Момичетата много хубаво са го обяснили: спермограма по Крюгер в клиника по стерилитет + час за разчитане.
Аз направих голямата грешка да разчета сама резултатите на съпруга ми САМА
То в интернет много неща пише и те все страшни. Така че към двойките, които скоро ще правят спермограма: задължително час. И ако на разчитането ви кажат, че не са добре нещата (както беше при нас), не тръгвайте като ме да изревете океан. Не е толкова страшно, защото има много неща, които може да доведат то лоша спермограма. Тя не е крайна присъда (да при някои хора така се оказва, но след доста изследвания). Моя съпруг е с 3% Крюгер, 3% бързо подвижни и 22% бавно подвижни. Интернет каза инвитро, д-р Мели пък ни даде списък с 10 неща, които той трябваше да изследва. Чак номер 11 беше инвитро и все пак нейния съвет беше, ако аз съм с проходими тръби да пробваме първо с инсеминация. В нашия случай още първата точка от списък се оказа проблем: Варикоцеле. Така че късмет на спермограмите и хубави резултати, пък ако не са, често има причини за това.
Междудругото да вметна може да си запишете час в същия ден за разчитане на спермограмата. Така ще си спестите напрежението.
Да дам и моя отчет: в понеделник съм на цветна снимка. Дългоочаквания ден, който ще реши накъде ще тръгне нашия път към поне 2 бебета. Междувременно реших да се задействам и си записах час утре за вадене на единия мъдрец. Че смятам да забременявам скоро, трябва да бъдат премахнати всички дразнители.
Петя, лек път на теб. И много успех този месец. Стартираш го добре с няколко фоликула