Лина, ти да не си като мен. Аз не вдигам захарта изобщо, пада. Започвам с 5 някъде и става след това 4.50 и на товри час 4.33. Това се казва обратна крива на нещо си. Всички казаха, че нямам проблем. Просто ми препоръча ендокринологът да спра мед, подсладители, захар и сладки плодове, защото тялото ми нямало нужда от захар. Всичко сладко, което приема, се качва като резерв сланинка. Това и аз си го знам. От повече сладки плодове и една пастичка и веднага имам шкембак, спра ги и за седмица го няма. Така и не открих баланс между яденето дори на здравословно сладко и сланинките ми. Така че спирането си беше варианта за мен.
А на гладно с колко започваш?
Хипогликемията няма как да я сбъркаш: усеща се постоянно невероятен глад, тресе те. Абе постоянно си в някакво такова състояние.
Бременна си, не брой калориите. Знам, че е трудно. Аз просто съм спряла всичко. Повечето здравословни десерти са с фурми, забрави за тях. Праскови, банан, ананас, кайсии, диня, пъпеш, жълти, червени ябълки са аут. Общо взето киви, няколко ягоди, зелени ябълки, ей такива неща ям. Много се жалих в началото, но свикнах. Така ми станаха вкусни зелените ябълки, всеки ден ям.