Момичета аз няма да гледам мача довечера. Ако не е проблем, драснете два реда за резултата.
Еее как .... ще се похвалим с победата
Сладкиш с ябълки и канела:4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер (или 1ч.л. лим.к-на + 1/2ч.л. сода)
ванилия
Това е така нареченото пандишпаново тесто, може да се направи и без набухвателите, но тогава се препоръчва да се разбиват поотделно жълтъци и белтъци, за да стане по-обемно.2 ч.ч. ябълки, нарязани на кубчета (преди прибавянето им към тестото, се изсипват в широка купа и се овалват хубаво в канела, около 1 ч.л., може и повече, тя полепва по кубчетата и стават кафяви)
Всичко (без ябълките) се разбива добре, изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно плоска тавичка. Отгоре се подреждат кубчетата ябълка, така че да покрият цялата повърхност (наполовина потъват в тестото, при печенето то се надува леко и ги покрива още, но не са напълно покрити). След изпичането, по желание може да се поръси с пудра захар.
Размерът на тавичката зависи от това колко тънък искаш да е сладкишът. На мен ми харесва да е по-тънък с повече ябълки и канела, и без пудра захар), не така както изглежда този път
Този на снимката е доза и половина за съответната тавичка, затова е по-дебеличък и с пудрата отгоре, по желание на съпруга ми.
Пека на умерена температура, като предварително загрявам фурната до към 160 С. Поставям сладкиша и пека около 30мин. Ако е по-тънък се изпича за по-малко време, към края може да се провери с дървена клечица, встрани от ябълките.