Добро утро
Спорна здрава седмица!
мразя гъстата мъгла
Смайли, загубена кауза е да се променят мъжете, не се ядосвай. Моят беше наясно и вършеше домакинска работа, но постепенно изпадна в дълбока амнезия, върти се като млада булка в чужда къща. Като много ми писне залепям бележки буквално през сантиметри с указания или забрани
Ако трябва да поднася за гости е като навита пружина - голям фокусник, прислугва без да се усеща, че го прави и хората викат "ей, как ти помага"
тази зима ми се обостри екзема на ръцете, пример от снощи знае, че не трябва да пипам в трушията, но се пробва тихичко, ако мине номера.
marsi, и аз в кюпа при готвещите без претенции за умения. Технолога по хранене ни кара да мерим всичко, след като извадим пропорциите от рецептурника. Идеята е да се придобие инстинкт за баланс на продуктите. Убедих, че е много по-трудно да сготвиш 1-2 порции за дегустация, отколкото едно тенджУре за повече хора. Винаги може да се замаже при повече количество. Готвенето на порция е трудно дори за един голям готвач, готвил за много хора.
Тук котлоните са много силни и ми се случи при пиле по жътварски, където продуктите са с късо време на готовност да ми хрупка ситно нарязаните лук и моркови
Остъклиха се от високата температура, въпреки, че задуших на 3 пъти с по 50гр. вода, накрая на вкус и цвят всичко перфектно и ми хрупка лук
Ако готвиш с пилешко бьоф строганов с лука трябва да се внимава, да не се усеща твърдост преди да се прибави пюрето, че ще иде зян соса. Друга грешка, която щях да направя от разсеяност при запържването на картофите соте да запуша маслото заради високата температура, в последния момент се сетих да добавя и малко олио. Друго преди запържване на картофите /в никакъв случай бъркане в тигана до разкашкване/, след сваряване ме накараха да ги измия както са в гевгира, да подне хубаво нишестето. При бьоф строганов пилешкото се пържи до бледо жълто на брашното по тях, не златисто.