Мила jam,Много, много се радвам, че вече Марти е добре и ти пак си тук! Извинявай, че пак те връщам към този кошмар, но, ако искаш, разкажи по-подробно за ситуацията – абсурдите и хубавите моменти и т.н.... Успех в захранването!
Първо малко да се пооплача, пък после ще пиша въпроси и отговори на останалите.
Стефко два дни беше с висока температура. Това 39 градуса – за нищо си ги нямаше. Слагах „Ефералган” в дупето, спадаше малко температурата, но след 2-3 часа пак вдигаше до 39. Понеже може да се слагат само 4 свещички за 24 часа, то не бяха обтривания, хладки вани, сапунена вода и т.н. – кошмарно беше. Водих го на педиатърът – вирусна инфекция. Нямахме никакви други симптоми, само високата температура. От вчера обаче не сме загрявали термометъра, появиха се малко секрети в нослето и се опитваме да кашляме. Днес сме пак на доктор. Моля се да се оправим бързо, защото имам обица на ухото от преди месец, когато беше първото разболяване на Стефко. Ако на някого му се четат подробности за това, какво беше отношението на „частните” клиники в града ни към болното ми бебе, може да види постингите ми
тук.
А сега ще наваксвам за дните, през които ме нямаше тук – по ред на номерата.
Лиде,Купихте ли си влагоуловител? Ние се борим с мухъла вече трета година. Апартаментът ни е в новопостроена кооперация. Доста усилия ни коства – слагахме външна изолация, после PVC дограма, после вътрешна изолация на стените, докато разберем, че има някакъв проблем с теч на вода отвън. Накрая сложихме изолация и на тавана и се надявам, и с помощта на влагоуловителя, вече да решим този ужасен проблем. Дано и на вас помогне и да не се наложи да ходите при свеки!
Morkovche,За обезболяването – след секциото аз приемах Diclac 150 mg таблетки -
КХП и
ЛП, които са напълно съвместими с кърменето. За вливаните „разни антибиотици и (или) обезболяващи” не мога нищо конкретно да ти кажа, питай лекаря си какво точно ще ти слагат. Знаеш ли, че на
този сайт можеш да проверяваш съвместимостта на много лекарства с кърменето (търсиш по активна съставка, а не по търговско име)? В него наистина пише, че активната съставка на аулина – nimesulide – е противопоказана при кърмене, като алтернативи са дадени ибупрофенът и диклофенакът.
Иначе аз закърмих няколко часа след операцията и кърмя и до днес – синът ми е на година и 1 месец. В първите дни, дори след като престана обезболяването, нямах никакви болки от операцията. Болеше ме само от контракциите на матката по време на кърмене, заради отделянето на окситоцин.
Гане,Кашля ли още Алекс? Мисля, че всяко бебче е кисело, плаче и иска да се гушка, когато е болно. А за заспиването сам – аз не си спомням вече какво беше това.
Щом компресите ти помагат за гърдите, прави ги по-често. Остана още малко до 19ти – дано ти кажат нещо конкретно, което да помогне.
Стефи, Екстра са си акитата, според мен. Докато бебето ми беше само на кърма, консистенцията на акитата беше доста рядка и аз по едно време се бях шашнала. След време може да се случи инцидентно да стават и зелени на цвят – при претопляне, преохлаждане или окисляване – но, както е писала Вени, ако всичко е наред с консистенцията и миризмата, нямаш основание за притеснения. Признак за проблем е, ако станат водни и миришат на вкиснато.
А за врачуването – кажи си тарифата и другите условия, че ние мислим за второ.
Силви,Бях ти давала линк към тази статия –
Проблеми при кърменето. В точка 4, посветена на млечницата, също пише да не се замразява кърма, но не пише защо.
Дупето се е оправило, а какви отговори даде докторът на 1000-та въпроса?
ultra,„Пентаксим”-а ни го слагаха в „Торакс” – Пловдив. Директно го бяха взели от доставчика им на лекарства и на мен ми струваше 52 лв. дозата. Потърси на повече места, ако имаш възможност. Тези 80 лв. са си направо обирджийство.
И моят син не прилича изобщо на майка си!
И все му бъркат пола – мислят го за момиче!
Наде,Разхождай детенцето винаги, когато можеш. Миналата година Стефко, като посвикна с разходките, сме го извеждали дори в минусови температури. И понеже го напъхвахме в един „космонавт”, по същия начин беше врял, като го събличах вкъщи. Зелено аки може да се получи и от претопляне.
jam, Не ти ли е рано за мамолог? Чудя се, защото съм чела, че на мамолог се ходи най-рано 6 месеца след спиране на кърменето. Може и да не съм права. Сподели какво знаеш ти.
kassi,Успешен трансфер!
Честито на всички, които ще взимат повечко парички до навършване на 9 месеца на бебоците!
А на снимките на бебчовците направо не мога да се нагледам! Наистина са най-красивите бебета, които съм виждала! Само ние още нямаме снимка като джудженце, ама ще пращам утре таткото да поправи грешката.
Чета нещо и за снахи се говори. Трябва и ние да се ориентираме, ама всички сте един такива виртуални......
Ultra се извиняваше за дълъг постинг. Явно аз трябва да се скъсам от извинения!