0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Снимките са уникални и както четох в един коментар под оригиналната такава, трябва да влязат в учебниците как може да се подведе множество хора чрез визуален материал и директно внушение чрез текст да получи дадена информация. Точно наскоро даваха едно предаване по Дискавъри Брейн Геймс. Много е интересно.

- Забележете купчинките на първата снимка и на последната - изглеждат почти еднавки
- къде точно става ясно, че този човек товари пясък - вижда се, че носи някаква бяла торба
- пясъкът под плочките е завършен и това си личи , че е излишен пясък - оттам насетне са тълкувания

Но с написания текст у нас остава директното внушение, че се краде. Този човек има магазин в близост на мястото, където е снимано - знам го по физиономия, защото магазинчето е в нашия квартал. Не знам каква е ситуацията, но аз лично искрено му съчувствам.
« Последна редакция: Ноември 25, 2013, 23:10:52 pm от cygnus »
*
Ми, може пред магазинчето да има дупка, която никой няма да запуши и да е поел нещата в свои ръце  :D Да публикува обяснение във ФБ, въпреки, че вече надали някой ще му повярва, че няма сестра  :lol:
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Ето фактите каквито са според Галъп....

Боби, днес, докато четох един материал, си припомних нашата неотдавнашна дискусия и не можех да се стърпя и да не цитирам част от прочетеното. Човек трябва да внимава, когато борави с данните от социологическите проучвания у нас. Или както се казва в текста:

"Социологията! Ах тази мръсница! Тази танцувачка на кол, която е готова да ти покаже толкова, колкото си платиш! Бареков още не беше обявил, че става политик и Васил Тончев („Сова Харис”) показа какво може българската социология. Тури го трети по доверие сред лидерите на политически формации, на минимална разлика от Борисов и Станишев. А той още нямаше формация, още беше лидер на себе си и то само в свободното си време, ако ме разбирате… Тогава в качеството си на дипломиран социолог се счетохме за длъжен да заявим, че такъв резултат може да се постигне само по един единствен начин - чрез коригиране на социологическите данни с финансови инструменти. Няма друг начин Бареков да е трети, дори и отзад напред… Да повторя името на изследователя, та като го срещнете пак, да помните какво доверие му дължите: Васил Тончев - Совата."

Източник: д-рТони Филипов: "Всяко време си ражда героите"
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
всички бг социологически агенции ползват финансови инструменти за корекция на данните.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Много хубава статия и вярна. И колко е тъжно всичко това с "парите на другите"...
http://www.segabg.com/article.php?id=677761
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Chandra, нямам мнение щото честно казано дори не знам какво е финансов интрумент, камо ли да имам мнение как се изпозлва.  Ако лично говоря с някого, да ми обясни какво има предвид, може поне идеята да схвана . Ама да чета статии на тази тема е безсмислено, все едно да пусна за обсъждане статия от моята работа и да те питам за мнение. Не става, това са специализирани теми, не са за всеки да си дава мнението. Този твърди, че е доктор по социология, ама и другите дето ги правят тези иследвания и те са такива, та ... не мога дори да избера на кого да вярвам. Обикновено агенциите си гледат репутацията,защото това им е хляба. Ако непрекъснато са грешни, ще умрат. Та за сега на тях вярвам, поради липса на познания и алтернатива.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Обикновено агенциите си гледат репутацията,защото това им е хляба. Ако непрекъснато са грешни, ще умрат. Та за сега на тях вярвам, поради липса на познания и алтернатива.

това е така и аз също мислех да добавя, че колкото и да не ни харесват резултатите от някои проучвания, колкото и да набеждаваме определени агенции за "червени", "продажни" и други, обикновено предизборните им проучвания доста точно съвпадат с изборните резултати - на всички агенции, без изключение.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Chandra

• *
  • 1567
Така де, ама на мене ми е много смешно да чета, че в България едва ли не нищо не се случва, демонстрациите били с ограничена бройка протестиращи (както ги "преброяваха" по различни поводи); протестиращите били: "купени", "лумпени", "незрели деца-студентчета, дето трябва да се занимават с друго" и съответно "червени дъртаци и цигани" или "недоволни от изборния резултат ГЕРБави";... четох също, че нямало никаква вълна на нови емигриращи... Мдааа:)  А онова, което си говоря с приятели и аз,  "за да схвана"... ами различно изглежда някак от написаното в пресата... И страшно... И хич не става за "чесане на езиците"...

Боби, тук не обсъждаме ли през цялото време теми, които не са "наша материя"? Аз постнах линк към статията по повод на споменавани преди това социологически изследвания и тортички на Галъп... Споделих материала по-горе просто, защото ми се видя интересен... Не ми се спори някак... Всеки има право на мнение...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Боби, тук не обсъждаме ли през цялото време теми, които не са "наша материя"?
Да, ама не по този начин. Едно е да имаш мнение дали примерно в България да има ядрена енергетика, а съвсем различно е да имаш мнение за марката на центрофугата, която позлват за обогатяване на урана. Ти общо взето искаш от мен да направя второто, четейки спора между ядрени физици. 

*

Chandra

• *
  • 1567
Не мисля, че това съм искала, но както и да е... :) Хубава неделя!

*

Ganka

• 5926
Чандра, няма смисъл :lol:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
Любопитно ми е какво ви е мнението по този казус:

Най-добрата млада жена-физик в света - без стипендия за успех
*

Ganka

• 5926
Елфи, аз лично съм със смесени чувства. Можела е в случая да си вземе болничен и да отиде на интервюто без да прави неизвинени отсъствия. А и ако на нея разрешат, ще направят прецедент и всеки ще си иска стипендия. Ако наистина е най-добрата, то тя ще си получи стипензия от Станфорд и няма да има нужда от другата стипендия. Някак не е много лоялно заради едното училище да пренебрегнеш другото и да се жалваш, че въпреки че си нарушил правилата, те не ти позволяват да получиш благата...

*
Гане, тя не е с НЕизвинени остъствия, а извинени.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
И аз съм много раздвоена... :wink: От една страна, тя наистина не е посещавала учебният процес достатъчно, едно от условията за стипендията. От друга - това момиче е прославило и училището и държавата си, не заслужава това...Мисля, че за да не наруши издадената вече заповед, а и за да не създаде прецедент /съгласна съм с Гането, че после всеки ще иска/, директорът трябва да и отпусне стипендия, например за "Особени заслуги". Бе вратички винаги има, въпросът е да се реши проблемът деликатно... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
нещо и от мен http://offnews.bg/index.php/279545/balgarskiyat-ezik-ne-e-majchin-za-50-ot-novorodenite-u-nas

ми, Елфи, какво да кажа?!? Ще отиде да учи в Щатите или Великобритания, ще се реализира там, защото е талант и никога няма да се върне тук... А вероятно и горчилката от условията и отношението тук ще и остане :( Тъжно ми е!
*

Ganka

• 5926
Е как бе Ники
Директорът на ПМГ Красимир Дамянов признава дните на олимпиадата за извинени, но не и тези, през които дванайсетокласничката се е подготвяла и е била в Кеймбридж на интервю.
Извинили са й една част, останалите не са. Олимпиадата е била основното, тя е ходила на интервю. Все пак трябва малко умереност.
Мидж, тя ще си остане винаги българка, независимо къде ще завърши. Според мен е постъпила неправилно. А и всички знаем, не че го поощрявам, но е можела да си вземе болничен, ако наистина е искала тази стипендия.

*
Ученичката от математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък е наказана заради извинени отсъствия, които е направила, за да се подготвя за престижни състезания и кандидатстудентски интервюта за Кеймбридж и Станфорд. Заповедта е на директора на училището Красимир Дамянов.

Ми, Гане, аз пък ги разбирам извинени от първия абзац. И не мисля, че е по-добре фалшив болничен, от реалната причина за отсъствието. Свят шарен, хора разни.
*
За подготовката за олимпиадата би трябвало да са извинени отсъствията.Поне по мое време бяха така.Самата подготовка се извършва в учебното заведение, само че не в час, а в кабинета по физика съответно.Подготовката е доста важна, а да се представиш на ниво.
За кандидат-студентските съм съгласна, че не трябва да са извинени.Иначе в дни преди олимпиада/състезание, понякога се получава да не успееш да влезеш и в един час.

*
Дори и извинените отсъствия имат лимит. Затова е отнета стипендията.