Добър ден!
Кафе пих, но ако е останало мъничко и от това ще си взема
Снегът, на който толкова се радвах снощи, само ме подразни и изчезна. Но съм спокойна, че след като се показа веднъж, окончателното му пристигане няма да закъснее.
Аз не пазарувам на и не се вълнувам от Черни петъци и намаления. Поне не го правя целенасочено. По принцип, противно на всички очаквания за жена, мразя да ходя по магазини и да си купувам разни неща. Когато нещо е наложително и трябва да се вземе, отивам, купувам го и готово. Рядко обикалям в повече от 2-3 магазина, защото ме хващат лудите. Не ми се е налагало да купувам големи и скъпи подаръци, защото просто не съм такъв тип. Купувам практични и весели неща, които обикновено не струват толкова, че да им дебна и намаленията. Отдавна вкъщи не се занимаваме с безсмислени покупки за (в случая) Коледни подаръци, защото нашите семейства са големи и това да купим на всеки по нещо (от което той обикновено няма кой знае каква нужда) си е чисто разхищение на време, средства, а и нерви (обикаляния, избирания...). Донякъде поражда и задължение другата страна също да ни върне жеста като ни купи подарък, а мен това не ми се нрави. Радваме само децата с по нещичко забавно, което все гледаме да им влезе и в употреба. За играчки съм се убедила, че "нашите" деца не се вълнуват. Рядко имат нещо предварително измислено, с което гледаме да се съобразим. Малката племенница например в момента е обсебена от темата за слоновете, така че вече сме я уредили с подарък, свързан с тематиката. Има голяма вероятност до Коледа вече да е на друга вълна, ама да се надяваме, че ще устиска
Иначе, подаръци на близки и любими хора правим по всяко време на годината, без да се съобразяваме с празници и поводи. Ако видя нещо случайно и до отъждествя с някого, знаейки, че ще го зарадвам и ще му е от полза, веднага го купувам и го подарявам. Та, така...
Спокойна неделя. Студенко е, стойте си на топло