0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: опити за бебе и диета
« Отговор #20 -: Март 05, 2007, 10:46:39 am »
Цитат
Първите 6 дни губите 3-5 кг, а всеки следващ ден около 400 г до 1 кг. За 26 дена, колкото е задължителната продължителност на диетата, можете да загубите между 10 и 20 кг.

Душка, все си мисля, че след такова драстично отслабване за почти цял месец, ако захранването след това не е правилно следва йо-йо ефект... А това определено не се отразява добре на организма.

Rally_pat, права си. По време на диетата се пият витамини, а след приключването и е препоръчително разделно хранене. Е, ще видим!

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #21 -: Март 05, 2007, 10:59:50 am »
Жуже, грешиш, познавам жена, която е била подлагана на пълен глад от д-р Емилова. В началото нейното "гладолечение" си е било гладуване, плодовете са новост. Дори и първите и изяви по телевизията говореше за пречистващата сила на пълния глад. Отскоро говори за "плодолечение".
Напълно възможно е и аз да греша. Аз ходя при нея от 2 години. Има и друго - Емилова не прилага една и съща стратегия на гладуване при всички. Имам приятел, който страда от карценом на кожата, та на него му предложиха като алтернатива на операцията пълно суровоядство за много дълъг период от време. Консултираха го, насочиха го и човека си избра операцията.
« Последна редакция: Март 05, 2007, 11:02:24 am от Жужка »
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #22 -: Март 05, 2007, 11:02:49 am »
Имам приятелка посещавала клиниката на Д-р Емилова още като я създадоха преди години. Вярно е, че отслабна но не след дълго пак си качи същите кила. Диетата е била основно плодове, зеленчуци и чай. Аз лично не бих се подложила на подобно нещо след като искам дете. Това означава, че го лишавам от най-важните вещества съдържащи се в месото и тестените изделия.
А защо след като забременеят повечето жени (включително и аз)
 умират за айрян и банички?!! Просто самия организъм си го иска.
На фона на стреса, в който живеем смятам че редовното хранене, на често и по малко е най - оптималния вариант. Като избягвам пържено, консерви и полуфабрикати. Повечко плодове и салати, но като допълнение към храната. И това е нещо.
Все пак ако някой реши да се подлага на диета, то би било добре да се консултира с диетолог, като предварително са направени изследвания и е обсъдена темата за желана бременност.
*
« Отговор #23 -: Март 05, 2007, 11:06:21 am »
Mislia che vsichko e strogo individualno. Az sam na tazi bezvyglehidratnata dieta ot okolo 3 meseca i sam otslabnala samo 4-5 kg. I naistina ne iam nikakvi vyglehidrati, daje i plodove.

Za tova popitah za koordinati na d-r bajkova? Ako niakoj ima?

Blagodaria.
*
« Отговор #24 -: Март 05, 2007, 11:11:27 am »
Жужка,
както вече казах, при болест (особено ако болестта е сериозна) диетолозите изготвят различни режими, някои от тези режими включват дори пълен глад. Това обаче не е приложимо при хора, които имат килограми отгоре, обаче са физически здрави. Вероятността да си докарт някакъв дисбаланс или болест е много голяма. При тях е по-добре да се премине направо към здравословен режим на хранене, а отслабването ще дойде от само себе си. Излишен е стресът от ядене на еднотипна храна и последващо захранване. Аз съм живият пример за това, мога да потвърдя, че стана достатъчно бързо. При теб явно е имало нужда, защото си имала някакъв хормонален проблем (за да има липса на овулация), но всеки е индивидуален и при повечето хора наистина няма смисъл
*
« Отговор #25 -: Март 05, 2007, 11:13:45 am »
д-р Байкова
тел. 9443677
София, ул. "Асен Златаров" ет.1, ап.2
Има звънец долу на входа. Приема всеки ден след 17,30 и в събота.
Добре е да си запишеш час поне седмица предварително.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #26 -: Март 05, 2007, 11:29:21 am »
При теб явно е имало нужда, защото си имала някакъв хормонален проблем (за да има липса на овулация), но всеки е индивидуален и при повечето хора наистина няма смисъл
Така е, затова по-напред казах, че човек не трябва да си самоназначава диети  :).
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #27 -: Март 05, 2007, 11:46:10 am »
Това е основата.
Смятам, че при хора без проблем, примерно трупнали 5-6 кг. през зимата е дори по-опасно да си самоназначват драстични диети. Казват си "Ето сега 10 дни на плодове, ще се пречистя, ще отслабна." Свалят качените килограми, но през това време мозъкът обработва: "Ей, сега да ми паднат картофи, мляко, месо и т.н. ще се скъсам от усвояване, защото явно има недостиг на тези храни.". В момента, в който се върнат към нормалния си режим на хранене, се започва яко плюскане (поради психичният фактор) или ако са достатъчно силни, поне яко усвояване (поради физичният фактор). Ефектът йо-йо е неизбежен. Върнатите кила плюс някое кило от горе вече може да излизат извън рамките на нормалното за този човек и както досега е нямал проблем с килограмите, изведнъж да се сдобие.
Искрено пожелавам на такива хора просто да не издържат режима, който са си наложили и да започнат да си се хранят нормално още на третия ден например. Тогава със сигурност поне няма да има вреда, ако няма полза.
*
« Отговор #28 -: Март 05, 2007, 12:00:43 pm »
Благодаря за телефона на д-р Байкова.

Как се изчислява оптималното тегло на всеки?
*
« Отговор #29 -: Март 05, 2007, 12:08:10 pm »
Nivear, има някакви приблизителни таблици. Калкулаторът на "Зачатие" на началната страница е достатъчно точен. За оптималното тегло, трябва да се измерят количеството мазнини, което пък най-точно става във вана и въобще е много сложно. Смятам, че такава точност само на спортистите им трябва.
*
« Отговор #30 -: Март 05, 2007, 13:16:02 pm »
Благодаря.

Ми да, в наднорменото сам според този калкулатор.
*
« Отговор #31 -: Март 06, 2007, 09:06:15 am »
Dushka,

kak vyrvi dietata? Shte se pohvalish li s rezultati? :) da ni stimulirash vsichki :)
*
« Отговор #32 -: Март 06, 2007, 09:54:51 am »
Dushka,

kak vyrvi dietata? Shte se pohvalish li s rezultati? :) da ni stimulirash vsichki :)
Не знам, мила, едва втори ден е. Не вярвам да издържа, особено като знам какви моабети се заформят за 8-ми март....

*
« Отговор #33 -: Март 06, 2007, 11:29:42 am »
Хехе, напълно разбирам за какво говориш :)

аз си мисля да си запиша час при д-р байкова, да видим тя какво ще ми предпише...не знам какво ще му е различно на няйната диета, аз по принцип смятам че се храня здравословно...но да видим
*
« Отговор #34 -: Март 06, 2007, 12:34:19 pm »
И аз ли да пробвам с тази д-р Байкова?! Много добри отзиви чувам за нея. .... Каква ли диета ще ни предпише - важното е да има много ядене, нали?  :hungry:(че както съм си разширила стомаха, ужас!)

*
« Отговор #35 -: Март 06, 2007, 14:49:33 pm »
Каква ли диета ще ни предпише - важното е да има много ядене, нали?  :hungry:(че както съм си разширила стомаха, ужас!)
:D Нали ще отслабваш?! Многото ядене е за напълняващите. Яде се по малко и на често.
*
« Отговор #36 -: Март 06, 2007, 17:08:00 pm »
Каква ли диета ще ни предпише - важното е да има много ядене, нали?  :hungry:(че както съм си разширила стомаха, ужас!)
:D Нали ще отслабваш?! Многото ядене е за напълняващите. Яде се по малко и на често.
Знам, миличка, но какво да се прави! Цял ден гладувам и като се прибера вечер в къщи - познай???? Затова сега ще пробвам с тази диета - пък ще видим! :scale:

*
« Отговор #37 -: Март 06, 2007, 18:06:40 pm »
Лан,

може ли да разкажеш теб как д-р Байкова ти определи диетата? На какъв принцип?

четох някъде за изследване на кръвта което показва кои са храните от които съответния организъм дебелее и обратно слабее.
*
« Отговор #38 -: Март 06, 2007, 18:21:55 pm »
Не ми е правила изследвания. Разпита ме за навиците на хранене, на спорт, от кога си ми килограмите, как се движат през годините, дали имам болести. Каза, че при здрави хора предписва винаги едни и същи пет режима на хранене, като последователността им зависи от досегашните навици на хранене, а количеството храна от телесната маса.
*
« Отговор #39 -: Март 07, 2007, 10:28:30 am »
Не ми е правила изследвания. Разпита ме за навиците на хранене, на спорт, от кога си ми килограмите, как се движат през годините, дали имам болести. Каза, че при здрави хора предписва винаги едни и същи пет режима на хранене, като последователността им зависи от досегашните навици на хранене, а количеството храна от телесната маса.

Явно ти е улучила типа. А за колко време ги отслабна тези 19 кг? А взема ли някакви лекарства за подпомагане на метаболизма или изгаряне на мазнините?