0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Другата седмица е срещата със Стаменов за уточняване на деня на страшния съд.
Стискайте палци.

:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :balk_21: :balk_21: :balk_21: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Уайти  :sunshine:,

"Страшния съд" може да е твоето ново начало!
Пожелавам ти, късмет и сила!

yahoo_17 :heartbeat: yahoo_17Мария!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Уайти, не мисли като за страшен съд, а като деня, който те доближава до твоето чудо! Късмет, мила и кураж!
Стискаме ти палци! :crossfingers: :balk_103: :balk_21:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
успех ,мила White!!!
Стискам палци!!!
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :bighug: :bighug:
*
успех и от мен, миличка!!!!
White, всичко ще е наред с операцията!
Ще видиш!
И дано след това, да се случват само хубави неща в живота ти!  :bighug:
White, всичко ще е наред, само не се притеснявай и вярвай, че това е крачка към  :babyflips:.Успех
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
добре си го решила - да повярваш на док. знам как се чувстваш, и аз от доста време споря ли споря с него...и кво - накрая все той е прав. ама аз много се радвам че е прав. и мен много ме беше страх от лапарото...ама той си е майстор.
много, много стискам палци. време ти е да се хвалиш вече :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Лили, не ми е било толкова трудно да повярвам на док за операцията. Няма друг, на когото бих се доверила.
Проблемът беше, че дори и той дълго време не беше категоричен за необходимостта от операция. Колебаеше се, какво остава за мен.
Последният път беше достатъчно убедителен. в момента, в който му казвах "ще си помисля по въпроса", вече знаех, какво ми предстои. :D
Сега интуицията ми нашепва, че съм взела правилното решение.
От доста време след последния опит не съм се чувствала толкова спокойна.
Дано е за добро.
Надявам се.
 :bighug: ви всички. Много ми помагате.
« Последна редакция: Март 20, 2007, 15:41:08 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
White,ще ти стискам палци всичко да е наред.
*

лили

• 2151
такъв си е док - доста го мисли преди да реже. и с мен беше така, но когато го реши вече беше категоричен :D. има защо да си спокойна - не се сещам за по-добри от неговите ръце, в които да попадне човак. жалко че са му само 2 :(...
всичко ще е наред, ще видиш :D.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Уайти, може би вече си писала /дори имам съмнениа че съм те питала лично - прости даскалската ми райзсеяност/, но как се установи този септум, вижда ли се на обикновен ехограф или само при цветна снимка?

Аз също имах септум, който никога не се е виждал на никакъв ехограф. Видяха го, като ми направиха Хистероскопия/Абразио, и след това ми биха Trenantrone, мисля че така се казваше. 2_3 месеца нямах М. от него, и 8 седмици след като ми го биха, го отстраниха под упойка, пак с Хистероскопия.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
White, днес срещнах една статия, свързана с твоя проблем и си мисля, че ще ти се отрази добре да я прочетеш. Преведох ти я набързо. Със сигурност вървиш по верния път! Успех!

http://www.wunschkinder.net/blog/2007/03/25/gebaermutterseptum-vor-ivf-entfernen.html

Отстраняване на септум в матката преди IVF
Септумът в матката спада към най-честите вродени аномалии. Тази „стена” в маточната кухина може да бъде различно изразена. Може да бъде приета връзка със спонтанни аборти и неуспешни опити при IVF.
Доколко е важно да се определи тази диагноза и съответно да се третира? На този въпрос се дава отговор в едно актуално изследване. При 119 жени е бил установен септум в матката и е бил отстранен чрез оперативна лапароскопия.
След това при тези пациентки и при втора група (n=116), без септум, с иначе сравними предпоставки, е направена IVF. Двете групи са се различавали значително по отношение на предисторията си. При установен септум спонтанните аборти са по-вероятни (14,20% срещу 6,02%), както и предишни безуспешни IVF-опити са по-чести (32,7% срещу 20,6%).
След отстраняване на септума процентите на забременяване на практика са идентични (47,80 и 46,50%), а спонтанните аборти са дори по-редки, отколкото в сравнителната група (10,52%, респ. 20,3%).
Процентите на успеваемост след оперативна корекция на септум са сравними с тези на жени, без такъв дефект, влиянието върху процента на спонтанните аборти също е позитивен. Изследване, в което биват сравнени успеваемостта при жени със септум и при същите след отстраняването му, със сигурност би било още по-красноречиво, както сами отбелязват учените, които публикуват това изследване.

Ozgur K, Isikoglu M, Donmez L, Oehninger S
Is hysteroscopic correction of an incomplete uterine septum justified prior to IVF?
Reprod Biomed Online 2007 Mar;14(3):335-40
*
Бетина, много ти благодаря за статията. И аз доста се рових (основно в щатски сайтове) и общо взето навсякъде препоръчват премахване. :(
Един от най-страшните ми кошмари (операция на матката) ще се сбъдне на 3 април.
Дано на д-р Стаменов му е ден тогава :wink:.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лили

• 2151
ден му е :D.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Ganka

• 5926
Уайти, стискаме ти палци! Пък док си знае работата! Ще успееш!

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
Мерси, Гане.
Вторият кошмар от детските ми години е да имам близнаци :wink:. Дали и той ще се сбъдне :)?!

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Ganka

• 5926
Мерси, Гане.
Вторият кошмар от детските ми години е да имам близнаци :wink:. Дали и той ще се сбъдне :)?!

Уайти, кристалната топка показва, че док му разбира на тоя занаят  :wink: Все близнаци изкарва :wink: Та вероятно е да се сбъдне кошмара :lol:

*
Аз обаче си имам и трети кошмар - момче ОВЕН. Този е много страшен, а следващото ИКСИ се очертава юни-юли :wink:. Поне това да може да ми се размине.
Какво казва кристалната топка по въпроса?
« Последна редакция: Март 28, 2007, 12:58:10 pm от White »

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Ще, ще, стискам палци да се сбъдне :D