Много истини има написани в темата, и много хубаво написани. Станаха много и не мога да ги цитирам.
Аз съм писала и друг път - ще си осиновя азиятче или негърче с голям кеф - точно щото искам от самото начало да е ясно, че става въпрос за осиновяване - с истината напред мисля, че най-добре ще се подредят нещата. Въобще не ми дреме какво щял да си мисли Х или У. Ама вие вярно ли за това, че децата щели да му се подиграват? Аз съм сигурна пък, че много ще им е интересен/интересна и ще е много популярен
На мен въобще не ми е пукало за разни подмятания от деца - затова си мисля, че едно дете ако расте с много любов и в сигурна среда, ако изгради само високо мнение за себе си, няма да има проблем с подмятания в училище, пък и едва ли ще има толкова подмятания, не и от стойностните деца.
Имам много приятели и роднини, които живеят в чужбина. Имам доста наблюдения от голяма европейска столица - там всичко е много космополитно и хората са много нетолерантни помежду си, а ако си добър професионалист, бързо напредваш в кариерата и колегите ти те приемат отлично, нищо че си българин. В метрото се забавлявам, като гледам хората и се опитвам да определя на коя раса черти носят - толкова смесени гени от различни раси има
Сега, обаче за циганите - много искам някой ден да се интегрират, да имат равен шанс да започнат работа, да са образовани и т.н. Никой да не ги дискриминира. Обаче, междувременно, съм докарана до лудост от сегашната ситуация - по всики споменати причини - не може да не мога да се кача в трамвая, щото там 5 цигани така са умирисали всичко, че целият ден ми отива на кино, както казва Ганка един преглед през касата да не мога да мина, щото за да се покриват големите разходи за здравеопазване, социални помощи и т.н. за циганите, които са професионални безработни, дето им викат, та всички тези пари са от моите данъци и осигуровки и за мен не остават пари за качествени публични услуги. Пословичния пример за тока - да не говорим. Не съм съгласна първия въпрос на всеки циганин да е: държавата много малко пари ни дава, не ни стигат и т.н. Да не говорим, че хич не съм съгласна да ме обират на улицата, като освен че ще ми откраднат вещите, ще ме набият или ще ме изнасилят. Не съм съгласна да ми откраднат чантата от колата. Въобще не съм съгласна с техния начин на мислене, например да раждат деца, за да ги продадат. Не съм съгласна и да рискувам ПТП всеки ден, щото по улиците на столицата е пълно с каруци!! Някак не може ли правилата да важат за всички?? Хич не съм съгласна с тези работи и съм докарана до лудост, която ми пречи да разсъждавам по темата нормално. А съм докарана от лудост от безсилие. Единственият защитен механизъм за мен е, да гледам да съм по-далече от циганите. Да не ползвам много много градския траспорт. Да минавам на другия тротоар, като видя джебчийките пред Гудис на Съдебната палата. Да си купувам жилище възможно най-далече от гетата им. Желая им всичко най-хубаво и успешна интеграция, обаче нямам сили да се занимавам с тях дотогава. Не съм задълбавала в четива колко от чертите на характера и най-вече манталитета се формират от гените и колко от възпитанието, но някак мисля, че този манталитет, който така ме влудява, няма да изчезне при първото поколение, възпитано в друга среда.
А и както писа някой - не искам да поощрявам практиката да се правят безразборно деца и после да се изоставят, щото ако може друг да се грижи за тях. (Е, най-добре държавата, да не се спират родителските права, респ.помощите
)
Иначе с другите раси нямам проблеми. Има ли друга група етнос, който да води живот като циганите? Това, че едно африканче ще си пада по афро ритми - супер, и аз си падам по тях
Ще има нестандартни ситуации, но те само ще обогатят живота ни