и във връзка с деловата кореспонденция само да вметна, че според мен (лично мнение, споделяно м/у другото от доста хора около мен) кореспонденцията по мейл не е особено официална, още повече интернет общуването налага нов стил на писане, т.е. нов изказ. съкращаване на речта, което ще рече и на подписа. това, което четем по факса, писано на хартия (или документ в word), звучи смешно и неадекватно в мейл. затова подпис от рода на Best regards или Cordialement на фр. звучи адекватно за интернет кореспонденция. всичко си зависи от сферата на работа, разбира се, но ако целта е информацията да пристигне максимално бързо, то тогава трябва и да е написана достатъчно стегнато. ако пишем официално писмо, което държим да тежи на мястото си, пращаме го в плик или по факс. това е лично мнение. затова и преди стегнатото Поздрави или С поздрав повече от 1 изречение за завършек от учтивост е излишно. лично аз прекарвам доста работно време пред компютъра, има няма 8 - 10 часа на ден и работата ми е свързана и с водене на кореспонденция с партньори и клиенти на фирмата. тенденцията, поне във Франция и Белгия, е към съкращаване на "учтивостите" в края на писмото. кратка фраза за приличен и учтив завършек на писмо е напълно достатъчна.