0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: нараних приятелката си
« Отговор #80 -: Март 21, 2007, 23:08:26 pm »
За мен още в началото на целия разказ на Тиана има нещо сбъркано. Някаква непоследователност и нелогичност на постъпки и чувства, обяснения и заключения.
По отношение на автор на сценария, нея бих избрала ...Автор, който е очаквал да е само адмириран, но е претърпял и критика.

Аз много се извинявам, че се намесвам в спора, но като нова, явно съм повечко наивна, че да вярвам на всичко, което се пише! Абе, хора, ами що да не е истинска историята, бе? Карате ни да се чувстваме като глупаци. Кажете тайната, как по-старите форумки разпознавате фалшивите истории? Не е ли малко обидно към момичето, задало въпроса? То може и да се къса от рев сега? Щото на някои историите са по-истински от на другите. На мен като на нов член на форума ми е малко обидно, че се проявява такава подозрителност и недоверчивост. Щото нали уж смисълът на форума е да се подкрепят всичките. А не едни да се подкрепят, а други да се подозират, че разказват измислени сценарии. Ми, що да ви вярвам на вашите истории? Просто защото виртуално ви се доверявам, затова вярвам и на историите ви. Леко ми е обидно! И да се говори открито за оформени вече  "приятелски кръгове" на някои от по-старите форумки?!  8O Ми, то непробиваемо изглежда тук!
« Последна редакция: Март 21, 2007, 23:19:54 pm от DivaRoza »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #81 -: Март 21, 2007, 23:32:52 pm »
Оформят се едни такива групи на настроения, на приятелства и много често се изключва даже и мисълта да се отговори или помогне на някой. Много често на едни въпроси се отговаря светкавично, а на други - ми потъват в забвение. Да не говорим, че често често се размахва пръст, както го направихте така.

оцени факта, че ти размахах пръст въпреки, че съм те вписала в приятелския си кръг. много по-удобно би ми било да пропусна, нали?

Много зависи какво искаш да постигнеш с размахването на пръста. Виж, харесвам те много като човек, възхищавам ти се на това, което си постигнала и на това, което правиш. Но не мога да търпя, когато едва ли не ми се говори назидателно или обидно. ТианА просто изкара на повърхността някои неща, които тлеят от доста време и се въртят около едно и също. Аз никога не съм влязла тук, не съм пуснала тема или публично да съм се похвалила, че съм бременна. Или пък да съм се държала обидно или пренебрежително към някого. Ако неволно съм обидила някой - нека си каже. Моля да бъда извинена. Но да се търсят сценарии, да се обижда и да се изкарват егоисти определени хора - ами извинявай, не е правилно. И най-малкото не знаеш какво става в душата на един човек, че да му говориш така.

Вени, сложи си ръка на сърцето и ми кажи - не ти ли се е случвало в определен момент, когато чуеш, че някое момиче е бременно, да не те е заболяло или да не ти е станало зле? Да не си си помислила - Ето тя е успяла, а аз не съм. Да не си си задала въпроса защо така? Има ли тук една жена само, която да си сложи ръка на сърцето и да каже с чиста съвест, че не си е мислила така??? Аз имам смелостта да си призная, че съм завиждала и че съм си мислила защо на мен точно се случва така.

Дива Роза, извинявай! От сърце те моля да ми простиш! Пожелавам ти искрено и с цялата си вяра да успееш, както и много момичета, които чакат техния час!

ТианА, моля за извинение! Съжалявам!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #82 -: Март 22, 2007, 01:28:28 am »
Не си ме обидила, Гане! Не се притеснявай! И стига си се извинявала за всяко нещо! Тук сме събрани толкова различни женски същества и всяка си има мнение и, разбира се, си е права за себе си. Никой няма право да определи дали другият се чувства "правилно", или не. Щото иначе щеше да е много скучно само с едно общо, абсолютно правилно мнение и усещане за случващото се! Всеки преживява нещата по свой си уникален начин и никой няма право да го критикува за това! "Не съди, за да не бъдеш съден", нали така?
« Отговор #83 -: Март 22, 2007, 05:05:09 am »
Гане, наистина ли мислиш, че има хора, които не се радват, когато някой друг успее???
Това звучи страшно, ако е истина!
Защото мила ми Гане, аз се радвам за всяка една, а това, че ти не можеш да го повярваш е жалко.
Съжалявам, че трябва да го кажа.
« Последна редакция: Март 22, 2007, 05:12:35 am от Диана »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #84 -: Март 22, 2007, 05:51:55 am »
Гане, наистина ли мислиш, че има хора, които не се радват, когато някой друг успее???
Това звучи страшно, ако е истина!
Защото мила ми Гане, аз се радвам за всяка една, а това, че ти не можеш да го повярваш е жалко.
Съжалявам, че трябва да го кажа.

Диде, цяла нощ не съм спала заради всичко това и ми е болно, че големи и разумни жени не можем да се разберем и говорим на различни езици. Мога само да ти кажа, че хора, с душевно благородство като твоето са много рядко срещано явление. В моя живот е пълно с примери на обратното, точно поради тази причина ми е трудно да повярвам. Съжалявам :(
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #85 -: Март 22, 2007, 08:34:34 am »
За мен Джам и Сигнус /от активно пишещите майки в целия форум/ са ЕТАЛОН ЗА ЕТИКА.
Разбира се, има и много други, но те не са активно пишещи.
На Ганка всички проследихме дружно радините вълнения по време на бременността в чата. Това беше времето, когато всички там бяха в поредната процедура. Аз лично не съм потърпевша от това, защото имам дете, има кой вечер да ме гушка и да ми казва "обичам те, мамо", но усетих тогава прескачането на сърцата на момичетата, затихването, прибирането  в черупката, свиването, снишаването, унижението, че си "втора категория" човек, така че не е лично.
Силните и големи момичета мълчеха и гълтаха.
Мълчеха, защото енергията и силата им трябваше за поредната процедура.
"Приносът" на Ганка за сайта се изчерпва с това.
Дива роза, когато постоиш четвърта година из форумите се научаваш да разпознаваш житото от плявата.
Не познавам Тиана, нямам нищо против нея.
Предизвиках дискусията, за да покажа обобщения образ на нетактичната личност.
Дива роза, да, смисълът на форума е да се подкрепят всички, но ти неправилно разбираш подкрепата.
Подкрепа не означава гладене по гръбчето и мяу-мяу, ти си права, ти си идеална и т.н.
Подкрепа означава да дадеш размисъл, да помогнеш на човек да открие пътя към себе си, да се разбере...
Между другото, голяма чат от тези, които ме уважават най-много съм ги шамаросала при първите ни срещи.
Някои и сега ги шамаросвам.
Но шамарът отрезвява, изважда от вайкането, дава пътя.
Между другото пиша и шамаросвам само хора, в които виждам потенциал и които уважавам.
Плитко-скроените са ми безинтересни и като цяло не се занимавам.
« Последна редакция: Март 22, 2007, 09:42:50 am от Lali »
« Отговор #86 -: Март 22, 2007, 09:26:41 am »
По конкретната тема, тъй като действително е изчерпана, само едно изречение:
За хора, които не разбират от импликация и не могат да четат между редовете разяснения и обяснения, нямам намерение да давам. Кой каквото разбрал - разбрал.
По отношение на разразилата се епистоларна атака извън Тиана ще замълча.
Аз като потребител на труда на хората тук освен БЛАГОДАРЯ, друго не бих казала. Ако някога успея да допринеса с нещо ще съм радостна и щастлива.
Като цяло считам, че темата беше оздравителна.
И естествено не тая лоши чувства към Тиана - дано конфликтът е бил полезен за всички.
« Последна редакция: Март 22, 2007, 09:33:54 am от mmery »
« Отговор #87 -: Март 22, 2007, 10:58:22 am »
Лали ,правилно ли разбрах?
Квалифицирала си хората тук на такива които те уважават, респективно и ти тях и плитко -скроени ?
Съответно доброто ти отношението  към първата група се изразява в шамаросване?!

Тези квалификации са крайни и обидни!
« Отговор #88 -: Март 22, 2007, 11:03:10 am »
Вени, сложи си ръка на сърцето и ми кажи - не ти ли се е случвало в определен момент, когато чуеш, че някое момиче е бременно, да не те е заболяло или да не ти е станало зле? Да не си си помислила - Ето тя е успяла, а аз не съм. Да не си си задала въпроса защо така? Има ли тук една жена само, която да си сложи ръка на сърцето и да каже с чиста съвест, че не си е мислила така??? Аз имам смелостта да си призная, че съм завиждала и че съм си мислила защо на мен точно се случва така.
Гане, не очаквах да кажеш нещата, които каза в предния си пост (че едва ли не всички неискрено поздравяваме) не очаквах да видя написано и това! ДА, слагам си ръка на съцето и казвам, че няма за какво да ме боли. За какво да ме боли? Защо да не се радвам? Аз си знам положението, знам начина, по който да го променя и действам. Вчера бях на кафе и видях момиче с което заедно бяхме в процедура. Отлагах обаждането си да й кажа какво е станало с мен , само и само да не я натоваря, защото при нея станаха нещата, и защото радвам и се надявам че всичко е наред. Скара ми се разбира се, и сега в почивните дни ще се видим, защото изглеждаше притеснена......а аз ще съм до нея да я успокоя! Точно вчера казах, че като не е станало при мен - при други 5 примерно е станало и това ми дава някаква надежда за втория опит! И да завиждам и да ме боли полза няма.....нито ще забременея по-бързо, нито нищо! Никога не ме е боляло и няма да ме боли от поредното успяло момиче, нали това е целта на всички тук, да преодолеем проблемите. Много ясно че съм си задавала въпроса ЗАЩО! Но защо не става- какъв е проблема, а не защо при другите става! Сега като знам ЗАЩО, не си го задавам! Когато видях положителния тест изпитах страх! Страх как да кажа на моята приятелка че е станало, когато тя загуби детето си седмици преди термина! Почувствах се виновна че може да е станало, а при нея още не! Защото тя знаеше колко се радвах за нея, колко чаках и аз това дете, колко  плаках след това дни наред след загубата, все едно аз съм го загубила! Е, след това всичко свърши, и разбира се и тя ми се накара, че съм си мислила такива неща и беше до мен както аз преди време до нея!
 Единственото нещо от което ме боли е загубата на нетактичност някъде по пътя. Боли ме от такива теми, които се развива по този начин! Боли ме, че когато някой каже нещата едно към едно не е удобно! Истината боли, но я има.

Цитат
Подкрепа не означава гладене по гръбчето и мяу-мяу, ти си права, ти си идеална и т.н.
Подкрепа означава да дадеш размисъл, да помогнеш на човек да открие пътя към себе си, да се разбере...
Но шамарът отрезвява, изважда от вайкането, дава пътя.
И аз съм на това мнение!

ПС: Аз бих направила препратка към тази тема.......Едва ли ще има някой, който да не поздрави искрено след така дълго чакания тест!
От колко време правите опити за бебе или колко време мина докато забременяхте
« Последна редакция: Март 22, 2007, 11:56:45 am от BLACK_ROSE »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #89 -: Март 22, 2007, 11:08:12 am »
Ефирче, има един тип - с широка ценноста система, добри и деликатни.
И втори тип - плитко-скроени, за радост - единици.
Но има един трети тип - това са хората, в които добрината и деликатността са заложени, но не умеят да се изразят, на такива винаги помагам и тях ги уважавам. Те грешат, но мислят и задават неудобни, но адекватни въпроси, спорят с мен и аз с тях. Търсят пътя, искат да се променят, да се впишат. Като Дива роза например, от включената в дискусията и от новите.
Доброто ми  и ценно приятелство с част от хората е започнало с отрезвителни шамари преди много време.
Разбира се, с голямата част просто от раз сме разбрали, че сме единомишленици.
Сайтът съществува благодарине на това единомислие и безрезервната и безусловна преданост на тези хора.
Сайтът работи и помага. И на теб.
И няма да допусна плиткоумието да превърне сайта в празнословие.
« Последна редакция: Март 22, 2007, 11:18:36 am от Lali »
« Отговор #90 -: Март 22, 2007, 11:21:26 am »
Отново се извинявам на ТианА за спама в нейната тема, която иначе изчерпахме по същество.

Гане, хич не си права за това, че няма искрена радост при успехите. Може да не е повсеместна, но е много! Не веднъж съм чела как подфорума за Дългоочакваната... зарежда с нова надежда част от момичетата, особено статистиката на успеха. И сега в този подфорум има редовно пишещи момичета, които още не са мами или бременни. Те не са там, щото завиждат и ти добре го знаеш. Вярно е, че някои може да се чувстват потиснати, ние сме различни характери, но пък те просто не влизат там.

И още нещо, препратката към темата за как ме промени стерилитета не ми хареса. Защото там вярно, че има некрасиви признания, но пък се искат сили да си признаеш такова нещо. А и темата е емоционален отдушник. Нека не ставаме Големия брат и нека не сочим с пръст. Ясно е, че не всички ще се радват, но първо, там много момичета си казват, че дори да изпитват завист или самосъжаление към познатите си, това рядко е така по отношение на момичетата от Зачатие. А дори благите вести тук да нараняват някого, това категорично не са всички и силните ти думи бяха обидни за останалите.

Честно казано, мисля, че и двете с Лали прескочихте границата на добрия тон, бих се радвала да виждам по-малко недобре обосновани нападки в бъдеще.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #91 -: Март 22, 2007, 11:23:13 am »
Присъединявам се към мнението на Розичка, Дидето, Лали и Джам и другите момичета, изказали се като тях.
Колкото до това, че Гането се опита да ни изкара едва ли не чудовища, мога да кажа, че съвестта ми е абсолютно чиста. Радвала съм се и продължавам да се радвам на всички забременели и родили във форума, друг е въпроса, че по някой път ми става болно като разбера за нежелана бременност или за майка оставила децата си в мизерия и нищета. Имам много бременни и родили приятели, роднини и съседи, на които по никакъв начин не съм завиждала и винаги съм се радвала от сърце на успеха им  :).
*
« Отговор #92 -: Март 22, 2007, 11:54:14 am »
Не мога да не кажа вече какво мисля и аз.
Много тъжно и грозно е всичко изписано тук, чета и невярвам  8O
Гане, спри се бе, познавам те в друга светлина, но явно това е истинската Ганка.
Не си мисли , че ако ти си завиждала, когато някое момиче е забременяло, че всички хора са като теб, не трябва да има злоба и завист, защото никой незнае какво му предстои.
Момичета, нека не забравяме кой от къде е тръгнал и какво прави.
Радвам се на всяко едно момиче, което е забременяло, защото знам колко е дълъг пътя към щастието и още повече тук, тук във този форум.
Нека бъдем толерантни една към друга, нека като забременеем да не се хвалим, на коя колко и е корема и коя колко е яла, нетактично е.
Не съм била тук , когато Ганка е била бременна, но сега съм тук и проследявам друга бременност, а знам много момичета които са бременни и не го правят.
Надявам се да бъда правилно разбрана.

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
« Отговор #93 -: Март 22, 2007, 22:47:52 pm »
Момичета, четох, четох, чудех се дали да се включа в дискусията...Накрая не издържах...
Колкото и да ви е странно, съгласна съм с Ганка... Просто не може, не става по този начин!!!

Лали, Джам - разберете! - има хора, които не могат да приемат вашето поведение! Не могат да приемат вашия изказ, вашето отношение! "Шамаросването", както казва Лали, не винаги действа, не винаги води до добро!

Баракудке - ти казваш, че си възмутена от факта, че според Гането има момичета, които казват "Защо не на мен?" - ами да, има такива! И аз съм от тях, и казах на милото, че и ако втория опит не стане, то аз ще искам развод, защото той заслужава да има дете, а аз не мога да имам!

Може според Лали да съм "плитка душа", но не съм, поне според мен - винаги се радвам, на момичетата, които са бременни, даже звъня на милото, за да му съобща Н-ти поредната радостна новина... Радваме се заедно, но това не ми пречи да ми е мъчно...

Пфуууу... стана много объркано, но идеята ми беше - не съдете, когато не сте на мястото на хората, за които иде реч! Когато не знаете за какво точно става дума! Когато не виждате реалността! Най-лесно е да спуснете гилотината и да отсечете! - Да, ама кой ви казва, че сте прави?
« Последна редакция: Март 22, 2007, 22:49:33 pm от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #94 -: Март 22, 2007, 22:56:59 pm »
айде, пак ме изкараха някаква озъбена хиена, ебати...  :(
де го чукаш, де се пука.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #95 -: Март 22, 2007, 23:02:02 pm »
де го чукаш, де се пука.
Не беее, не те изкарвам озъбена... Просто има хора, на които този подход им се струва мнооого груб, нищо повече  :lol: То си е до човек! А и винаги съм си мислела, че трябва малко или много да си сядаме на д-то, и на егото, с цел този форум да е полезен на макс. хора  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #96 -: Март 23, 2007, 00:16:33 am »
хората сме много прости и в същото време много сложни същества. често е трудно наистина да почувстваш другия. важно е да опиташ. аз не заемам страна, само ми се прииска да споделя разсъжденията си. а те може и да се окажат нечия страна. понякога редактирам постингите си многократно. и не, не защото съм безчувствена, нямам такт или не разбирам другия. а именно, защото се опитвам да го правя. не винаги ми се получава, предполагам. не съм толкова мъдра, имам да се уча.
тук трябва да е еднакво уютно за всички ни. тук дискриминацията е недопустима. всяка болка е най-важната и всеки заченат живот е най-светият. инакомислието е грях.
съжалявам за всяка моя дума, която е наранила някого, и за всяка моя дума, която ще нарани някого. това е неизбежно. само Бог е безгрешен.
*
« Отговор #97 -: Март 23, 2007, 00:18:19 am »
де го чукаш, де се пука.
Да бе да "озъбена" ... само като ти погледна снимчицата в аватара и аз се нахилвам та ти дето го гледаш по цял ден ли ще си назъбена :-) няма начин.
Лали шапка ти свалям защото винаги си отговаряла на многократно и многохилядно повтаряни въпроси - всеки път ти се учудвам на енергията.
Моето мнение /изпитано на собствен гръб/, а и мисля че това имаше предвид и Ганка е че момичетата тук се радват искрено на успехите на другите и аз съм се радвала и пак се радвам като видя радостна вест в този форум това обаче не пречи да им е мъчно за тях самите и че те все още броят месеците или годините на неуспех. Не може да става и дума за неискреност в честитките - просто няма как 6-7 страници изпълнени с честитки да са фалш. Въпроса беше, че както Лали казва, е усетила затваряне на момичетата във форума - мисля че повечето от вече забременелите също го усещат - и за да не дразнят си траят. Не мога да си представя, че някоя от тях е забравила колко много го е искала това дете/деца и преднамерено да рови в раната на другите.
А иначе в спора се ражда истината .... понякога :-)
Ама като се тръгне с такива обяснения и то си ... мамата ...
« Отговор #98 -: Март 23, 2007, 03:04:09 am »
Първо моля за извинене че станах причина да се породи този грозен спор и да се изпишат толкова тежки думи.
Пуснах темата си в момент на слабост. Когато онази вечер отворих пощата си, и видях че пак нямам писмо от моята приятелка ми стана много мъчно. И понеже това е моя клуб,в който влизам почти от създаването му, реших тук да се изповядам. Знаех че ще получа критики и ги приех с отворено сърце.Признах че съм виновна. Получих и много ценни съвети.Благодаря. Потърсих прошка и я намерих от нищо неподозиращата си приятелка.
 Не очаквах обаче да получа цялостен анализ на моята душевнот и моята искреност да бъде подложена на съмнение.

Лали,много ме обиждаш. Чета те от много време и понякога съм се шокирвала колко ненужно груба си към хората. Да те попитам ти с какво ми помогна? И Джам ме насмете по-доста груб начин, но поне ми даде някакъв съвет което оцених. Ти какво направи? Сгря ли се душата ти след всичката помия която изсипа върху мен?
И няма да допусна плиткоумието да превърне сайта в празнословие.
Извинявай, но ти за коя се имаш? Незнаех че си главнокомандващ тук. Че чак и шамари раздаваш. Тежко на тези които не се вписват в представите ти за " човек със широко скроена ценностна система".Останалите какво да ги правим?
Може много хора да те уважават, но и много те недолюбват. Колкото си помагала, толкова си и унижавала. И друг път съм ставала свидетел на подобни грозни сцени. Много момичета си отидоха. И аз ще съм една от тях.
mmary, за твое успокоение - научила съм се да чета между редовете. И това което прочетох между тези на Лали е - "не си ми симпатична, махай се оттук!"

Желая на всички борещи се момичета успех в този не лек път към мечтаното дете.
Аз винаги ще си остана една от вас. Такова нещо за съжаление никога не се забравя и остава за цял живот. Затова страдах от неволно изречените от мен думи. Затова и писах тук.Защото продължава да боли.Иначе нямаше да ми пука.....
Ивинявам се още веднъж на всяка една от вас.

п.п.И още нещо.Няма нужда да коментираш написаното от мен Лали, защото НЯМА да се върна за да го прочета.Всичко това ми дойде в малко повече.

« Последна редакция: Март 23, 2007, 03:12:58 am от TianA »
« Отговор #99 -: Март 23, 2007, 03:10:24 am »
Забравих да призова да не се сърдите на Ганка.Пиша това не защото тя се опита да ме защити. Тя е човек който винаги ще протегне ръка и мисля че не е целяла да нарани никого.
Много от най-старите потребителки забременяха и си родиха дечица. Други обаче още се борят. Мислите ли че те не си задават въпроса - а аз кога? и не ги боли при всяка следваща радостна вест? Разбира се има и такива които истински и без никакви резерви се радват. Има и от едните и от другите.
Както се разбра от написаното от Лали по-горе, много хора не са се радвали истински на Ганкината бременност. Това показва много точно какво се опита да ви обасни тя.