Аз започнах да се психясвам за коронавирус 1 месец преди другите хора, защото се подготвях за пътуване и четях. Целият ми офис беше полудял, защото сме хора, които постоянно пътуваме в чужбина или имаме чужденци при нас. Та още началото на февруари ние бяхме полудяли, накупили маски ФПП3 и се говореше по цял ден за това. В Белгия не знам как не се протърках от дезинфекциране, на летището 4 часа вода не съм пила, за да не си махна маската. Спрях пътуване с автобуси, купих си от обикновените маски 50лв кутия. Абе крайни мерки и сега, когато реално дойдоха мерките, някак не съм изпаднала в истерия. Работим от вкъщи, излизаме на село за 30 мин на ден на разходка и започнахме да си правим план за магазин за по-дълъг период от време, Засега макс ни е 3 дена, не успяваме да плануваме цялата седмица.
Иначе понеже се затягат мерките и очаквам скоро да затворят всички градове, не само областните, днес се качихме на колата и отидохме на разходка в балкана. На природата как не й пука за нашата карантина, напротив радва се. Пеят си едни птички, минзухарите цъфнали. Гледах да се насладя на макс, защото другата седмица може и да нямаме вече този шанс, нищо, че реално в гората с никого не се срещаш и не заразяваш. Взехме с нас и една приятелка, така нарушихме "да не се струпват повече от двама", ама то като двама от тримата са женени. Нея съм я приелка като контактно лице, защото се видяхме след Белгия, миналата събота също и тя работи от вкъщи. Та реших, че е безопасно с нея да се виждаме, а и се среща с тъст ми, защото й е шеф. И накрая на разходката ни като ми спомена, че тя с никого друг не се вижда, но днес на майка й дошли 4 жени на гости да пият кафе и ми призля честно. И вероятно ще се огранича и от тези "безопасни" контакти с нея.
Много оценявам сега животът на село, но в село с аптеки, болница и магазини. И да ни затворят, ще сме 100 пъти по-добре от хората в апартамента в Пловдив. Разказва една семейна позната днес как в парка имало полицаи и само две момчета си разхождали кучетата. В секундата, в която вързали кучетата и полицаите тръгнали към тях. Ако ни затворят нас, ще правя обиколки на двора, той е 1 декар, поне е някакво движение. А хората с малки деца в апартаментите не ги виждам просто. Според един професор 6 месеца ще отнеме цялото нещо. С по-леките мерки го виждах, но не виждам как хората за сериозно дълъг период от време няма да излязат да си направят разходка в парка, ще избие отнякъде. Притеснява ме, че последните мерки просто ще накарат хората да спрат да спазват, защото много се напрегнахме всички.
Аз друго се чудя. Идва Великден, не виждам как празненствата по къщите ще се отменят. За нас няма разлика, ние нямаме голямо семейство.