0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 8
« Отговор #60 -: Януари 18, 2015, 22:30:38 pm »
Тара, благодарности за новите рецепти, не съм от най-добрите кулинарки  :), да не кажа никак не съм  :lol:, та затова много харесвам подробно описани рецепти  :D, твоите ще ги пробвам  :).

Аз уж съм, но нямам ли подробно написана рецепта да си я следя все нещо съм забравила  :oops: Ако си харесам нещо от нета, но не е достатъчно описателно си ги преработвам  :lol:
« Отговор #61 -: Януари 19, 2015, 06:43:29 am »
Добро утро, милички  :D
Завърнах се още в петък вечерта, но докато си подредя мислите в главата - станало понеделник.

Успешна седмица!

*
« Отговор #62 -: Януари 19, 2015, 07:10:27 am »
Добро утро, Зайче! И добре завърнала се.
Рачо, като един истински мъж, достойно те заместваше със сутрешното кафе последните няколко дни - другите се оказахме поспаланки-глезоранки.  :D

Успешна седмица на всички!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #63 -: Януари 19, 2015, 07:58:45 am »
Добро утро. Зайко,добре дошла. :DДруго си е като сутрин те посрещат с кафе. :wink:Успешна седмица на всички. :D
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #64 -: Януари 19, 2015, 08:07:16 am »
Добро утро  :P и мерси за кафенцето, Зайче  :P
Теди, честит празник на мъжа ти на патерици. Да ти е жив и здрав!  :P

На мен деня не ми тръгна добре, но дано да завърши добре. Пак спорихме на тема задълженията на жената и мъжа в домакинството, еххх оправия няма :(
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #65 -: Януари 19, 2015, 08:10:17 am »
Добро утро!
Успешна работна седмица!
Закуска към хубавото кафе:
*
« Отговор #66 -: Януари 19, 2015, 08:37:23 am »
Добро утро,  :D
Зайо, хубаво кафенце, подреждам се.
И на закуската на Пешето се подреждам, друго си е да похапнеш. И вестник има, много харесвам закуски/кафета с вестник. С кафето я кръстословица, я судоку, я логическа задача, само по открий разликите ме няма...
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #67 -: Януари 19, 2015, 08:56:13 am »
Добро утро!
Чета ви аз, не ви изпускам, но не ми остава време да пиша

Тара, съвсем старателно си преписвам рецептите ти. Сега ако ми разкриеш и тайната как да зачервя киселото зеле при хотвене, ще съм благодарна. Уж запържвам с червен пипер, а зелето едно такова бледолико остава....

И да се похваля, ще си имаме зъбче, от събота вечерта леко драска, като мажа с гел.
*
« Отговор #68 -: Януари 19, 2015, 09:06:11 am »
Добро утро  :D
Спорна здрава седмица!
мразя гъстата мъгла

Смайли,  загубена кауза е да се променят мъжете, не се ядосвай.  Моят беше наясно и вършеше домакинска работа, но  постепенно изпадна в дълбока амнезия, върти се като млада булка в чужда къща. Като много ми писне залепям бележки буквално през сантиметри с указания или забрани  :) Ако трябва да поднася за гости е като навита пружина -  голям фокусник, прислугва без да се усеща, че го прави и хората викат "ей, как ти помага"  :lol:
тази зима ми се обостри екзема на ръцете,  пример от снощи знае, че не трябва да пипам в трушията, но се пробва тихичко, ако мине номера.

marsi,  и  аз в кюпа  при готвещите без претенции за умения.  Технолога по хранене ни кара да мерим всичко, след като извадим пропорциите от рецептурника. Идеята е да се придобие инстинкт за баланс на продуктите.  Убедих, че е много по-трудно да сготвиш 1-2 порции за дегустация, отколкото едно тенджУре  за повече хора. Винаги може да се замаже при повече количество. Готвенето на порция е трудно дори за един голям готвач, готвил за много хора. 
Тук котлоните са много силни и ми се случи при пиле по жътварски, където продуктите са с късо време на готовност да ми хрупка ситно нарязаните лук и моркови :) Остъклиха се от високата температура, въпреки, че задуших на 3 пъти с по 50гр. вода, накрая на вкус и цвят всичко перфектно и ми хрупка лук  :lol: Ако готвиш с пилешко бьоф строганов с лука трябва да се внимава, да не се усеща твърдост преди да се прибави пюрето, че ще иде зян соса. Друга грешка, която щях да направя от разсеяност при запържването на картофите соте да запуша маслото заради високата температура, в последния момент се сетих да добавя  и малко олио. Друго преди запържване на картофите /в никакъв случай бъркане в тигана до разкашкване/, след сваряване ме накараха да ги измия както са в гевгира, да подне хубаво нишестето.  При бьоф строганов пилешкото се пържи до бледо жълто  на брашното по тях, не златисто.

*
« Отговор #69 -: Януари 19, 2015, 09:12:55 am »
Добро утро! Добра и успешна да е новата седмица!  :)

Чудни са и кафето и закуската. Благодарности. :)

*
« Отговор #70 -: Януари 19, 2015, 09:15:30 am »
Добро утро.
И аз мразя гъстата мъгла, а вече трети ден не може да пробие слънцето. :?

Чудни са и кафето и закуската. Благодарности. :)
И от мен.

Здрава и успешна нова седмица!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #71 -: Януари 19, 2015, 10:02:55 am »
Пеше,супер закуска :D. Добра ще е тази седмица,щом така започва. :wink: Ама,Тара,последния си пост с "тънкостите" за приготвяне на твоите рецепти,да вземеш да го събереш с предния,с рецептите. така като го копираме,ще е всичко на едно място.И ако има и други специфики-казвай,щото то не може "на час по лъжичка" :lol: :lol:. После ще има - "ами гулаша нещо не се свари, ами картофите нещо твърдиии...." :wink:.
*
« Отговор #72 -: Януари 19, 2015, 10:38:40 am »
Добро утро! Успешна седмица!
Смайли, няма мъжка и женска работа бе, има работа, която трябва да се свърши и който има възможност го прави това. Моят мъж липсва по едно 8-10часа дневно, но като си дйде нещо ако не съм насмогнала го нареждам. Аз не съм лежала през тия часове, че той да се опне пред ТВ  :D За гости често се приготвям сама поради различни неочаквани обстоятелства, съответно съм бясна, там и той като на Тара мъжът, се върти на пета и пита друго има ли  :lol:

Стоека, веднъж сготвих зеле без мазнина  :oops: остана си съвсем бяло, та мисля, че за да се оцвети му трябва повече мазнина, аз слагам и домати ( и моето не е най-червеното де) Майка ми го запържва с лютеница понякога, нейното винаги е червено  :D
« Отговор #74 -: Януари 19, 2015, 19:50:46 pm »
Добър вечер от мен!

След голяма дилема дали да сменям работата, реших да остана на сегашната си, особено с оглед на нещата, че все някога ще стигнем до процедури.

Бореща се за една мечта.
« Отговор #75 -: Януари 20, 2015, 06:23:24 am »
Добро утро, милички  :D
Хубав и успешен ден!

*
« Отговор #76 -: Януари 20, 2015, 07:04:06 am »
Добро утро!! Зайче,веднага си пролича твоето завръщане. :) От сутринта настроението е приповдигнато!!! :D Благодарим за кафето и за настроението!

Тара,ти май се разсърди на коментара ми за рецептите. :? Имах най-добри намерения,макар и да прозвучаха "мечешки" :lol:.всички вкъщи харесаха много рецептите и са мнение скоро да ги пробваме,още повече, че според теб не са чак толкова сложни!!! :)
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #77 -: Януари 20, 2015, 08:15:26 am »
Добро утро!
Зайко, много хубаво кафе с пяна.
Ето и нещо за хапване. Днес сме на палачинки:

*
« Отговор #78 -: Януари 20, 2015, 08:23:48 am »
Добро утро и от мен. Благодаря за кафето!
А щом има и палачинки, съм първа пушка. :lol:

Хубав ден на всички!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #79 -: Януари 20, 2015, 08:31:26 am »
Добро утро  :D

и аз съм на кафенце  :)
Пеше, тези палачинки  ще ги ям тук, че не ми се вади тиганчето :lol:

Рачо, ти пък от къде ти дойде, че съм сърдита  :), нямах време да ти отговоря на закачката. Знам, че се шегуваш  :P.

Хубав ден на всички!

п.п. Стоека, снощи забравих да питам за зелето, утре вечер.
« Последна редакция: Януари 20, 2015, 08:33:34 am от Тара »