Смайли, обичам да гледам ВИП-изданията, защото често вътре влизат хора, които харесвам като професионалисти ( в тяхната си област), или просто ми е любопитно що за хора и характери са, извън това което ще кажат пристисквайки се и внимавайки за публичния си имидж в някое тв-предаване, или интервю в печатно издание.
Данчето Христова - е певица, с чиято музика е раснала майка ми, доста от нас, аз самата... Страхотно я харесвам като глас, текстове, чисто като жена ( с баба ми са наборки почти). За мен като зрител - интересно е да я видя тази истинска звезда, ей така, само като човек. Спяща, готвеща, ядосваща се, забавляваща се... Не да я видя "да се излага, да се дъни...". Аз поне не гледам формата с някакво злорадо желание да видя как известните се излагат и се дънят. Любопитни са ми просто като "живи хора", с всичките им особености, плюсове, минуси, извън онзи "звезден" образ, който ми е единствено известен за тях. Смея да кажа, че в този формат точно - много от тях са задоволили тези ми желания, да ги видя като "просто хора" и да ги харесвам още повече. Или пък обратното, като Венетка Райкова - да си обясня защо е толкова калпав "журналист" и така жИстоко не я понасям от време оно.
Ми то такива й световъзприята на женицата просто, затова и в работата си е такава - "клюкарката през плета" и селндурският псевдоморал дето го развява.
За "лицемерието". Според мен - много се бъркат нещата на тази тема, разбира се - съвсем умишлено се натъртва въпросът от страна на сценаристи и "глас зад кадър" в ББ. За да бъдем 100% истински и искрени във всяка своя дума и действие - то къде остават елементарните обноски и приети за ОК норми на поведение? Да оставим ББ, ще дам за пример нашия форум. Колко народ сме тук? На колко хора аз съм ужасно досадна с пространните си постове? На много, със сигурност. Тези от тях, на които съм досадна все пак, но ми пишат мило, любезно, търпят ме и си разговарят с мен съвсем нормално - те лицемери ли са? Щото не ми пишат: "Ейййй овцо тъпа, стига драска тия чаршафи, че ме заболяват очите и са ми скучни, пишеш глупости, или някакви твои си лични истории дето не ме интересуват грам и ми досаждаш яко!". Сигурна съм, че има потребители на това мнение за мен, но никой не ми е написал подобен пост, че и ЛС такова. Защото хората са възпитани просто, което не е лицемерие. А във всички формати на ББ, упорито се опитват да слагат знак на равенство между двете неща, което е неуместно. Опитват - с една едничка сел - висок рейтинг
Понеже зарежеш ли възпитанието и добрите обноски и започнеш ли с "каквото на глава - това и на уста" - скандалът е в кърпа вързан и има баси гледаемоста. И цената на рекламите скача. ББ е бизнес все пак, нека не го забравяме.
Венета с нейните постоянни отсъждания кой бил и не бил лицемер е типичен пример за скодоумие по тази тема. Когато Жени, все пак устиска и се държа адекватно и както следва от един възпитан и ларж човек при влизането на Линдарева - изяде я каква върла лицемерка била. Що? Ми щото не я псувала и била, как можело? Ами може бе, дори е редно. Кой ще се изложи, ако прояви Жени агресия? Линдарева ли? Това, че си поздравил някого учтиво, по етикет - значи ли, че го обичаш, харесваш и му се радваш, особено предвид какво се е случвало в живота ти, заради този човек )отчасти)...ами не - не значи. Ние зрителите нещо сме малоумни ли, че да не можем да преценим дали Жени обича и харесва Зорница, или просто спазва етикета и не ще да прави селски панаири в ефир? Ми не, не сме малоумни, както стана ясно и от коментарите след Венеткиното фиаско с Жени. Всички зрители, съвсем правилно прецениха, че Жени се е държала съвсем адекватно и няма място да говорим за лицемерие изобщо. За здрави нерви и здрав разум при Жени - определено.
Та за мен лично - има огромна разлика между лицемерно поведение и "поведение в рамките на добрия тон", което следва да е норма в обществото ни като цяло, в редица ситуации, не само в такива. Лицемерно е да седиш с някого в единия ъгъл на къщата, да му казваш колко го харесваш, колко е пич и как искаш да сте приятели и навън и 5 мин. по-късно, с друг играч, в друг ъгъл на къщата - да кажеш за този същия" Бе мани и тъпака, боклука, простака..." и там от вида. В контекста на
играта ББ обаче - и това е допустимо, като вид стратегия, но вече никой не го прави, защото са наясно, че зрителите навън - осъждат подобни прояви и те не носят никакви бонус точки, точно напротив. Реално - винаги прецезираното, овладяно, "в тон" поведение на някой играч - е това, което му печели зрителски симпатии и одобрение, а точно него Венетка и целия екип на предаването - упорито наричат "лицемерие" и се опитват да го внушат на публиката, като неоспорим факт. Да, ама не!
За зла участ тяхна - вече много години го има формата в БГ и публиката хич не им се вързва на манипулациите така лесно, както в първите години.
Додич , назначавам те за "програмен директор" на темата.