"Любимо" ми е, когато някое дете има рд в градината и родителите подготвят пакетчета - подарък за всяко от децата. Дотук добре. А после? То не са шоколади, гумени мечета, близалки, дъвки, може и някоя лепенка или глупава пластмасова играчка. Ами, мерси съм аз. Що не купят по една книжка от тези по едно евро и майката да направи една тава курабийки и да сложи на всяко дете по книжка и две курабии или дори, като купуват нещо, да са моливи или книжка за оцветяване. Не е да няма какво. Ама трябва да се помисли малко.
Бабата и дядото му донесоха шоколадов дядо Коледа. Казах му, че не може целия да го изяжда наведнъж. А на приносителите ще им кажа да носят книжки другия път, ако може. Знам, че шоколадът е от супермаркета, а за книжката не знам къде трябва да ходят. И знам, че са стари хора. Ама той си намира начин да консумира известно количество сладко в градината, което смятам за предостатъчно. Вкъщи, по малко и под мой контрол. Не искам да му носят допълнителни неща. В градината най-редовно правят шоколадов кекс за рд и разни подобни.