И к'во по-различно става
Джам, да ми поясниш, че съм станала твърде руса явно.
Хората протестират, хвърлят разни неща, полицията ги маризи...е, малко по-елегантно отколкото го прави нашата, но... особени разлики няма.
И защо това в Брюксел не се брои за недемократично, а всеки протест у нас се явява "нек'ви рутят демокрацията"? Ако нещо не ме разбра все пак, аз нямам предвид, че полицията в някоя държава (все тая коя) се опитва да прекрати мятането на зеле и павета примерно. За полицията е разбираемо. За редовите граждани дето се пържат в същия тиган, в който и мятащите зеле, яйца, бутилки минерална вода...не е много лгично да им е главната грижа това. Пък на някои тук - това им е главен проблем в цялата ситуация, която се разиграва месеци наред. Преди това грижата им беше, че било шествие и изгъзица, а не протест. Много са ми "любими" тези хора на мен лично .
След половин година, ако съм жива - ще си говорим разбира се пак. С удоволствие. За съжаление, преди приблизително година - ситуацията беше същата, макар и правителството друго. И тогава слушах и четох, че то с протести и викане не ставало нищо, с избори ставало. И тогава твърдях, че без радикални, неотстъпчиви протести - ще я докараме до същото, или по-кофти даже, пак сред зима... Засега ми се чини, че моята прогноза се оказа по-вярна (не мисли, че ме радва това).Едни избори и няколко месеца по-късно, с друго правителство - аз пак съм тук, темата е същата, по улиците пак има протести. Не секват вече 150 дни. Викаш след още 6 месеца - ще е друго, ако има още едни избори и културно си "изберем" поредното правителство, което всъщност не щем да избираме? Ами да видим...
П.П. Конкретно в мои постове - никъде не говоря за полицейско насилие и изобщо не ме вълнува този въпрос. Нормално е да го има, когато има сериозни протести, има го навсякъде по света. То това е част от реалното отстояване на искания за нещо - да си искаш своето, въпреки, че властимащите - ще пратят непременно силовите структури да те мачкат както може. Ако И това не те откаже да си искаш своето...в един момент ще се откажат те и ще трябва да отстъпят. В крайна сметка - е "игра на нерви", на убеждения и на това имаш ли дупе да искаш - нямаш ли. Като нямаш...живееш в България.
Елфи, редактирам този пост, че сега ти виждам питането. Аз бих го оставила, но ми е напълно невъзможно технически да пътувам до София всяка вечер просто. И бой да ям, ако не ме пречукат по невнимание - ще ми мине все пак, не ми е дерт. Не навиждам студ - и това ще преглътна. Лятото бях по работа в София два дни. Първата вечер стана среднощ като приключих, втората - успях да сколасам навреме, че да се включа в "карнавала". На февруарските протести - също бях, подкрепях другите хора, ако и моята лична "кауза" на тези протести - да не беше баш сметката за ток, а нещо доста по-голямо. Но подкрепих сънародниците си за тяхното главно искане тогава, както считам че те трябва да подкрепят мен в моето искане някой ден, ако ще за тях да не е най-важното. Но виждам, че такова мое разбиране на нещата е някакво наивно изключение от общата нагласа. Карай. За мен това не е причина да си променям разбиранията за нещата от живота все пак
Та не съм се включила във всичко това толкова, колкото бих искала да мога - да. Ама не пиша каквото пиша, само за да си почеша пръстите все пак.