! Че студентите 99% са пълнолетни български граждани, с право на глас т.е. съвсем логично е да издигат чисто политически искания, да са доволни, или недоволни. Че може от тях пък да има много гласували за партиите, които в момента са на власт и да не им харесва как работят и да не желаят да ги чакат да творят простотии до следващи редовни избори...всичко може да е. Но то вече се посяга съвсем открито върху правото на цяла категория хора в нашето общество да протестират за каквото си искат. Това е недопустимо нахалство! И от тези какво да очаквам аз? С тях за какво да преговаря който и да било?
Другият аспект. В началото на протестите реагираха с: "Абе к'ви протести са това, това е маскарад, клоунада, несериозно е, така ли се протестира...". Каквото и конкретно искане да се подочуеше отнякъде - също веднага биваше разкоствано от-до от "дежурните авторитети" като безсмислено, тъпо, то нищо нямало да промени... Хората този театър техния го гледат от години, все така протича. И накрая им казаха: "Марш оттук. Оставка! Не щем повече да ни се обяснявате какво можело и не можело. Да го направите свястно - очевидно също не можете. Чао.". Ааааа викат ония: "Ама то това не е искане, не е конструктивно, то за вас е вредно ние да подаваме оставка..." И седят. Сега като няма "клоунади", а окупация на университети и леки мелета пред НС ...ся пък не им уйдисва, че окупацията била незаконен акт, а протестиращите били агресивни, не можело така да се протестира то.
Аз нещо тотално се обърках да ти призная и не се шегувам. Как аджеба е редно да се протестира за нещо и то се приема "насериозно"? Ако е наистина мирно - било "цирк и разходка", ако спре да бъде такова - било незаконно, било "агресия, нецивилизовано", н'ам какво си. И ПАК не спира опяването за какво трябвало и не трябвало, можело и не можело да се протестира...това от устите на онези, срещу които се протестира и скоро ще вземат да си направят зидана ограда около НС та да ги пази от "народната любов", ама - не бе! Седят там и не мърдат и нямат намерение да мърдат.
И в крайна сметка - все тая какви ще са последствията за онези дето не те щЪт (вече над 150 дни ще стане) за теб дето си на власт, ако я стискаш тази власт от много загриженост за тях, ами не от грижа за теб самия (както е в случая). Подаваш я пуста оставка и ги оставяш да си трошат главите и като осъзнаят колко си "бял и добър" - връщаш се на бял кон
Ама тя оставката ти се иска "за цялостно творчество" и всички знаят, че не си "бял и добър" и очевидно не си там където си от много мерак да се грижиш за народа си и да твориш добрини. Та затова - не я подаваш, щото ти е ясно, че скоро не можеш пак да долазиш до власт, ако го направиш.
И мен, ако питаш - трябва да имаме служебен кабинет, програмно правителство, но не и нови избори скоро. Явно за избори не сме достатъчно освестени баш в момента. Майските избори - също бяха грешка и това е очевидно. Народ, който е склонен да избира, кой да му определя бъдещето заради обещания за 10лв. отгоре, дърва за огрев и от сорта и вика "ай ся голяма работа" по въпроса, че гласува за хора дето крадат и са крали милиарди - нЕма вътък просто да избира. Рационално и разумно - може да избират "ситите". Та на нас ни трябват бюрократи, които да движат държавните колела така, че да ставаме все по-сити и да почнем да мислим за бъдещето си "извън сметката за ток" масово. Ник'ви "идейни платформи", планове и стратегии до 2680 година и розови мъгли. Ако имаше чалъм - аз бих издигнала искане да ни бъде назначено служебно правителство съставено от немци и да ни управлява докато средният доход у нас стигне поне половината от средния в германия.
Като колония баш. Ай да видим ако се наложат правила за спазване и няма клинчене под път и над път, безнаказано крадене и далавери - дали пък толкова сме продънени и неспособни като държава и икономика да постигнем благосъстояние. Щото съм убедена, че не е така. Ама когато всяка властова позиция в държавата е в ръцете на групи, кланове, кръгове, цели фамилии и всичко това оплетено като свински черва воглаве със съдебната система дето трябва да е коректив...ми няма да има оправяне - да. И всеки месец да правим избори - все тая.