0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кога усетихте бебчо да мърда във вас.
« Отговор #60 -: Февруари 01, 2007, 18:16:52 pm »
Незнам защо става така. Аз толкова се радвах когато четях , че някое от момичетата с дългогодишен стерилитет е забременяло и се изпълвах с надежда. Когато забременях и аз толкова много исках да го споделя с вас, с тези които ми помогнаха със съвети и съпричасност, а не да отида в мамата при момичета които нямат моите страхове. Искаше ми се да споделя когато влизах за пореден път, колко ме е страх, как когато решив в 30г.с. че вече всичко ще е наред се оказа че бебенцето е спряло да расте, но не посмях. И затова смятам, че е хубаво и тук да   има място за такива коментари. Много ви ценя и не искам да ходя в мамата. Искам да си чуруликам с вас. И искрено се надявам всички много скоро да сбъднат мечтата си.     
« Отговор #61 -: Февруари 01, 2007, 18:33:29 pm »
Не може на фона на всичката болка в зачатие ,да си мерим тук коремите и килограмите!Затова си има форуми в бг-мамата.
Според мен темата е неетична,може би ,защото момичето е ново и се е заблудило.Тук форума е за забременели,но след проблеми.А всяка 1на жена,която е имала проблем ЗНАЕ какво да пише и какво -не.Това е ,елементарно чувство на такт се изисква.
Нека ,моля ви ,не се превръщаме в бг-мама.Който иска да си споделя такива неща има си отчетни теми в бг-мама.Те ,точно затова са направени.Тук е сериозен форум и се обсъждат наистина ВАЖНИ неща,няма място за лигавщини.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #62 -: Февруари 01, 2007, 18:36:42 pm »
Айде и една наскоро родила харпия в отбора! :lol: :lol: :lol:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #63 -: Февруари 01, 2007, 18:38:27 pm »
...А всяка 1на жена,която е имала проблем ЗНАЕ какво да пише и какво -не.Това е ,елементарно чувство на такт се изисква.
това морки, за съжаление не е така. ама айде стига сме ровили. който разбрал - разбрал за какво става въпрос. на останалите и очите да им извади пак няма да го видят. факт
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #64 -: Февруари 01, 2007, 18:45:57 pm »
Съжалявам, че корем или дънки или някакви други "лигавщини" могат да ви наранят. Мен не могат - страдам заради други неща, като явното злобеене например  :(. Сигурна съм, че нито една от тези теми не е постната, за да предизвика такива чувства. Ако мен ме нараняваха просто нямаше да ги чета и пак не бих ги имала за "нетактични" или както там. Според мен много по-далеч от този форум са съвсем други теми, а не тези малки радости/кахъри.
« Отговор #65 -: Февруари 01, 2007, 18:57:59 pm »
Стига бе момичета, всички сме различни, нормално е да реагираме различно!Лан, мила, не се сърди, твоето благородство е рядкост.Не искам да обидя останалите, човешко е такива теми да ни нараняват.
« Последна редакция: Февруари 01, 2007, 21:12:46 pm от Дени (c6688tt) »
*
« Отговор #66 -: Февруари 01, 2007, 19:01:09 pm »

На мен понякога ми се струва, че и новината за самата бременност наранява някого някъде. И какво? Дайте да дефинираме какво можем и какво не можем да пишем!

Последно, което пиша по темата, защото наистина мисля, че говорим на различни езици.

Няма момиче тук, в това съм убедена, което да не се зарадва на новина за бременност или майчинство на някоя от нас.

И аз мисля така... И ти, и много други момичета във форума! И така трябва да бъде!

Но, мен не ме дразнят дребните "лиготийки" на бременни женички! Не ми харесват, не мисля, че трябва да се изпада чак в такива подробности, но не ме дразнят. Ами просто не ме! А, ся набийте ме, де!

Но искам и ние да сме тактични, когато призоваваме към такт!

И аз ви гушкам!
« Отговор #67 -: Февруари 01, 2007, 23:43:24 pm »
Заради подобни теми никага не разбираме че еди коя си, с която заедно сме се борили е забременяла, ако не бяхте толкова принципни, сигурно никой нямаше да обърне внимание на темата.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #68 -: Февруари 02, 2007, 14:45:08 pm »
Оффф, от няколко дена чета таи тема и все се сдържам, ама вече немога!
Много ви моля момичета, мисля, че всички имат право в крайна сметка!
За някои е нормално такива теми да се обсъждат тук, но за някои-не!
Просто Нати не е съобразила, че може толкова да нарани някой, и със сигурност, ако знаела, че така ще стане не би го направила.
Хайде сега да вече спрете този спор, моля ви!!!
Гушки на всички и повече усмивки!!!
« Отговор #69 -: Февруари 02, 2007, 15:08:38 pm »
...
Просто Нати не е съобразила, че може толкова да нарани някой, и със сигурност, ако знаела, че така ще стане не би го направила.
...

Според мен, никой няма нищо против Нати. Тя просто е влезла в тона и е написала поредната темичка, просто се случи че спорът се разви тук, в нейната тема. Попринцип и мен не ме дразнят и никога не са ме дразнили такъв вид теми. Въпросът е принципен. И честно казано наблюдавах как последните дни тук се пускаха все от този род теми, като само две например има за гаденето и очаквах в един момент на някой да му прелее чашата.
Просто си мисля, че може тези неща да се обсъждат в седмичната тема - тя е затова общо взето, не е нужно за всяко нещо да се пускат нови теми.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #70 -: Февруари 02, 2007, 15:54:36 pm »
Да, и аз мисля, че бременните момиченца спокойно могат да питат в седмичната тема, ако имат някакви притеснения.Иначе форумът се разводнява.

поздрави  и повече усмивки

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
« Отговор #71 -: Февруари 02, 2007, 17:04:46 pm »
Все прескачах темата, като й виждах заглавието, а то какъв пропуск е било. :D Хайде да се включа преди да я заключат. :D
Първо, да благодаря на бременните Мари и Лейди, мама Морковче, че заеха тази позиция.
Моето мнение е, че Зачатие  е форум с много ценни личности, много качествена информация и не е добра идея да се разводнява.
Лично аз, никога не съм се чувствала неприятно, когато някоя жена позната, непозната или приятелка е забременяла. Питала съм се защо става толкова лесно- 2 мои близки приятелки  забременяха от "първото махане на презерватива". Радвам се на децата им, не завиждам. Това си е техния късмет от житейското тото. :)
Гадно се чувствах, когато за първи път ходих на преглед при един местен лекар и улучих часовете за женска консултация. Имаше поне 10 жени, почти всички от малцинствата, млади бремени с по 1-2 раждания. Всяка 1 от тях се изказа - в кой месец е, как е родила предишния път, кой лекар какви пари е искал и какво ли не още.
Само аз мълчах и се потях, и се притеснявах за размерите на фоликула си :(
ПОчувствах се виновна, различна, сбъркана...
В бг.мама не влизам. В момента от там нямам какво да науча.
Като забременея, (някой ден) предполагам, че ще влизам и там, но винаги ще вярвам повече на майките от Зачатие.
В бг. мама е много розово и следникаво за мен. Това е мое мнение, защото аз по характер не обичам подобен начин на общуване, и както Фуси се изрази "лиготии". Явно е въпрос на темперамент, а може би и на възраст :(
НЕКА ЗАЧАТИЕ ДА СИ ОСТАНЕ МЯСТОТО ЗА СРЕЩА НА ИНТЕЛИГЕНТНИ, ЧЕТЯЩИ И ТАКТИЧНИ ДАМИ, КОИТО СА СЕ СБЛЪСКАЛИ С КОШМАРЪТ НАРЕЧЕН СТЕРИЛИТЕТ.
*
« Отговор #72 -: Февруари 02, 2007, 18:20:26 pm »
и аз я заобикалях нарочно темата, но преди да е заключена ще напиши мнението си. Бременноста си я изкарах в дир.бг и никога не бях пуснала тема - тук ме боли, там ме боли или защо корема ми расте, но не ме е дразнело дискутирането на такива теми.Все пак първа толкова чакана бременност, всеки има право да си зададе въпросите, макар и ".лигави". Получава се едно нетактично поведение към небременните, но някой би казал - ми като не им харесва,да не четат нали? Все пак има теми,които всяка една от нас прескача - било то заради заглавието, или заради автора.В темите в дългоочакваната примерно където пишат вече майки, мислите ли,че няма дразнещо поведение? Според доста жени - има!!!На въпросите на старите потребители с  хикс брой мнения се отговаря и честити без пропуск, на тези с по малко - се прескачат.Веднага някой  ще викне - кои са те, кажи им имената....Даже и да се кажат имена и мнения нищо няма да се промени, най много да бъдат нападнати...Така според мен както е казало едно от момичетата момента е тънък ,и все ще има доволни и обидени.Преди години в проблемното в дира, като че ли нямаше такива теми и спорове, или бъркам?
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #73 -: Февруари 02, 2007, 18:26:57 pm »
Цитат
Когато човек седи на една маса с голяма компания (както е във форума на "Зачатие", за мен всички подфоруми са част от самия форум), въпрос на такт и възпитание е да се води разговор, който е интересен и приятен за ВСИЧКИ, необиждащ и неоставящ тъга в сърцата на дори и един седнал около масата човек.
Много ми е интересно такива хора, които могат да споделят такива неща дали въобще сядат на една маса с бремени жени или са тотално обсебени от своята болка и си мислат, че са център на вселената. Защо след като тези момичета са били част от този сайт да ги изолираме и нападаме по този начин. За мен лично това е вид надежда, която нито една от темите за графики, хормони, и заболявания не ми дават. Да вярно това е ценна информация, но надеждата, чудото на бремеността, на живота, който носят тези момичета е светлината в тунела. Трябва да мислим ПОЗИТИВНО, не може да влезем поразени в битката, тогава непреминно ще излезем победени. Ами когато забременеем и се тревожим дали всичко ще мине нормално/една жена, забременяла след стерилитет несъмнено се притеснява повече/ до раждането на здраво и хубаво бебе, значи ли че ще трябва да напуснем сайта - ? Твърдо НЕ!
А-а-а и какви са тия глупости с броя на постингите и кой откога е потребител? На мен лично ми трябваше известно време докато премина от четящ/пасивен/ потребител до момента, в който ще се включвам в темите. Не мога да кажа, че моите 4 години борба са по-тежки или по-леки от нечии други 2 години или 6 години. Вярно е това изтощава емоционално. Получавала съм реплики от мои приятелки със същите проблеми: "Ти нямаш "достатъчно стаж" в борбата, не си направила толкова манипулации, какво разбираш?"  или "Страх те е да си направиш цветна снимка или хидротубация - значи не си готова да станеш майка, не си си изстрадала майчинството" - пълни, тъпотии, като ги направих по-готова ли станах или мен ме боли по-малко от нея? Боли ме и то много ме боли, но толерантността трабва да е двустранен процес. Аз се радвам много на всички, очакващи бебчета, така знам, че и мен ще ме споходи.
Предварително се извинявам на всички, които ще се почувстват засегнати, но това е, което мисля. МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО И НЯМА НАЧИН ДА НЕ ПОСТИГНЕМ УСПЕХ!
*
« Отговор #74 -: Февруари 02, 2007, 18:27:17 pm »
имаше, Ния, непрекъснато.
дир-а ми опротивя основно заради "преместилите се" в клуб "Бъдещи майки" наши съфорумки, за които "проблемното" беше на един клик разстояние, но не пропускаха да се намесят и подправят всеки един скандал, напомняйки ни колко сме злобни и така нататък.  В същото време само преди месеци са били в нашето положение. Иначе да ни помогнат със съвет и утеха никакви ги нямаше. Момичетата, които пишат от по-отдавна сигурно могат и да се сетят. Както и да е.
« Последна редакция: Февруари 03, 2007, 01:54:43 am от cygnus »
« Отговор #75 -: Февруари 02, 2007, 18:36:37 pm »
 :D и аз се присъединявам към харпиите. Много точни определения, като "лиготии", "Розов начин на общуване" и т. н. Наистина и в двете позиции има доза истина, но с тези теми започваме да приличаме на девойките от бг-мама :D, а както е казала Аля и аз мисля, че тук сме интелигентни хора и общуваме по интелигентен начин.
Поздрави и приятен уйкенд на всички

*

naty_84

• 193
  • Искай нещо много силно и то се сбъдва.Повярвайте
« Отговор #76 -: Февруари 02, 2007, 19:45:05 pm »
Неискам повече да коментираме и разнищваме.Нека всички сключим мир.Става ми мъчно ,че така се развиват нещата.Все пак всички седим на една маса,светът е кръчма или там както беше.И искам да ви кажа,че в бг мама не ми е хубаво защото по някой начин съм свикнала с вас и съм ви опознала и предпочитам тук да питам нещо в тази тема отколкото там.От тук родилите момичета и бремени.И все пак всички ви обичам.

[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://
*
« Отговор #77 -: Февруари 02, 2007, 20:09:47 pm »
и аз за последно да се включа и край.
честно казано, не съм вярвала, че нормалното майчино вълнение на момиче, изстрадало трънливия път на стерилитета, ще стане един вид бойно поле и ще даде воля на всички да си покажат зъбките.ако не бяха започнали забележките, темата просто щеше да пропадне надолу и съвсем скоро никой нямаше да си спомня за нея.благодарение на всички обаче сега повечето бременни се чувстват едва ли не виновни,за това, че са в това положение и да не съм лош пророк, ама мисля, че вече няма да се пускат много теми в този подфорум от страх да не започнат нападки, че еди кой си щял да се разстрои.наистина е гадничко години да си бил член на 'зачатие', споделял си своите болки и терзания, а когато стигнеш до така заветните 2 чертички вече да трябва да се местиш в друг форум.
съгласна съм, че подобни теми могат да се разискват в седмичната тема, но благодарение на някои, сега други и там няма да посмеят да си кажат, че бебето е мръднало и т.н.
наистина мисля, че тонът на темата стана много черен и наистина е най-добре модовете да я заключат, за да няма повече пререкания.смятам, че всички сме що годе интелигентни и зрели жени и просто няма смисъл от подобни пререкания!
хайде всички да си стиснат ръцете и да се приключи всичко, мисля, че така или иначе стана много травмиращо за всички!
не смятам, че тук някои са по-важни от други.просто някои са по-смели в изказванията си, други не смеят много да се проявят.
ако обаче и в този форум, също като в цялата ни скапана държава има класово разделение на 'по-умни', 'по-можещи' и 'по-важни', то смятам, че аз няма какво повече да правя тук!