Здравейте, момичета!
Бях ви изгубила дирите
, но ви попрочетох и се радвам, че децата ви растат доволни и щастливи, адаптират се към яслите и боледуват умерено
. Това последното го казвам за свое успокоение, защото при нас проблемът с яслите не се оказа адаптацията, а болестите. Радвах се, че моите малчовци не боледуваха, че се хранеха добре и тръгването на ясла започна успешно и хоп - неприятна изненада. Наложи се втори път да оставаме с Пепи в болница, за да се доизлекуваме, а от вчера Ани е с бронхит
. Желязното ми момиче много добре се справяше в яслата, видимо напълня, все беше гладна
, но в крайна сметка се разболя и тя. Засега при нея нещата протичат по-леко, но пие АБ. Пепи вече е по-добре, но и при него апетитът още не се е върнал.
Темата за тръгването на работа и майчинството и на мен ми е интересна. Доколкото аз разбрах, прекъсването на майчинството е свързано с тръгването на детето на държавна ясла, а не толкова с връщането на майката на работа. Иначе до навършване на 2 години на детето майката получава половината обезщетение, независимо дали работи или не. Аз още не съм го проверила на свой гръб, защото реално се водя на работа от 1 октомври. Просто криви ми излязоха сметките
, този месец ще си го прекарам в болнични и отпуска. По-важно е децата да са здрави.
Огромно облекчение е да имаш ядящо дете
. Това си е признак на здраве и спокоен дух. Изключвам крайностите, но на тази крехка възраст децата наистина не преяждат, поемат толкова, колкото им е необходимо. Затова се опитвам и да не се тревожа, ако моите не се хранят "по правилата". И аз нямам апетит, когато съм болна. Щом са жизнени и весели, значи ядат достатъчно. Ще минем на по-здравословна схема, когато спрем лекарствата.
Малко странно ми се струва да сме пак вкъщи тримата
. Може ли да изгубя тренинг за няма и месец
? Сигурно съм по-изнервена, ама ще вляза в ритъм.
И аз пропуснах ротавирусната ваксина. Прецених, че ще минем и без нея. Поех си отговорността и ще видим дали съм рискувала прекалено. Дотук не сме имали стомашно-чревни проблеми, а що нещо слагаха и все още слагат в устата - изприщвам се като си помисля! Хеле пък в болницата, където вероятността да се заразят с някоя гадост е още по-голяма. Снаха ми пък ме замисли по още по-неприятна тема - чревните паразити. Но смятам умерено да се притеснявам по нея
. Просто ще се информирам, без да изпадам в параноя.
Нощното будене на различни етапи е по различни причини. До такъв извод стигнах. До преди три месеца Ани се будеше почти по часовник 1-2 пъти нощем и се успокояваше с кърмене. Пепи престана да се буди още след 7-мия месец. Когато отидохме на село, почти като с магическа пръчка буденето спря. Сега пък той започна да се буди и иска да го кърмя, а тя си спи
. През двата месеца, когато можех да се наспивам, отметнах много домакинска работа
.