Знам, че лекарите в Надежда са много и натоварени и всичко им е преко сили. Така че мога да им предложа няколко стъпки за подобряване на обслужването на клиентите с репродуктивни проблеми там:
1. Ако нямат организатори по логистиката, да си наемат такива, Ако имат да ги пратят на семинар или нещо друго. Ако и след семинара не се справят, да си търсят нови.
2. Оказва се, че има страшно много недоволни клиенти от ограниченото време за прегледи. За мен има разрешение на проблема - тези, които искат да плащат по 20-30 лв за преглед, да го заявят/примерно да казват искам 20 лв да ми струва прегледа за 7 минути/, а тези които искат повече от 7 минутен преглед, да кажем- 20 минутен - да плащат - 60 лв, но да им е спокойно и да го заявяват предварително, нали вече има списъци. Аз и моя съпруг като клиенти на тази клиника не веднъж сме им показвали, че за нас парите не са от значение, стига опитът да е успешен. Но от цялото това бързане там, бързо бързо имахме 3 неуспешни опита.
3. Има основни изследвания, които се правят в много репродуктивни/и аз останах с впечатлението, че, ако не са задължителни, то поне са препоръчителни - за успешен опит/ клиники в БГ, а те са важни. Аз лично не смеех да си ги поискам/попитам в Надежда, заради ограниченото време. А като представях изследвания от други гинеколози ме гледаха накриво. Та за да не ме/ви гледат накриво - не може ли тези изследвания да се правят от други гинеколози пак от МБАЛ Надежда, които не са толкова заети, като репродуктивните.
5. Нужен е ендокринолог, но не на щат, а на пълно работно време/Вътрешната комуникация е важна, това все пак е най- огромната репродуктивна клиника в БГ/
4. Има ли как на сайта да бъде написана успокоителна информация, че ако в даден момент искаш да смениш лекуващия си лекар, предишния няма да ти отмъсти при някоя съботно-неделна пункция, когато само той е дежурен
5.За всички хора с репродуктивни проблеми след от 3 до12 неуспешни опити - не трябва ли да има публичен регистър/статистика от ЦАР и някой някъде да се учи от нашите неуспешни опити, за да не се повтарят. Все оставам с впечатлението, че ЦАР си следят само опитите финансирани от държавата, т. е. от всички бг данъкоплатци, а платените не ми е ясно кой ги следи. Нали тези на тези български клиники се издават от МЗ?