Момичета, утре имам час за биопсия. Искам да попитам боли ли, мога ли да взема някакво лекарство превантивно?
Друго, което исках да споделя с вас - док реши да направим една пункция на спонтанен цикъл, да замразим, после - биопсия, имунологични и ако всичко е наред - още една пункция и трансфер на един замразен и един свеж ембрион.
Когато обаче ми се обадиха от ембриологията ми казаха, че яйцеклетката ми е с много лошо качество и дори са изненадани, че се е оплодила. Аз направо се втрещих, защото до сега имам 2 пункции и никога док не ми е казвала, че има проблем с яйцеклетката. Попитах ембриолога за предишните два пъти и той ми каза, че и тогава пак е била с лошо качество. Чудно ми е защо лекарката ми до сега не е споменала нищо и не би ли трябвало да ми се изпишат някакви лекарства? Въпреки това ембриончето се дели, но малко по-бавно. Казаха, че ще изчакат до 5-ти - 6-ти ден и ако всичко е ок ще замръзяват. Аз обаче се притеснявам, щом е била толкова зле яйцеклетката, дали и ембриона няма да е нещо дефектен и има ли смисъл да се замразява?