ТианА, не съм много сигурна в мотивацията ти да пуснеш темата. Казваш "да знаете, че такива неща се случват". Ама ние всички това си го знаем - когато чуваме този въпрос, той не е непременно злостен или с цел да ни обиди, даже може да е проява на загриженост, но във всички случаи си е адски нетактичен. И ако лесно може да го простим на баба си или на приятели, дето вятър ги вее на бял кон по въпросите на стерилитета, то не така лесно се прощава на някой, който знаем или подозираме, че е минал през целия този ад. Сега, според мен ти търсиш някакъв вид потвърждение, че макар и да си сгафила, човешко е, тя пък какво толкова преиграва... Предполагам, сама разбираш вече, че тук най-трудно ще получиш подкрепа точно за това. Според мен гафът си е много голям и ти си на ход, ако държиш на това приятелство. От друга страна, може да не те избягва само заради тази реплика, може просто да преживява нейните си тежки моменти в тази борба и да не иска никого да вижда; може да не й се приказва за бебета и да се опасява, че с нова мама няма как да се подмине темата... Мисля по-скоро като Cygnus и горещо подкрепям идеята на Jam, иди ти у тях, не отваряй точно сега темата за детето си, извини й се и й кажи, че ако иска, ще говорите за това ти как си успяла, ако не иска, просто ще си пиете виното и ще обсъждате другите ви общи любими неща. Желая ти успех!