0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #520 -: Март 11, 2019, 11:27:12 am »
Схемата ми е 3х1. Започвам днес в 15 часа. Направила съм си аларма сутрин в 06:20 за Л-тироксина и в 7 за Естрофем. Кой ден ти е днес?
Ще е този месец, знам го. Щом се паднах с теб, значи ще е успешен месеца. Казвала съм ти, че в предишен живот сме били сестри и знам, че сега това ни е на късмет.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #521 -: Март 11, 2019, 11:33:18 am »
Много ви стискам палци момичета.Аз в петък съм на преглед, после чакам цикъл и стартираме.Много ми е притеснено, ще кажеш за първи път ще правя стимулация.

*
« Отговор #522 -: Март 11, 2019, 11:37:30 am »
Маги, ще пуснеш ли преди това разширените генетични? Ти май и инсулиновата резистентност така и не пусна. Напоследък си доста напрегната и аз на твое място бих пуснала и един Пролактин. Има някаква причина така да ти е изнервено и притеснено и може да се отрази там. Милата ти. Знаеш, че не е страшно, правила си го толкова пъти. Преди една година за мен ти беше скала. Няма да се даваш!!!
« Отговор #523 -: Март 11, 2019, 12:12:46 pm »
И аз го вярвам Тери, а скоро и Маги ще се присъедини към нас  :bighug: Моята схема е първите три дни 3*1, следващите три 3*2 и след това до края 3*3, а и аспирин протект също ми изписа. И аз съм на 20-ти на преглед, съвсем еднакво вървим  :D
Маги никакво притеснение и отпускане. Знаеш, че всичко това е за хубаво нещо. Аз като започвам стимулацията съм най-щастливият човек. С усмивка си чакам инжекциите и с усмивка влизам в операционната за пункция. Приеми го като нещо положително, а и всички сме с теб  :kiss:
« Отговор #524 -: Март 11, 2019, 12:37:20 pm »
Тери, Михаела, честити цикли! Много е вълнуващо, че вървите заедно. Ще си бременеете заедно! Късмет до края!

Маги, скоро и ти! Ще е успешен този опит, ще видиш!

Павла, за токсоплазмозата всеки път ли си изследвала IgM и IgG?

Кога е ДРЗ  тази година?

Моите надежди за ранна овулация заминаха, днес пак беше отрицателен теста, а утре летя. Дано поне другият месец я оцелим, че ако не ще е чак май, а на мен вече и седмица чакане ми се вижда много.

*
« Отговор #525 -: Март 11, 2019, 12:42:36 pm »
Helianthus, вие действайте утре преди полета. Сперматозоидите, ако са читави, могат до 3 дена да чакат яйцеклетката. Ти за преглед при Калчев ли летиш? Задължително спомени какво работиш, аз се зачудих дали тези химикали не пречат нещо. Майка ми работи в производство за разтапяне на пластмаса и там момичетата правят много често миседи. Та която планува забременяване, напуска. Чела съм даже (което е прекалено), че в репродуктивна клиника в Гърция не позволявали на жените да си слагат парфюм, ако ще влизат в клиниката, защото според тях пречили на имплантацията. Но не помня коя клиника беше.
« Отговор #526 -: Март 11, 2019, 13:22:13 pm »
Момичета, много съм тъжна. Чаках с нетърпение да ми дойде и да действаме по инвитрото на спонтанен цикъл, понеже миналия месец нямах яйцеклетка във фоликула и днес звъннах за час и лекарят няма да го има този месец, чак другия. Това чакане е ужасно. Или се надяваше да не ти дойде или да ти дойде по скоро, че са се действаме, а то 😥
*
« Отговор #527 -: Март 11, 2019, 13:28:17 pm »
Neli, а няма ли заместващ лекар. По принцип в клиниките като отсъства лекар, друг поема процедурите. Аз така бях на пункция при моята лекарка и на трансфер при друг лекар.
*
« Отговор #528 -: Март 11, 2019, 13:31:30 pm »
Правих инсулинова излезе ОК, аз за това и не съм я пускала тук.Ще пусна и другите генетични ама в София, сега като отида, защото тук ще ме бавят пак 3 седмици, а и ме ядосаха.

Нелита, ти си в Надежда нали?Там е така, което е ужасно за пациенти с намален яйчников резерв.Губиш месеци да чакаш за час, за лекар за какво ли не.Сравнявам Надежда преди да се преместят и Надежда сега, нямат общо.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #529 -: Март 11, 2019, 13:32:27 pm »
Нелита, много е гадно така да се провалят плановете ти. И няма кой да ти е виновен и да го увикаш, та да ти олекне. Но не забравяй какво казват - когато човек си прави планове, Бог се смее.

Helianthus, на 8 юни е ДРЗ - Пловдив, хотел Тримонциум.

Тери и Мише, много е хубаво, че започвате заедно. После и заедно ще си гледате бебетата.
« Отговор #530 -: Март 11, 2019, 13:43:20 pm »
Да, в Надежда ходя и явно няма кой да го замести. Майката му е чакането, добре че поне до края на месеца съм в годишно приключване, че да нямам много време да мисля за глупости.
« Отговор #531 -: Март 11, 2019, 13:51:14 pm »
Иначе май месец ще си взема май заповедта от фонда за инвитрото.
*
« Отговор #532 -: Март 11, 2019, 14:04:35 pm »
Хелиантус, IgM и IgG всеки път за токсоплазмоза, а рубеолата IgG само. Мен варицела не са ме карали да изследвам. Серология към 3-4 месец и после 9ти. Май това беше. Хипатит Б повтарях повече пъти, че имам свръх реакция към ваксината и се чудеха дали съм боледувала или какво, но се оказа от ваксината. 
Е, кофти, че ще изпуснете О. Тъкмо ще можеш да правиш изследвания и тн, ако е необходимо без да се чудиш.

Тери, Мише, късмет момичета!

Маги, на мен всеки път ми беше като за първи път, само с малко повече увереност бях, че знам какво правя. Успех! Ще се получат нещата по оптималния начин.

Късмет на всички!

« Отговор #533 -: Март 11, 2019, 15:17:56 pm »
Тери, ще си действаме задължително, пък кой знае. За прегледа при Калчев летя, да.

Пешек, благодаря! Ще ми се да мога да дойда и да се запозная с вас на живо.

Нелита, това отлагане е много неприятно... Чакането много мъчи.

Павла, благодаря. Ще изследвам значи пак токсоплазмозата, последно я изследвах септември и сега се чудех дали няма да е прекалено. Рубеола последно преди 2 години изследвах и имах имунитет, от ваксина или от прекарване на болестта не знам. За хепатит Б съм ваксинирана като дете... Не съм се изследвала дали имам антитела скоро, по някакви смътни спомени в ранните 20 май ме изследваха и имах, но сега ме хвърли в размисли.
*
« Отговор #534 -: Март 11, 2019, 15:54:46 pm »
Helianthus, на нас токсоплазмоза ни я искат на 3 месеца заедно с вирусологията и регулярно си я изследвам. Вирусологията включва: ХИВ, Хепатит Б, С, сифилис, токсоплазмоза може и друго.
Тук има информация. Дори за болничните след трансфер (15-30 дни), на мен са ми множко, но Мишето, ако иска да се възползва http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2015/04/17/naredba28-ot-20-06-2007g-deinosti-asistirana-reproduktsia.pdf
*
« Отговор #535 -: Март 11, 2019, 16:11:16 pm »
Хелиантус, от клиниката в Англия не ти ли пускат нищо? Тук при опити е на 6 месеца. Пусни си рубеола (аз съм имунизрана, но нямам антитела) и хепатит Б (след първата имунизация нямах антитела, а чак след втората е ок), а също и токсоплазмоза.
« Отговор #536 -: Март 11, 2019, 19:10:17 pm »
Тук в Англия абсолютно нищо не са ми пускали. След 50 дневният цикъл декември питах за хормони, казаха, че ако не ми дойде до 2 месеца тогава евентуално нещо или ако ми идва на няколко месеца една година. Аз имах антитела срещу рубеола преди, има ли смисъл пак да пускам? За хепатит са ми поставяни 3 ваксини, ама може да пусна да видя какво е положението.
*
« Отговор #537 -: Март 11, 2019, 19:57:36 pm »
Тя ваксината е на 3 приема. Значи имаш комбинираната. Аз след първата (3те приема) имах имунитет и после се изследвах пак- нямах и си я поднових пак 3те приема.
За рубеолата знам, че гадна болест. В начална бременност е с тератогенен ефект, а също води и до малформации. Аз бих се изследвала. То антитела, знаеш ли ги на къде ще отидат. Като човек, който не разбира много тези неща, така ми се струва по- сигурно.
*
« Отговор #538 -: Март 11, 2019, 21:07:28 pm »
Мише, Тери, давайте напред, а аз ви желая много късмет! Вярвам, че ще успеете!
Обиколих 15 аптеки и се обадих в още толкова, вторите противозачатъчни, които ми изписа доки ги няма и няма. Спрени били, няма по складовете, а толкова трудно се свързвам с нея 🤐 Трябва да ги започна в сряда, а може и да се наложи да ги сменяме. Звънях 3 пъти, а тя не вдига. Ако не успея да се свържа, ще пия пак от старите, които явно не ми действат много добре. Ужасно е.
« Последна редакция: Март 11, 2019, 21:15:49 pm от Lady01 »
« Отговор #539 -: Март 11, 2019, 21:55:25 pm »
Лейди, кажи кои са противозачатъчните... мога да мина по аптеките около нас.

Мише, Тери, късмет, момичета!  :hug2: