Здравейте мами, извинявам се че така нахлувам в темата направо с въпрос, но не ми остава време ни за четене, нито за писане. Да са ви здрави и щастливи дечицата!!! Та въпроса ми е, възможно ли е да се появи АБКМ при бебе на 5 месеца( до скоро е хранена с кърма и АМ, а от седмица е изцяло на АМ и от тогава започнаха кожни проблеми( и преди ги е имало но слабо изразени), подуване на очичките и зачервяване.? Питам вас защото попаднах на такъв педиатър, че място не мога да си намеря, но за момента не мога да го сменя(вече ни е втори, каката беше при друг, но сега с близначките избрах да е близо до нас и така сглупих), тя все нищо не може да каже, направления не дава, а вчера мен ме пита коя ваксина да слага, че много закъсняхме с ваксинирането и се натрупаха 3, и накрая ми каза че която искам тази ще бие, но аз си нося всякаква отговорност. Видя детето, че нещо не е съвсем наред, пита за алергия при каката , но дотам, и като се прибрахме и се поразрових видях че отговаря на симптомите на АБКм. няколко пъти съм я водила за кожата, при нея но тя само вдига ръце. Сега съм се засилила направо на алерголог да я водя, но с 2 бебета и кака на 4 години организацията ми е кошмар, сами с мъжа ми се оправяме, а той си е на работа, та демек аз съм гледачката и т.к. четох че по принцип тази алергия се развива много бързо след даване на АМ сега съм в чуденка дали на алерголог или дерматолог, ако е само кожен проблема. И още един въпрос, на 6 месеца се прави ехограф на коремче и преглед при ортопед, ние имаме такива прегледи на 1 месец че децата бяха в болница и там си платихме да ги направят и сега педитърката казва, че нямало смисъл пак да ги гледат щом първия път са били добре? Така ли е или пак се опитва да скатава направления.