0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ИСКАМ СЪВЕТ
« -: Февруари 12, 2007, 16:57:38 pm »
Здравейте мили момичета
Чета от близо 3 години но досега все не намирах смелост и кураж да напиша моята история. Прочела съм опитите и преживяванията на всички вас гордея се бургазлийките които успяха в борбата със стерилитета и се радват на рожбите си.
Бих желала да споделя своята история и да получа съвети от Вас.
Правим опити с моята половинка от 3 години след първите три месеца неуспех започнах да си меря базалната температура и направих хормони в Бургас при д-р Дорийска. Тя поиска и спермограма. След това пих 2 месеза дуфастон. Консултирахме се за спермограмата със Попов - уролог. Всичко е в норма. Дорийска си каза че не е специалист и ме насочи към д-р Скочева. Тя поиска отново хормони, спермограма, цитонамазка, микробиология. Изписа едни свещички пак направихме микробиология и т.н. Така  3  години. Без цветна снимка без нищо друго. Хвана ме яд и на 06.12 2006 се обадих и си записах час при д-р Владимиров в МЦ "София. Бях прочела доста мнения за него. Двоумях се между него и Стаменов, но реших да е той след като една позната роди преди седмица близнаци от ин витро опит в неговата клиника. На 26.01 беше първият ни преглед. Назначи хормони за мен на 2-4 дено от МЦ и спермограма за мъжа ми. Разгледа всички изследвания от Бургас и по негово мнение при мен има тенденция за изчерпване на яйчниковия резерв. На 08.02. пак бях в София. Направихме хормоните и спермограмата. Според нея мъжа ми е с лека форма на азеноспермия. Моите хормони не ги знам, защото цялата папка остана в София. Владимиров директно ми каза, че резултатите ми не са добри. Причината за липса на бременност е в мен и най-добре е да пристъпваме към ин витро или икси. Жесток удар. Аз си знам как се прибрах до Бургас, колко сълзи пролях и как се ядосвах на себе си и на целия свят. Владимиров предложи да започнем подготовка на документи за ин витро. Даде ми една папка с договори и ме вика отново първата седмица на март за окомплектоване.
Въпросите ми са много но най - важният е да му се доверя ли за поставената правилна диагноза или да търся и друго мнение.
На вас взимал ли ви е всички документи, за да са при него или са си при вас
Ще се радвам да получа отговор на тезе мои въпроси
Предварително Ви се извинявам за допуснатите правописни грешки, както и че по - бавно ще Ви отговоря на допълнителни въпроси от Ваша страна. Това защото на работа интернет има само на един компютър и на мен през деня много много не ми остава време да седна на него.
Ще чакам всички мнение. Ще се радвам да се свържа с други момичета от Бургас, които ще вървят по този път, за да може да сме си дружки и да си споделяме преживяванията.
приятна вечер

*
Re: ИСКАМ СЪВЕТ
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2007, 17:17:07 pm »
1. Никога не си оставяй изследванията, без да си направиш копие от тях. Днес това е твоят лекар, утре - не.
2. При толкова съмнения от твоя страна потърси и второ мнение. Д-р Стаменов е добър вариант.
3. Сега нещата ти се струват страшни, но помни, че най-важното е, че има начин. От теб се иска само желание.
4. Подготви си документи за здравната каса. После пак можеш да смениш клиниката, но сега е важно да не изпуснеш сроковете.
5. Обмисли детайлно всичко, което ти предстои и тогава действай.
6. Желая ти повече късмет, отколкото си представяш. :D
7. Питай!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2007, 17:19:16 pm »
  Здравей Мира,

можеш на 100% да се довериш на д-р Владимиров. Аз се консултирах с него точно защото имах съмнения за изчерпан яйчников резерв. Доволна съм от срещата си с него. Казва ясно и категорично мнението си, предлага и варианти за справяне с проблема. Съветвам те да продължиш при него.
  На колко години си? Пиши по-смело.
  Относно документите ти - ти си ги оставила при тях, не са ти ги взели те. Аз носех всичките си изследвания и след консултацията си останаха при мен. Ако решиш да смениш клиниката, мисля че няма да е проблем да си ги получиш.

Каквото и да решиш - желая ти успех.  :D
« Последна редакция: Февруари 12, 2007, 17:20:51 pm от solei »
*
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2007, 18:18:44 pm »
Здравей, Мира!
Мисля, че избора ти на лекар е правилен. Доктор Владимиров не говори много, но е добър специалист и си разбира от работата. Но все пак, ако решиш можеш да направиш консултация и с друг лекар.
За документите - помоли да ти ги извадят на ксерокс - при тях има. Поне на мен всички изследвания, които са ми правили там ги има в папкта ми в клиниката и в мен /дори док, ми предложи първия път да ми ги ксерокопрат и от тогава така правим/. Не се притеснявай да ги помолиш, всички са много отзивчиви и не вярвам да ти откажат.

Успех, каквото и да решиш!  :)
*
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2007, 20:14:19 pm »
Здравей, Мира!
Когато се лекувах при д-р Владимиров и моите документи винаги оставаха там, така и не разбрах защо. Може такава да е била практиката. Това беше през далечната 2001 година и док работеше в МЦ"Св. Пантелеймон". Така или иначе, избора ти на специалист е правилен, поне според мен! Каквото и да решиш, ти желая успех!

« Отговор #5 -: Февруари 12, 2007, 20:18:24 pm »
Аз съм чувала много хубави неща за д-р Владимиров. Мисля, че можеш да му се довериш. Но ако не се чувстваш комфортно, отиди и при някой друг. Много е важно да имаш доверие в лекаря си. Пожелавам ти успех! 

:babydust:    :babydust:    :babydust:    :babydust:    :babydust:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2007, 20:25:21 pm »
Мира,

въпреки, че съм пациентка на Владимиров и съм с най-добро мнение за него, ще те посъветвам, ако имаш притеснения относно правилната диагноза, да потърсиш и второ мнение - дори и само за една консултация върху изследванията ти. така ще е най-правилно. но трябва да я направиш при надежден специалист. не пречи да се консултираш и със Стаменов следващия път като идвате в София.
поискай от регистратурата на клиниката на Владимиров да ти извадят ксерокопия от всички изследвания (или обратното - те да си извадят копия, а ти си вземи оригиналите) и отиди за консултация и на другото място. пък после ще решаваш окончателно. но не бих одобрила предложения ти съвет да си подадеш документите за касата в едната клиника, а после да отидеш в друга за самата процедура. това би било непочтено спрямо труда на лекаря.

изследванията в тази клиника стоят в индивидуалните папки на пациентите, за да може като отидеш на преглед или консултация, докторът да вземе цялата папка и да гледа в нея. ако са в теб - може да забравиш, може нещо да не вземеш. затова се води досие на пациента. но няма никакъв проблем да си поискаш копия - даже е препоръчително да си имаш в къщи копия от всички правени медицински изследвания, процедури и рецепти. това важи не само за инвитрото, а и въобще за всякакви срещи с лекари.

каквото и да решиш - пожелавам ти успех.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Февруари 12, 2007, 20:31:10 pm »
Мира, моят съвет е да побързаш с решението, за да може не чак в първата седмица на март, а по-рано, възможно най-рано, да си подготвиш документите за здравната каса и да ги подадеш.

Много, много късмет ти пожелавам!
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2007, 08:30:42 am »
Благодаря мили момичета за бързия отговор. Твърдо съм решила да продължа с борбата и то точно при доктор Владимиров. Човекът си разбира от работата и си мисля, че предпочита да ме подготви за най-лошият вариант, а работата да стане по най-лесния и да има успех още от първият път. За съжаление ще трябва да чакаме до началото на март, защото тогава ме вика за преглед от 2 до 5 ден на МЦ, тогава трябва да занеса рецептурна книжка с код N97, направление за гинеколог със същия код и разписани и попълнени формуляри на договор със клиниката, декларация за информирано съгласие и още други приложения.
Смятат да ги помоля тогава да ми дадат папката и да си направя ксерокскопия на всички изследвания, за да мога да ги имам и аз.
С мъжът ми решихме да пробваме и всички други бабешки методи за бебеправене. На мен си купих два билкови чая, на него витамин Е и спеман. Сега ще проверим как стоят нещата с посещение на кюстендилските минерални бани и ако трябва и там ще отидем. Повтарям си, че всичко става бавно, трудно, с много борба, нерви и излишно напрежение, но бавно и славно става. Така ще стане и при нас.
Не разбрах дали има и други момичета от Бургас, които вървят по този път и са пациентки на д-р Владимиров. Ако има нека да се чуем, може да се уговорим и да се срещнем и да обменим мнения и впечатления от терапията ни.
Пожелавам Ви приятен работен ден и много усмивки
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2007, 09:01:06 am »
Повтарям си, че всичко става бавно, трудно, с много борба, нерви и излишно напрежение, но бавно и славно става. Така е , но не спирай да вярваш, че ще стане. Късмет и успех.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2007, 15:38:26 pm »
Мира и аз съм пациентк ана док. Владимиров и съм доволна от него. Продължавам борбата там. Моите документи са също там вече 1 година в папка в клиниката, не съм си ги ксерокопирала, понеже не знах, че там има ксерокс. Успех мила и само напред, знай, че ще успеем!
*
« Отговор #11 -: Февруари 13, 2007, 16:37:52 pm »
Моите документи също са в клиниката, на част от тях имам копия, но още при първото ми посещение докъорът каза, че мога да си ги взема ако се откажа по всяко време. Аз съм също много доволна от този лекар, вдъхна ми доверие и се почувставах спокойна още след първата ни среща. Успех!

*
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2007, 16:43:48 pm »
Здравей Мира-ив!

Може да се каже, че съм бургазлийка, но от доста години вече живея в София.
Пациентка съм на д-р Владимиров и благодарение на него и невероятния екип сега се радвам на прекрасен син след първия си опит ин витро.
Бих те посъветвала ако съмненията, които имаш са относно компетентността на доктора да направиш още една консултация със специалист. Но ако съмненията ти са породени от некадърността на досегашните лекари и се позовават на принципа "парен каша духа" /разбирай просто ей така да свериш мнения/ - мисля, че втора консултация не е необходима.
Моят опит направих също през Здравната каса, а документите ми ги окомплектоваха в центъра. Но наистина най-малкото не е етично да ти ги подготвят там, а след това да направиш опита на друго място.
Искам да ти пожелая вяра и кураж!

*
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2007, 18:22:28 pm »
Мира, аз съм пациентка на док. Владимиров и съм от Бургас. Ако искаш може да ми пишеш на лични.  :D
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2007, 18:42:15 pm »
Привет Мира,
За д-р Владимиров се говорят само добри неща, помогнал е на много момичета.
Да попитам обаче, В твоята история не видях все пак да си направила изобщо някакво изследване за проходимост на тръбите /снимка и т. н./. Или не съм доглелдала :), или ти си пропуснала да напишеш?????
И защо да се престъпва направо към ин витро?????, Ако имаш добра проходимост на тръбите, яйчниците могат да се стимулират, сперматозоидите да се преработят /т. е. да се забързат :)/ и да се пробва първо с инсеминации???????? Нещо не разбирам
Поздрави

« Отговор #15 -: Февруари 13, 2007, 18:57:11 pm »
Бени, аз също съм при Владимиров, и също минахме директно на ИКСИ, поради 2 причини:
- изчерпан яйчников резерв при мен
- астенозооспермия при милото

С цялата безумна стимулация, на която се подложих, имах 3 фоликула, от които можаха да извадят само 2 яйцеклетки, като само едната можа да се оплоди.... За съжаление опитът беше неуспешен, но дерзая, и продължавам при Док  :lol: :lol: :lol:

Та всичко е според конкретния случай, и док преценява най-добре :)

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #16 -: Февруари 14, 2007, 08:47:49 am »
Благодаря за отговорите и за съветите, които ми давате.
Наистина смятам да се доверя на сляпо на д-р Владимиров и да продължа напред. Не са ми правили изследвания за проходимост на тръбите, нито цветна снимка. Според д-ра не е необходимо, поради поставената от него диагноза изчерпан яйчников резерв. Според него най-добре е директно да пристъпим към ин - витро. Така и смятаме да направим.
Днес ще са готови изследванията на мъжа ми за вирусологията. Договорите и приложенията са попълнени и разписани от мен. Остава да чакаме да се обадят от клиниката, ако не първата седмица на март ние отиваме в София. Така или иначе д-ра иска да ме види отново между 2- 5 ден на МЦ.
Пожелавам ви приятен ден 
*
« Отговор #17 -: Февруари 14, 2007, 10:35:15 am »
Наистина смятам да се доверя на сляпо на д-р Владимиров и да продължа напред...Според д-ра не е необходимо, поради поставената от него диагноза изчерпан яйчников резерв.
Мира, две неща не са ми ясни в твоя случай.
1. Доверието на сляпо. Аз не бих се доверила на никого на сляпо. И съм доказала правотата си в този начин на мислене. Хората (в това число и лекарите) не са безгрешни.
2. Каква е връзката между изчерпан яйчников резерв и проходимост на тръбите? Аз бих си направила цветна снимка на всяка цена. Прекалено много примери за издънки има.
Желая ти лек път и бърз влак към щастието.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #18 -: Февруари 14, 2007, 11:05:08 am »
Мира, не се съмнявам в компетентността на д-р Владимиров, но аз също съм на мнение, че трябва да направиш снимка на тръбите. Мъжът ти е с лека астенозооспермия, ако при теб тръбите са проходими може да пробвате първо с инсеминации.
Успех, каквото и да решиш!
« Последна редакция: Февруари 14, 2007, 19:01:24 pm от rozovelka »
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #19 -: Февруари 14, 2007, 11:09:29 am »
абе момичета, тя говори за изчерпан яйчников резерв - какви инсеминации на естествен цикъл?!

но тръбите е редно да се видят, дори с оглед на евентуален хидросалпингс, който би попречил на инвитрото. не знам обаче дали такова нещо не се вижда на УЗ?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!