Жбрул, аз ги дадох като пример, че има начин да не се нараняват каси и стени, може и силиконови накрайници да им се сложат.
Кати, да не те разочаровам от сега със скъпата миеща боя но пък е по-покривна, по-добре и по-лесно се нанася а като тръгне дребното с проходилки, буталки и колелета, та като изкърти външните ъгли(мама помага с прахосмукачката де).... да не казвам как залепих една коледна украса дето уж се сваляше пък слезе с боята Неизбежни са ремонтите поне на две години ако не всяка с деца де. То е като чистотата и подредбата с деца, в някакъв момент пада към 0
Бе и тая боя я видЕхме, още преди детето... Щом котката й видя сметката.
Но няма нужда да се съсипва с дупчене предварително де. След 3 основни ремонта от 2004-а насам (съвсем основни, на три различни жилища имам предвид) + мащабен на село + регулярните за поддръжка...явно не им се впечатлявам вече аз. Два месеца да ми каже някой за ремонт - ще гърмя шампанско, без майтап.
Мисля, че и такива накрайници, като на фабричните вратички има в строителните хипермаркети, ако само това ти е дерта
Кати. Аз за колички само дадох към 4000лв., та не съм човека, дето следва да ти дава акъли за "спестовност" за бебешките неща. Просто сега с по-голямо дете и реалистичен отчет "назад във времето" колко излишни пари изподадох за какво ли не, вярвайки, че то е нужно и то много и е безалтернативно като изделие и цена - споделям, че за много неща не съм била права. Ама хич. И не ми е дерт да го призная. Пък на когото е от полза моя опит - е. Ако не - няма загуба, все ще ги изгледаме децата си .
Синеочка, аз съм атеист, но това за което говориш ми е известно и на мен като "чиста молитва" (може би разговорно се нарича така) и се прави за бебето и майката. Мъжът няма роля в ритуала и няма нужда да присъства. Не искам да засягам религиозните ти чувства, но си с много малко дете, влизаме в грипния сезон, църквите са място в което влизат много хора...схващаш ми мисълта предполагам. За мен като жена и майка - този ритуал е чиста проба обида да ти кажа. Идеята му е, че попа ти припява нещо, след като са ти свършили "нечистите дни" - демек лохиите (предполагаемо толкова се точат при естествено раждане). Та по същество да бъда "опрощавана и приемана пак в лоното на църквата", защото съм дала живот е тотален абсурд. Да не ползвам друга дума. Следва дЕдо ти поп да ми се поклни и да ми целуне на мен ръка, а не обратното
Отделно, че ритуалът е сексистски, защото ако си с момче - попът го взима и вкарва ЗАД олтара, а за момиченца това не се полага... Бе дълга и широка тя. Но от гледна точка превенция здравето на бебето, както и твоето собствено, щото след раждане организма ти е тотален сдух, нищо, че още не го усещаш заради адреналина - помисли си дали си струва изобщо в момента това.
Смайли, Дани можеше отдавна да ги нацелва. Бях накупила много от тия дървените такива играчки, та почти ги и бях подарила, защото не ги отразяваше. От няколко месеца обаче - взе да си играе с тях усърдно. Т.е. не е до умения според мен, или само до възможности да схванат и правят нещо. Просто понякога това нещо им е наистина интересно на доста по-късен етап.