Няма за какво
скрита. В материала е посочено кога не следва да се прави HSG т.е. ако не сте изследвали за хламидия да кажем - значи не е ОК да се прави.
Има и риск, ако се получи спазъм по време на изследването - да бъде отчетен некоректен резултат. По тази причина, аз не бих направила това изследване без анестезия. Друг въпрос, че аз лично (всеки си шета на акъла
) не бих го направила изобщо, предпочитам лапаро, но това е все пак доста по-скъпия вариант.
Последното го казвам, защото в тази и други теми, въпросът "боли ли, не боли ли, колко боли..." се коментира само в посока "кой какво можел, не можел, бил готов да изтърпи". Да, ама същият въпрос - има друг аспект, много по-важен бих казала аз. Никаква полза няма да изтърпите нещо, а след нещото - пак да не е ясно каква е ситуацията.
Понеже си нов потребител - обръщам ти внимание, че сайтът има раздел "библиотека", който е плод от усилията на много хора, в него има и много преведени материали, медицински коректна информация е налична по почти всеки въпрос, който е предмет на работата на "Зачатие". Само полза ще имаш да разгледаш и почетеш там. Форумът си е форум, можеш да питаш всичко, по всяко време, но не разчитай само на него за взимане на решения относно здравето си. Най-малкото - тук пишат редови потребтели като теб, изхождат от личните си случаи и възприятия и могат абсолютно неволно да те подведат понякога. Желая ти успех и хубави резултати!