Честита Баба Марта, д-р Бърди! Бъдете най-вече здрав!
И аз имам въпрос към вас. Синът ми е на 2 месеца. Вчера забелязах, че на тила, точно там, където започва врата, от двете страни има подутини. Не се виждат. Само ги напипвам. Като малки топченца. Не дава знак, че го болят, но ми е притеснено дали е нормално.
И още един въпрос. Към 20-тия ден след раждането /хранехме го с НАН 1/ се появи обрив по челото, който постепенно обхвана цялото лице и тръгна надолу към гърдичките. Педиатърката ни каза, че е класически пример за себореен дерматит и назначи Фризопеп, капки фенистил и мазане с елоком веднъж дневно за 1 седмица. Детето се оправи и започнахме плавно преминаване към НАН ХА. От две седмици е изцяло на тази храна. Появи се обаче млечница /днес е трети ден в който давам дактарин гел 1 мерителна лъжичка разделена на три приема през деня/, а малко след това и подсичане, само на едната сгъвка на крачето. След като започна да пищи при допир на това място започнахме да мажем с направен в аптеката крем, съдържащ и нистатин. Тревожи ме, че от няколко дена кожата на лицето му не е гладка, а грапава. Появи му се една пъпка на едната буза, която не минава. За да поддържам кожата на лицето влажна ползвам хипоалергенен крем на Чико за атопична кожа. Възможно ли е да прави пак алергия? Или е нормално не винаги кожата да е "брилянтна"?