0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: опити за бебе и диета
« Отговор #60 -: Март 13, 2007, 10:14:30 am »
Ама тази диета с киселото мляко си е направо тормоз. 8O

Момичета, послушайте Лан и не правете диетата без лекарско наблюдение.
*
« Отговор #61 -: Март 13, 2007, 11:22:06 am »
мерси много,Nivear!
 :eat: :hungry: :bighug:
« Отговор #62 -: Март 13, 2007, 11:37:27 am »
Душка напиши диетата за която пишеш шокира ме това че за толкова малко време се свалят толкова много кг ,аз съм за бързите резултати макар да зная че не е добре !!1
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
« Отговор #63 -: Март 13, 2007, 20:04:38 pm »
Здравейте и на мен ми стана интересна тая диета, така че ще очаквам да я споделите :D
*
« Отговор #64 -: Март 13, 2007, 20:47:42 pm »
Здравейте!
Vailet, Мi6ka,
безвъглехидратната диета я изпратих вече на няколко момичета на лични, но ще я копирам и тук, така че, който желае да я прочете.(а и не само това) Аз я прекъснах и се наложи да започна отначало. Днес ми е втори ден, ще видим дали ще докарам до края! Дано да сте по-упорити от мен! Успех на всички!!!(само дано не си останем гладни и дебели)  :eat:   :scale:   :goodluck:

БЕЗВЪГЛЕХИДРАТНА ДИЕТА

Ако имате възможност, започнете диетата в ден на пълнолуние или новолуние, като преди това е полезно да направите два разтоварващи дни само на чай с мед и лимон. Ако не издържате, добавете един вид плод – най-добре – ябълки. Добре е да ходите много пеша или да правите най-прости физически упражнения, особено след първите 26 дни (2 дни чай+24 дни диета).
ДЕЙСТВИЕ:
С пълното изключване на въглехидратите, организмът започва да топи мазнините. Първите шест дни губите 3-5 кг, а всеки следващ ден около 400 г до 1 кг. За 24 дни, колкото е продължителността на диетата, можете да загубите между 10 и 20 кг. При всеки човек действието е различно!
ВНИМАНИЕ:
Ако само един ден изядете едно малко парче хляб, чаша мляко или каквато и да е дреболия, съдържаща въглехидрати, ще стопирате топенето на мазнините. Искате или не се налага да започнтете диетата отново.
РАЗРЕШЕНИ ХРАНИ:
Всички видове месо – говеждо, телешко, пилешко, свинско, агнешко, гъска, патица, всички видове дреболии, дивеч. Всички начини на приготвяне на храната са разрешени, без да панирате. Може да се ядат пръжки, сушено месо, колбаси(без кремвирши или такива, съдържащи соя), всички видови риба, рибни консерви, цялото разнообразие на салатите, пресни или печени чушки, домати, краставица, прясна или кисела зелка, цвекло, салата от морски дарове, салата от кромид лук, репички, маруля, лапад и спанак – каквото ви хрумне и пазарът позволява през сезона. Салатите могат да се подправят с олио, оцет, сол и пипер, но без сосове.  Може да се яде лютеница без захар. Яйца е разрешено да си хапвате, сготвени по всички начини и с всички зеленчуци. Можете да пиете минерална вода, кафе и всички видове чай без захар. Половин литър вино се разрешава след шестия ден.
ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ:
Хляб, картофи, брашно, ориз, боб, леща, грах, соя, соеви кубчета, галета, панирано месо, тестени произведения. Да няма запръжки в нито едно ядене. Забранени за консумация са всички видове млечни произведения – мляко, масло, сметана, айрян, кремове, маргарин, сладкиши, захар, сладолед,  шоколад, солети и различни видове царевични пръчици. Забравете за сирене и кашкавал. Никакви плодове!
ВАЖНО!
Можете да направите диетата два пъти по 26 дни, след което да си дадете почивка от 2 месеца, в които се храните разделно.
Да се пият витамини – С, Е, калций, магнезий или мултивитамини.
Противно на всички очаквания от хора, отричащи месото, ще се освободите от главоболието, умората, проблемите с кръвното налягане и тежестта в сърдечната област. Успехът е сигурен, но приемете следния съвет. КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЛАГАТЕ НОВИТЕ НАЧИНИ НА ХРАНЕНЕ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ, ЧЕ СТЕ ПЪЛНИ И ТРЯБВА ДА ОТСЛАБВАТЕ. ПРОСТО СЕ ХРАНЕТЕ ЗА УДОВОЛСТВИЕ И ЖИВЕЙТЕ ЖИВОТА СИ СПОКОЙНО!!!

ДЕРЗАЙТЕ!!! :balk_103:

« Отговор #65 -: Март 15, 2007, 17:06:42 pm »
На мен много ми харесва диетата , че то с нея си е направо банкет за стомаха . почвам я ама от утре че днес вече похапнах от забранените храни.Особено щом е разрешено кафето...аз без мъж мога ама без кафе НЕ :balk_87:
*
« Отговор #66 -: Март 15, 2007, 19:29:32 pm »
То без кафе май повечето от нас не могат. В тази връзка се замислих самото кафе има ли някакво влияние върху опитите, в смисъл кофеинът дали не пречи по някакъв начин и естествено в какви количества е размумно да се пие.

« Отговор #67 -: Март 16, 2007, 13:49:26 pm »
Аз скоро се рових по темата. Оказва се, че от количеството на приемания кофеин дневно зависи колко скоро ще се зачене. Ето един калкулатор: http://iparenting.com/resources/articles/caffeine.htm
« Последна редакция: Март 16, 2007, 13:54:18 pm от Stivarip »
*
« Отговор #68 -: Март 20, 2007, 09:00:42 am »
Не успях да се видя с д-р Байкова. След 2 седмици ще ходя в София и ще се пробвам тогава.

Лан, може ли да споделиш с нас твоите диети които те вталиха толкова бързо? Please :)
*
« Отговор #69 -: Март 20, 2007, 11:55:46 am »
То хубаво, но съм записала само първите два режима и пак казвам, това което е било добро за мен, не се знае дали ще е добро за всички. Първи две седмици е това:ЧАЙ С МЛЯКО

Общи положения:
1,2÷2л течности – чай, кафе, вода, 1с.л. мед, сок на един лимон. Готварската сол се намалява и се заменя с калиев хлорид.  Олиото се заменя със зехтин. Виненият оцет се заменя с ябълков или сок от лимон. Избира се един вид плод и зеленчук на ден. Консумирано сирене на ден до 50г, кашкавал – 40г, извара - 300÷400г (когато този вид храна е предвидена в диетата). Да се избягва пърженото и панираното. От плодовете да не се консумират банани, пъпеш и грозде.

1 ден
8 - плодове, 10* - плодове, 12 - зеленчуци,16* - плодове и 19 - зеленчуци
Пет пъти – по-желани количества кисело или прясно мляко (0,1 ÷ 2% масленост) – до два килограма на ден. Плодове и зеленчуци също до два килограма. * - при глад междинно филийка пълнозърнест хляб “бонус” със зеленчук (лютеница, маслини); обикновени солети; “хогаренас”; или друг диетичен зърнен продукт.

2 ден
8, 10, 16* - чай и плод
12, 19 – чай и зеленчук. Половин час по-късно пилешко месо ( или: риба, яйца, соя, млечни продукти) със зеленчуци.

3 ден = 1 ден

4ден
8, 10, 16* - чай и плод
12 – чай и зеленчук. Половин час по-късно ориз (картофи, леща, боб) със зеленчуци.
19 – чай и зеленчук. Половин час по-късно постно зеленчуково ястие.

5 ден = 1 ден

6 ден
8, 10, 16* - чай и плод
12, 19 – чай и зеленчук. Половин час по-късно 2бр. яйца – варени или пържени (риба, млечни продукти, пиле) със зеленчуци.

7 ден = 1 ден
Като навсякъде където пише "зеленчук" може да е суров, но може и да е готвен - зелен грах, сготвено зеле, печени тиквички и др.
« Последна редакция: Март 20, 2007, 11:57:52 am от Lan »
*
« Отговор #70 -: Март 20, 2007, 17:38:20 pm »
Благодаря ти Лан.

Ако успееш да намериш и другите режими и да ги сканираш...за да не ги набираш наново..

Ама верно твоята диета има доста за ядене. Аз определено няма да отслабна с нея.

Обаче ти благодаря. И откакто отслабна въобще ли не възстанови кг?
*
« Отговор #71 -: Март 20, 2007, 17:41:09 pm »
Благодаря много ,Лан!Страхотна си!!! :thankyousign:
*
« Отговор #72 -: Март 20, 2007, 19:43:08 pm »
Не съм мръднала, докато не стана бебчо. Имам и най-последното задържане. Ти пробвай - аз съм сигурна, че ще свалиш! И за себе си мислех, че няма да има ефект, но не познах. Имам тази, втората и последното задържане. Другите ги нямам. Бяха на някакви хвърчащи листи и съм ги изхвърлила. Важното е не диетата, а да издържиш задържанията. Иначе се качва бързо пак.
Т.е. ми липсват третата и първите две задържания.
*
« Отговор #73 -: Март 20, 2007, 19:48:36 pm »
Ето и втората:
Ниско калоричен режим (800kcal на ден)

1 ден
8.00 предястие: чай с лимон и мед и плод
8.30 основно ястие: млечен продукт един вид по избор + плода от предястието:
Сирене   50g.   260kcal/100g.
Кашкавал   40 g.   360 kcal/100g.
Мляко(кисело или прясно) до 2%   400 g.   60 kcal/100g.
Мляко(кисело или прясно) до 3%   200 g.   -
Извара   400 g.   60 kcal/100g.
10.00 чай+плод (40-60 kcal/100g.) – без ограничение в количеството.
12.00 чай+зеленчук
12.30 основно ястие: един вид белтъчна или въглехидратна храна по избор + зеленчука от предястието (ако е салата един от зеленчуците е в голямо количество, а другите са овкусители)
Пилешко месо   150g.   120kcal/100g.
Телешко месо   150 g.   120 kcal/100g.
Риба – не тлъста   150 g.   120 kcal/100g.
Бяла риба   150 g.   90 kcal/100g.
Яйца (на омлет, варени или пържени)   2бр.   90 kcal/100g.
Сирене   50g.   260kcal/100g.
Кашкавал   40 g.   360 kcal/100g.
Мляко(кисело или прясно) до 2%   400 g.   60 kcal/100g.
Мляко(кисело или прясно) до 3%   200 g.   -
Извара   400 g.   60 kcal/100g.
Соя  “Витабел”      

Въглехидрати: картофи, всякакви зърнени продукти, царевица, овесени ядки, мюсли, 2филийки хляб “Бонус”, боб, леща,  ориз.
16.00 чай+плод (40-60 kcal/100g.) – без ограничение в количеството.
19.00 Постно зеленчуково ястие с високо водно съдържание от всякакви зеленчуци (без картофи) с един основен зеленчук във вид на манджа, супа, печени, варени, задушени или сурови. – без ограничение в количеството.

2 ден = 1 ден – с точно същата комбинация от продукти, която е избрана I ден.

3 ден
8.00 чай+плод
10.00* чай+плод
12.00чай+зеленчук+ по желание кисело или прясно мляко
16.00*чай+плод
19.00чай+зеленчук
Като се избира един вид плод и зеленчук на ден.
*При глад – филийка “Бонус” с лютеница, със някакъв зеленчук или с маслини.

4=5=6 дни се спазва принципната схема от първи ден, като се избира една комбинация от храни и се приема в непроменен вид и трите дни.

7 ден = 3ден – като могат да се изберат различни плод и зеленчук

Ако стигнете до задържането - свиркайте, че трябва да го пиша  :). Сега ме мързи.
*
« Отговор #74 -: Март 21, 2007, 18:31:03 pm »
Благодаря ти Ланче :)

Много ми се вижда трудна...там където има * какво имаш впредвид?
*
« Отговор #75 -: Март 21, 2007, 18:41:58 pm »
Имам предвид, онова "при голям глад - филийка бонус с лютеница и т.н."...Лично аз не съм яла филийки, защото тези междинни яденета ми бяха съвсем нови и въобще не ми се ядеше точно в тези часове.
*
« Отговор #76 -: Март 22, 2007, 14:21:52 pm »
Ами трудно ми нещо да започна...пък и нали бебеправим...знам ли как ще се отрази...

Ама съм решила всеки месец след като ми дойде (ако! ми даойде!) до овулация ще съм на диета - а след овуто когато мже да се е пполучило нещо на нормален режим.

*
« Отговор #77 -: Март 22, 2007, 15:23:39 pm »
Ами трудно ми нещо да започна...пък и нали бебеправим...знам ли как ще се отрази...

Ама съм решила всеки месец след като ми дойде (ако! ми даойде!) до овулация ще съм на диета - а след овуто когато мже да се е пполучило нещо на нормален режим.
Тогава не почвай. С този режим е много вероятно да качиш, вместо да свалиш килограми.
*
« Отговор #78 -: Март 22, 2007, 15:29:11 pm »
Лан,
ти колко време преди забременяването пеави диетата?
благодаря ти много за всичко!
*
« Отговор #79 -: Март 22, 2007, 19:00:55 pm »
Бях на диета (един от режимите на задържане) когато забременях извънматочно. Бях в шок, че това може да е причината, но всички лекари бяха толкова категорични, че не е така, че се успокоих. После трите месеца принудително чакане за възстановяване от операцията - от които почти целия първи изкарах на последното задържане. Заначи съм забременяла (вече слава Богу където трябва) два месеца и около седмица-две след последното задържане.
На мен д-р Начев като ме видя за първи път и като му разказах, си ми каза директно: "Ако отслабнеш, имаш много големи шансове, ако не - ще е измъчена работа забременяването!" А той като ме видя, вече бях свалила 3-4 килограма.  :)
« Последна редакция: Март 30, 2007, 21:51:32 pm от Lan »