E, хайде сега пък
Меци, аз не съм казала "Албена победител в ББ", ти чак президент... Макар, че кЪт се замисля за качествата на президента ни - може би ти е уместно предложението.
"Съществото" може да си е злобно, манипулативно и интригантско по природа, всъщност - аз и нагоре казах - характерът й е такъв явно. Затова е склонна с лекота да направи неща, които аз не бих могла. Не щото не моЕ ми хрумнат и на мен, а просто бих имала вътрешни спирачки. И понеже е змия - подобни предавания тип "светска клюка и помия" й се получават. При предаване с читава концепция - където се иска бърз ум и остър език само, а не чак плюене - продължавам да считам, че би се справила много добре. Албена си има негативите (аз не ги отричам), но си има и своите качества все пак. Ама понеже влезе с образа на злодея - сега се явява крайно неприемливо, дори да се отбележи, че не е само черна та черна. Сори, ама само черни и само бели хора - просто няма. Сега...кой какво и дали ще вземе под внимание в даден човек и върху кое ще се съсредоточи - личен избор е. Аз се опитвам да забележа всичко в някой играч (доколкото скапаната им схема на излъчване, изобщо позволява да видиш кой знае какво де) и да си създавам мнение за него, взимайки предвид и плюсовете и минусите му. Вкл. за Албена опитвам да го направя.
За протокола - баш Албена интриги не плете и не е плела (ако е, не е излъчено)
Албена провокира нарочно, заяжда се, дразни другите по доста краен за моите възприятия начин - факт. Но интригантстването е съвсем друго нещо.
За майка й...на мен лично ми беше много забавна на първия лайф в студиото, когато я поканиха да влезе в къщата. Беше ми забавна (това, което излъчиха с нея де) на първите 1-2 дейлита. Как се шибна във вратата, как се обясняваше сама на себе си за "ерАтични чАрапи" и от сорта кукумицин - проявите й. Неадекватни, неагресивни, смешни и то за нейна сметка беше смешното тогава. Когато обаче взе да се държи грубо, агресивно и просташки и то наред - спря да ми бъде забавна на мен лично. При все, че аз самата толкова обичам животни и простотиите с кучето й ми дойдоха въз, опиканите пердета и наглото й държание при резонно отправени по този повод забележки. Снощи в студиото когато беше само защитник - пак ми беше смешна, заради диалозите, които възникваха с другите, особено с Михнева.
И снощи на лайфа и днес при Гала обаче ми направи впечатление, че тя на два пъти - придоби рЕзко нормален тон за момент (поизлезе от образ) и обясни, че преекспонира (хиперболизира май беше ползваната от нея дума) своите прояви, с цел да провокира другите, да има ответна реакция, да ги изкара от избрания от тях образ , който искат да покажат... Защо е избрала точно по този агресивен и вулгарен начин да го прави това - нИ знам, вероятно само толкова може женицата. Иначе и на Михнева снощи след размятаните реплики, каза нещо такова, докато двама други говореха, беше вече към края, преди да обявят резултатите. Днес излъчиха със Зейнеб (явно снощи записано интервю), където пак обясняваше същото. И не аз, Зейнеб днес каза, че не била лоша жената всъщност и от сорта. Та при мамаша това поведение си е баш стратегия, чрез която иска да фокусира вниманието максимално върху дъщеря си. Сега, че привлича внимание - факт, че й навлича още негативи - или не го отчита, или не й пука, или просто не моЙ да измисли нещо по-добро.
Може и да е много по-морално и похвално да миеш кенефи и да лееш сълзи за нещо - да, но пък за гледане в подобно предаване е мега скука. Факт е, че откакто вкараха Албена в главната роля в тази седмична мисия - играта се раздвижи и взехме да виждаме по нещо за всички участници в къщата, а не както досега - само сапунката Жени и Тачо и друго - нЕма. Народът се радва на дъртия вампир и щерка й не защото би си прибрал някоя от тях в къщи, споко, не се потрисай прибързано.
Народът (т.е. зрителите на ББ, което не е баш народът) - обичат в това шоу да има динамика, да се случва нещо. Хубаво, лошо - все тая, ама да има някакъв екшън. На зрителите естествено им беше дошло не до гуша, ами отгоре от три седмици да позяпват "кошмари в кухнята" и "масова хигиенизация" и друго - нЕма. Ами всички Мец готвим и чистим все пак, нормално да не е интересно на зрителите на подобно шоу да седнат в 20ч. пред телевизора и да гледат борбата за сиренето, броенето на хапки и глътки и обсъждания "кой, коййййй не улучи тоалетната чиния а?".
Зрителите, както по света - така и у нас са капризни, егоистични и като зяпат подобни формати - искат и очакват в тях да има "екшън" и нещо различно от собственото им битие. Хубаво, или лошо - не им е водещо, водещото е да не е скучно. Зрителите са консуматори и като изконсумират даден продукт (играч в ББ) - той отива на "бунището".
Когато дойде време да се гласува за победител - зрителското гласуване е различно от това по време на самото шоу. Тогава за победител се излъчва този, когото хората приемат за "най-достоен", челни финални позиции понякога получават играчи, които най-много са ги забавлявали и т'ва е всичко. Та все пак - нека не забравяме тотално, когато коментираме ББ, че все пак коментираме един медиен продукт, който има свои цели и специфики. Щото човек като забрави, че играта е игра - и става ей това, което го гледаме при Кали. Влезе с големи позитиви (върни назад темата, ако не ми вярваш) и само защото така се филмира вътре, че заживя все едно това е съвсем реално - взе да изглежда нелепа и дразнеща.