Какво беше това нещо телевизията?
Не пускам ТВ отдавна, ама Брадъра ще уважа. Пусто женско, клюкарско сърце
Аз пък си уважавам телевизията. Просто гледам избирателно. Не, че не уважавам и подобен избор (направен от доста наши потребителки) - изобщо да нямат телевизори у дома. Съгласна съм, че поне 90% от всичко излъчвано по разните канали е негодно за гледане. Но понеже каналите са толкова безбройни - дори за годните 10% за гледане не мога да се класирам, та просто си подбирам какво да гледам и ми е ОК.
Друго важно предимство на телевизията за мен, особено след раждането на Дани, когато не си разполагам с времето вече е, че самият факт, че ще гледам любим сериал по ТВ, а няма да си го изтегля - ми "поставя граница". Преди като си харесам някой - тегля сезон, два, колкото има и като заседна на едни маратони с часове...ужасТ. По цели нощи, ма хайде още едно епизодче и ги гледах като пълнометражни филми.
Сега нарочно ги чакам по ТВ. Свърши епизодчето, пък взема да си легна, не да хукна да тегля и да вампирясвам. И преди Дани, извън някой готин филм, сериал, или нещо като "Биг Брадър" - гледах главно новини и публицистика през деня, докъм 20ч. После минавах на научно-популярните обикновено, ся ако някой каже, че Нешънъл, Хистори и Дискавъри са кофти канали - евалата.
Та сега тези ми навици са ми удобни, понеже денем си пускам новинарски канал и си шетам, върша си едно-друго, не съм яко ангажирана да седя и да гледам нещо - слушам предимно, за да съм в час къде какво става. Все по рядко денем, че така ми се е надула главата от Дани, че вече предпочитам тишина. Вечер с него -пак трудно да се съсредоточа нещо да гледам (филм например) та тогава - новини, Нешънъл, Биг Брадър (когато има), Екс фактор...
Не мисля, че гледането на телевизия нещо ме прави тъпа, проста, вреди ми...аз съм на години, с вкусове и познания за света, които няма как някаква ТВ програмата да променя тепърва, особено пък в негативен план. Вкл. и някаква забавно шоу. Що се отнася до Дани - на този етап пък - никак не му влияе това, което се гледа у нас. Освен, че се научи, че "трябва да млъкне поне за малко", щото мама гледа новини. Затова мама гледа всички новини, по всички канали, докато се усети, че "това вече го гледа мамоооо".
И пак ме яхва.
Това, което за мен е абсурдно да съществува, било по ТВ, било в нета и по принцип - са куп "филмчета" по т.нар. детски канали. Е, няма такава изродщина, честно...
Признавам си, че не бях особено наясно по темата, допреди месец. На село обаче съм на друг оператор за ТВ, различен от този в града и явно друг пакет програми. В Ст.Загора са сигурно 20-ина детски канала, някои са наистина страхотни, аз също ги зяпам с кеф. Та съм оставила тях като правих настройките и каквото не ми е харесало от другите - кодирано е и го няма реално. Идваме тук, поиска детско малкия, пуснах каквото ми се видя детско и го има тук, че като се загледах послееее - жива да не бях ви казвам. То първо се заслушах откъде тия реплики, че чак тогава установих какви идиотизми се дават. Не успях тотално да му отрежа детското, защото това значи да не ме остави и 5 сек. на мира, а тук имам доста работа за вършене... Но приберем ли се в града - край на тия "детски". По-добре да гледа Биг Брадър 24/7 пред тях, не се шегувам хич... Пък аз не се впечатлявам лесно както знаете, нито съм стриктна и амбициозна майка, ама щом мен ме облещиха.