0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: нараних приятелката си
« Отговор #60 -: Март 21, 2007, 15:37:15 pm »
Моля за извинение преди да бъда прочетена до края, но просто не издържах. Ето, Лали и сие момичета, защо тук много от вече забременелите и родили момичета не влизат. Защото има такова заяждане от страна на хора, като теб, Лали.
Аз не вярвам, че има безгрешни хора! Такива, ако има - нека те да хвърлят първия камък.
Досадно е и жалко, и ми е болно от такива неща.
Ти, конкретно, Лали, кое от двете момичета познаваш? С коя си се видяла и си говорила, че знаеш на кой какво има в душата? Та ходиш с кални крака вътре????
Честно и почтено си признавам, че те уважавах много - до вчера. Съжалявам, за мен всичко това е грозно. Човек търси понякога прошка от себеподобните си и е човешко да се греши, а велико - да се прощава. Коя си ти, че да съдиш? От къде знаеш един човек има или няма сърце? Или твоята болка толкова е замъглила погледа ти, че не ти позволява да погледнеш по-надалеч?
Момичето дойде и каза - сгреших. МОля да ми дадете съвет. Не да ме ритате, защото съм паднала. Защо продължаваш да се заяждаш? И да се държиш лошо? На всеки може да се случи и никой не е защитен.
Съжалявам, отвратена съм от това, което се разигра тук. Просто повече думи нямам...
И искате момичетата да помагат... НА кого? За какво? Все по-малко успели момичета ще се връщат тук...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #61 -: Март 21, 2007, 16:06:46 pm »
Разграничавам се от спора. Само да кажа какво мисля.

Не познавам ТианА, нито приятелката й, но не мисля, че в историята има нещо повече и че момичето е излъгало за истинската причина да не се чуват повече. Все пак ТианА й е разказала историята си, освен че се е извинила. Ако приятелката й имаше репродуктивни проблеми, няма причина да лъже близка, която вече е минала през това. Нали едно са незапознатите доброжелатели, а друго - хората, които наистина могат да те разберат? Защо да криеш и от тях?
*
« Отговор #62 -: Март 21, 2007, 16:18:19 pm »
Кое е по-жестоко:
- да направиш неволна грешка. Да осъзнаеш, че може би си наранил. Да опиташ да поправиш грешката си и с чисто сърце да протегнеш ръка.
- да те пернат по протегната ръка, нищо че си излял сърцето си и си го направил с най-добри чувства.
Лично аз, не знам дали бих се засегнала от подобна реплика. Много зависи как, с какви чувства е поднесена. Ако усетя доброжелателност, може да ми стане криво, но в никакъв случай няма да се обидя на този човек.
От второто обаче много би ме заболяло, дори и да знам, че и човекът, който ме е ударил по протегнатата ръка също много го боли.
Смятам, че TianA, може и да е сгрешила, може и да не е (това само приятелката и го знае), но чест и прави, че си е разкрила сърцето и че е протегнала ръка. Ако приятелката и не е намерила сили да и прости безкрайно я съжалявам, защото се лишава от човек, който наистина мисли за нея, обича я и би могъл да и помогне в толкова труден период от живота.
« Отговор #63 -: Март 21, 2007, 17:26:22 pm »
Странно е, че нещо, което е написано по-строго се приема, като заяждане.
Когато пишеш в интернет според мен е трудно да бъдеш разбран правилно понякога.
За мен Лали е невороятен човек, който е готов да помогне винаги.
Колкото до тези момичета, които Гането визира, моето лично наблюдение е че тях просто не ги е грижа.
Гане, факт е че доста често тези същите момичета, когато имат нов проблем се завръщат. Аз лично на тяхно място не бих имала очи да го направя.
Наблюденията са ми от създаването на "проблемно забременяване" в дир.бг и след това тук във форума на зачатие.
« Отговор #64 -: Март 21, 2007, 18:19:38 pm »
За мен още в началото на целия разказ на Тиана има нещо сбъркано. Някаква непоследователност и нелогичност на постъпки и чувства, обяснения и заключения.
По отношение на автор на сценария, нея бих избрала ...Автор, който е очаквал да е само адмириран, но е претърпял и критика.
По повод обидените момичета, които видиш ли не идвали да помагат ...
Ганка, а с какво според теб ми помага такъв пост?
Лали, аз не бих си правила труда да помагам повече. Не се търси това - търсят се аплаузи, от всички, ако може...

*
« Отговор #65 -: Март 21, 2007, 18:30:48 pm »
Гане, факт е че доста често тези същите момичета, когато имат нов проблем се завръщат. Аз лично на тяхно място не бих имала очи да го направя.
Наблюденията са ми от създаването на "проблемно забременяване" в дир.бг и след това тук във форума на зачатие.

Диана, мисля че това което написа се отнася за мен. Стана ми много жално и ме заболя. Жалко е , че мислиш по този начан.
  Какво значи "като имат нов проблем се завръщат"? Изпадала съм в дълбоки депресии, когато наистина съм нямала сили да пиша, но винаги съм четяла какво се пише тук. Как можа да го кажеш! Направо не мога да повярвам. Ще се делим на редовни посетители и на нередовни - така ли? Преди години нямах нет в къщи и крадешком четях само в работата. Вече имам нет и в къщи и влизам по-редовно, но чак сега разбирам, че това се приема за наглост и безочие от моя страна.

« Последна редакция: Март 21, 2007, 18:42:33 pm от solei »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #66 -: Март 21, 2007, 18:48:36 pm »
Диде, когато един строг коментар е направен както трябва, без заяждане - нямам нищо против. Достатъчно оплюхме момичето. Казахме й къде й е грешката. Нямаше нужда да я ритаме пак, да й обясняваме колко е без сърце и тем подобни.
Да, спор няма - Лали е такава, но тук, на това място не е. Точно в конкретния случай. Поради тази причина написах, че изключително много я уважавам, но в случая не е правилно всичко това. Колкото до тези, който търсят наново помощ, а преди това са забравили какво е било - грешката е тяхна. Просто всеки сам за себе си преценява колко и какво може да предложи от себе си. Всеки сам избира с какви очи да се покаже на света.
ММери, какво означава сбъркано? Какъв сценарий може да има според теб? Момиче, което бърка и то точно за такова нещо, ако е малко по-умно, мислиш ли, че ще пусне точно такава тема тук? За да я изядат такива като теб с парцалите ли? Защо да се натоварва емоционално, след като никога нямаше никой да разбере какво е станало. И за какво да очаква адмирации? За това, че е сгрешила и търси най-добрия път да поправи грешката си ли? Ами никой не я познава, не я знае, не знае какво е станало. Защо да си трови живота, като идва и казва нещо подобно? Ще си живее и ще си е щастлива с това, което има.
Не съм видяла някой да търси аплаузи. Жалко е че не желаят някой хора да видят по-далеч от собствените си капаци и болка.
Колкото до помощта - всеки сам си преценява от каква точно помощ има нужда. Явно момичета, забременели и с деца тук не са желани. И мога да кажа и защо пречат - пречат, защото имат нещо, което останалите не са постигнали. И ако някой ми каже сега, тук, че искрено се радва на забременелите и мамите - хич няма да му повярвам. Ама съвсем! Препратка към съседна тема - Как ме промени стерилитета.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #67 -: Март 21, 2007, 19:07:52 pm »
Изцяло подкрепям Ganka,  че трябва да сме по-умерени и внимателни, когато съдим другите! И аз го казах в моя постинг.  Но не в това е въпросът!  Темата излезе извън контрол! И се самоизчерпи отдавна! Имаше идно момиче, което пита нещо за конкретна своя постъпка, а тук се впуснахте само от тази конкретна постъпка да си вадите изводи и "верни" според вас заключения за цялата му личност! Ама това е прекалено! Е, вие, всичките агънца Божии ли сте, или просто ви трябва изкупителна жертва? Разсъжденията навлизат все по-уверено в сферата на предположенията, догадките и развихреното въображение! Извинявайте, ама това, че някои все още нямаме деца, не ни превръща автоматично в светици! Не ни освобождава от чисто човешките отговорности само защото много страдаме, че не сме майки. Някаква сектанска праволинейност се прокрадва, което е опасно като явление, защото никой, който не се чувства много праведен, няма да се осмели да попита, когато се съмнява, че в нещо е съгрешил! Ми, то ще го разпнат жени, които по друг повод ще искат другите да са снизходителни към тях! Към никого конкретно не е насочено мнението ми, разбира се!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #68 -: Март 21, 2007, 19:20:27 pm »
Явно момичета, забременели и с деца тук не са желани. И мога да кажа и защо пречат - пречат, защото имат нещо, което останалите не са постигнали. И ако някой ми каже сега, тук, че искрено се радва на забременелите и мамите - хич няма да му повярвам. Ама съвсем!

Гане,не е вярно!Има,има! :hug2:

П.П.Айде,стига караници!Темата бе поучителна за всички!
 :grouphug2:
*
« Отговор #69 -: Март 21, 2007, 19:22:10 pm »
Солейче, Дидка съвсем друго иска да каже. Изобщо няма предвид теб.   :bighug:
« Последна редакция: Март 21, 2007, 19:30:33 pm от cygnus »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #70 -: Март 21, 2007, 19:24:16 pm »
Solei, това, което Диана написа изобщо не се отнася до теб.
Ти си един безкрайно стойностен човек.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #71 -: Март 21, 2007, 19:28:15 pm »
Явно момичета, забременели и с деца тук не са желани. И мога да кажа и защо пречат - пречат, защото имат нещо, което останалите не са постигнали. И ако някой ми каже сега, тук, че искрено се радва на забременелите и мамите - хич няма да му повярвам. Ама съвсем!

Гане,не е вярно!Има,има! :hug2:

П.П.Айде,стига караници!Темата бе поучителна за всички!
 :grouphug2:

Фани :hug2:

П.С. Съжалявам, но няма начин да ги няма тези неща.

*
« Отговор #72 -: Март 21, 2007, 19:31:34 pm »
Тюх, че мазало стана. На тая приятелка сигурно й греят ушите две седмици да говорим за нея ;)
*
« Отговор #73 -: Март 21, 2007, 19:41:33 pm »
Леле, какви тежки думи и обиди се изписаха :( :( :(, които не съм очаквала точно от тези хора. Направо съм смразена :(.
*
« Отговор #74 -: Март 21, 2007, 20:11:18 pm »
Честно казано не знам кой крив и кой прав - ТианА, точно когато пусна темата си, аз сдробих подобен гаф - не на репродуктивна тематика, но пак доста болезнен. С приятелката ми се разбрахме с извинение и обич, но истината е, че ми държи влага. В този момент обаче видях и възможност да съм и полезна - ако не беше гафа ми сигурно щях да я пропусна. Така че, гафове стават, важното е да има добра воля от двете страни. Освен това имаше една приказка, че много достойни постъпки са в резултат на чувството за вина. Е много е вярна :-)
А по повод изказването на Гането
Явно момичета, забременели и с деца тук не са желани.
Мога само да добавя - че независимо от продължителността на проблема, ако пък все пак забременеят естествено проблема с присъствието им сякаш е още по-голям ... Това го казвам от лично впечатление или може би е индивидуален подход. На моменти чак да ти се отще да напишеш нещо - така че може би това е част от причината да не се връщат тук тези момичета. Друг е въпроса, че например докато бях бременна хич не ми стигаше времето с работа и постоянна сънливост, както и веднага след раждането. Междувременно доста неща са се променили - променят се и предпочитанията за доктори в областта на репродуктивната медицина. Лично аз влизах за да видя за кои изследвания кои лаборатории се препоръчват в момента - така че опита, който съм събрала четейки тук и там, се оказва остарял. С какво точно да помогна в този случай??? - така че просто чета - понякога пиша - обикновено за неща, които са ми на дневен ред и съм в някаква степен информирана за тях. Но независимо от всичко съм много признателна на всички пишещи във форума за точната информация, а и за споровете, от които човек винаги може да се поучи.
« Отговор #75 -: Март 21, 2007, 20:21:21 pm »
Солей, изобщо не съм имала предвид теб, нито една част от момичетата, като теб.
Аз лично имам нужда от тези, които са вече майки!
Дори ще помоля да не ни напускате.
Радвам се за всяка една успяла от нас.
Съжалявам, че си ме разбрала грешно.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #76 -: Март 21, 2007, 22:35:31 pm »
за да не повтарям, само ще кажа, че подкрепям размислите на Диана и mmery.

Ganka, мното те харесвам, но мисля, че се изплесна здраво в последния си постинг, а именно:

ние направихме специално място в тези форуми за забременелите и родилите момичета, именно, за да останат тук и за да им покажем, че са желани.
точно ти нямаш и най-малкото право да изказваш подобни твърдения, че никой не се радвал на успелите, след като изкара цялата си бременност в чата на Зачатие и ежедневно даваше отчет за нейното протичане пред купчина жени, борещи стерилитет (нещо, което аз и Сигнус, например, така и не си позволихме да направим). и тези жени искрено съпреживяваха твоите вълнения, проследиха вестта за раждането, радваха се всички за бебе Алекс. знам това, защото и аз бях от тях. с това си изказване, според мен, ти обиди косвено всички жени тук, които някога са поздравили някого за видените две чертички или роденото дете!

съзнавам, че всички тези откровения излизат извън рамките на темата, за което моля ТианА да ме извини.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ganka

• 5926
« Отговор #77 -: Март 21, 2007, 22:50:46 pm »

Ganka, мното те харесвам, но мисля, че се изплесна здраво в последния си постинг, а именно:

ние направихме специално място в тези форуми за забременелите и родилите момичета, именно, за да останат тук и за да им покажем, че са желани.
точно ти нямаш и най-малкото право да изказваш подобни твърдения, че никой не се радвал на успелите, след като изкара цялата си бременност в чата на Зачатие и ежедневно даваше отчет за нейното протичане пред купчина жени, борещи стерилитет (нещо, което аз и Сигнус, например, така и не си позволихме да направим). и тези жени искрено съпреживяваха твоите вълнения, проследиха вестта за раждането, радваха се всички за бебе Алекс. знам това, защото и аз бях от тях. с това си изказване, според мен, ти обиди косвено всички жени тук, които някога са поздравили някого за видените две чертички или роденото дете!

съзнавам, че всички тези откровения излизат извън рамките на темата, за което моля ТианА да ме извини.

Джам, никога не съм си позволявала да давам отчет на никого за това, че съм бременна, както и че имам дете. Няма да се връщам към една също толкова скандална тема по въпроса за форума, за чата и за разговорите за дете. Още тогава стана ясно, че аз поне съм явно изключително нежелана. Когато знаеш за някой че е постигнал успех или има дете - винаги първото нещо, което правиш е да го попиташ как се чувства и расте ли детето му. Винаги съм отговаряла едносрично или пък съм се стремила да отклоня темата. Да не говорим, че имаше изказани съмнения че имам проблем и едва ли не съм дошла тук да се хваля.
Няма да споменавам и това, че на някои хора просто престанах да съм им нужна или да им помагам след като видяха заветните две черти. Преди това изключително често говореха с мен и питаха за много неща.
Преди време бях решила да не пиша повече тук и изобщо да не влизам. Оформят се едни такива групи на настроения, на приятелства и много често се изключва даже и мисълта да се отговори или помогне на някой. Много често на едни въпроси се отговаря светкавично, а на други - ми потъват в забвение. Да не говорим, че често често се размахва пръст, както го направихте така.
Колкото до радостта - ами извинявай, но може един - двама да са се зарадвали, но някои теми в емоционалния подфорум говорят друго.
Днес, получих вест от един много скъп за мен човек. Невероятно радостна, но някак си на фона на всичко казано тук - просто загуби блясъка си.
Въпреки всичко - много много съм щастлива за този човек! И много много го прегръщам и му желая късмет!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #78 -: Март 21, 2007, 22:55:45 pm »
Оформят се едни такива групи на настроения, на приятелства и много често се изключва даже и мисълта да се отговори или помогне на някой. Много често на едни въпроси се отговаря светкавично, а на други - ми потъват в забвение. Да не говорим, че често често се размахва пръст, както го направихте така.

оцени факта, че ти размахах пръст въпреки, че съм те вписала в приятелския си кръг. много по-удобно би ми било да пропусна, нали?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #79 -: Март 21, 2007, 23:06:13 pm »

:good_post:
След прочетеното, определено ще се замисля дали да влизам в дългоочаквана, дори само за да поздравя някое момиче за радостта, постигната независимо по какъв начаин. :?  :(  Мноооооого тъпо ми стана да прочета, че искреността в поздравите написани в тези щастливи теми се подлагат на съмнение   :? :(
« Последна редакция: Март 21, 2007, 23:35:05 pm от BLACK_ROSE »