0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори
« Отговор #960 -: Януари 28, 2008, 18:00:46 pm »
Васи, според мен можеш да вуведеш вече жълтък. По повечетео схеми, вкл. и Бърди - след 7 - 7.5 месец, долу - горе, когато и месото.
Мисля, можеш да въведеш вече и пуйка, и заек.
*
« Отговор #961 -: Януари 28, 2008, 18:25:50 pm »
Абе хубу то на 7-7.5 м., ама си зависи от детето, в смисъл че понякога захранването върви трудно или пък проблемно. В такъв случай мисля не е необходимо да се съблюдават някакви графики от месеци, а по скоро да се спазва реда на въвеждане на храните и най вече да се води по детето.
Иначе стандартно, дете захранено на 6 месеца, на 7.5 м. е вереме за жълтък.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #962 -: Януари 28, 2008, 18:47:48 pm »
аз въведох жълтък този месец /януари/- на 10 месеца, след сиренето и глутена
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #963 -: Януари 29, 2008, 10:53:38 am »
Жълтък съм въвеждала на 8,5 месеца, горе долу след сиренето.
<br />[link=http:
« Отговор #964 -: Януари 29, 2008, 17:10:07 pm »
ами аз кравешки продукти мисля след годината да са  :?
вкл. сиренето де
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #965 -: Януари 29, 2008, 17:22:58 pm »
ами Васе има козе сирене бе, и овче също, на Лакрима казаха старшите
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #966 -: Януари 29, 2008, 17:31:17 pm »
потвърждавам - козе и овче сирене на Лакрима ядем ние. има и други марки.
а жълтък Мартин опита на година и половина. дотогава все месо е ял.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #967 -: Януари 29, 2008, 17:41:36 pm »
Сватя, Марти не е критерии, все пак той се води алергичен към нещо си :lol: :lol:
Нормално по-късно да въвеждаш и да внимаваш с храните.
Васи, доколкото знам вие се кърмите, т.е. не яде АМ, това при повечето деца води до нисък хемоглобин, защото в кърмата няма желязо, т.е. има но съвсем малко. Така че не е лошо да въведеш и някакво друго месце освен пиле, все пак сте почти на 10м., щом не искаш да даваш жълтък.
*
« Отговор #968 -: Януари 29, 2008, 17:52:29 pm »
Аз сирене въведох почти на 11мес - краве.
Ако искам да предложа овче/козе - въвеждам като нова храна, нали?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #969 -: Януари 29, 2008, 17:53:37 pm »
тъй е сватя, но аз дадох примера с Мартин за да покажа, че и без жълтък оцелехме досега.
апропо, модерните американски науки не препоръчват яйце преди годинката - ни жълтък, ни белтък.

цветенце, да - всяка нова храна въвеждай по малко за 2-3 дни.

за месата, нашият педиатър препоръчва свинското още като едно от първите меса, защото мазнините били нужни на бебетата да си изграждат нервната система.
« Последна редакция: Януари 29, 2008, 17:56:28 pm от jam »

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #970 -: Януари 29, 2008, 18:12:53 pm »
за месата, нашият педиатър препоръчва свинското още като едно от първите меса, защото мазнините били нужни на бебетата да си изграждат нервната система.

Туй ще рече, че можем вече да въвеждаме свинско ли?
аз съжалявам, че избързах телешкото - на 10 го въведох.
редът, в който въведох меса - пуйка, заек, пиле и теле. Говеждо, агнешко, свинско и риба - мислех след годинката. Вие как прецедирате с последните?
*
« Отговор #971 -: Януари 29, 2008, 18:15:38 pm »
Момичета, как се процедира при пълен отказ от пюре? Малчо отказа пюрето в 16ч. рев, писъци, рев до присиняване - иска да суче и точка.  :(
*
« Отговор #972 -: Януари 29, 2008, 18:36:02 pm »
Спокойно бе Лан, било е еднократно, не се шашкай толкова, ми и той е човек, днес не му се е ядяло пюре в 16.00 :wink:
Цвети и аз ги въведох в този ред месата, свинско и агнешко дадох на 11м., а риба на годинка и малко :)
*
« Отговор #973 -: Януари 29, 2008, 18:47:01 pm »
Момичета, как се процедира при пълен отказ от пюре? Малчо отказа пюрето в 16ч. рев, писъци, рев до присиняване - иска да суче и точка.  :(

Лан, спокойно, и ние сме имали такива ситуации в наччалото - малко, но имахме. В тези случай давах мляко и толкоз. на другия ден пробвах пак.
също нормално е да почнат да имат предпочитания и някои неща да ги отказват. Симона например, ми беше отказала на два пъти преди пуйка с картоф на Семпер, въпреки, че беше яла същите продукти, както отделно, така и заедно, но в други марки пюрето или домашно. категоричен отказ с рев. наскоро, около 3 месеца по-късно, пак предлагам въпросното пюре - ми не иска.
а иначе новите продукти гледах да ги давам отделно, а не в комбинация със стари, именно за да видя дали се харесва и приема вкуса.
И понеже виждам, че си питала в темата на Бърди - за сведение да кажа, че Симона пропи вода преди около 10 дена, т.е около 5.5месеца след началото на захранването. Пропи си сама, ей тъй както нещеше. малко по  малко като почнете да измествате хранения (ние сме на две млечни от общо пет)щв му се допие и вода, няма начин. немисля, че е проблем, че не иска сега, още повече, че се и кърмите.

Стефи, аз тоз оставащ месец до годинката, мисля нищо да не давам ново. след това ще почна едно по едно останалите меса, после рибата, и така. е, може би една кайсия на хип да въведа тези дни, че имам налична.
« Последна редакция: Януари 29, 2008, 18:53:21 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #974 -: Януари 29, 2008, 19:03:08 pm »
 :bighug: Много благодаря! Почти до рев ме докара днес  :(, може би защото сме в съчетание и със зъбоникнене (от два дни пробива първият зъб)...та е просто ужас!
*
« Отговор #975 -: Януари 29, 2008, 19:13:18 pm »
Ще мине, утре ще яде детето, няма страшно. Може заради събите да отказва, има деца които в такива периоди ядат само мляко, не му се връзвай толкова :)

Цвети, дай кайсия, няма да има проблем, и праскова ако не си дала :)
*
« Отговор #976 -: Януари 29, 2008, 23:02:48 pm »
Почти до рев ме докара днес  :(

ОХ колко пъти, един ли сто ли  :lol:
При нас беше от зъбките, категоричният отказ от лъжица. Признаваше само АМ и това си хапваше, то и мойто не е много за пример де, ама да ти споделя  :wink:

Месата ги въведах в същият ред, като риба дадох на една година и един месец, а свинското на година и два месеца. Мляно месо комбинация телешко и свинско по средата между година и един/два месеца.
Първото сирене което дадох беше козето, но да си призная рядко давам сирене. Той си пие доста АМ, така че не мисля, че има нужда точно от краве сирене. Също така и рядко давам жълтък, наблягам на месцата и зеленчуците броколи/спанак/цвекло.

« Отговор #977 -: Януари 29, 2008, 23:23:46 pm »
Ами аз щото предимно готвя пюретата и не мога да намеря заек и пуйка нещо. Та затова мислих жълтък да вкарам заради хемоглобина. Но май ще се купува и готово пюре.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #978 -: Януари 29, 2008, 23:26:14 pm »
Ами аз щото предимно готвя пюретата и не мога да намеря заек и пуйка нещо. Та затова мислих жълтък да вкарам заради хемоглобина. Но май ще се купува и готово пюре.
Аз месата ги въведах с купешки пюрета и Тони си изкара бая време с такова месо, докато прояде готвено пиле.

*
« Отговор #979 -: Януари 30, 2008, 09:16:00 am »

Васи, хубаво е да въведеш още някакво месце, пък било и с готово пюре. Заек и пуйка има на всички марки, всякакви комбинации.
Иначе, най -хубаво е, ако имаш от сигурно място да купиш домашни и да ги замразиш - ние сме така, имам замразени домашни заек, пуйка и пиле и редувам. Като свършат - не знам :( Сигурно и аз готови ще почвам. Помня Джам беше показала едни пюрета само месо, към които евентуално да се добавят готвени зеленчуци.
Много се коментира купешкото месо и с колко и какви неща ги тъпчат животните. Май най-добре ще излезе да ядем свинско, а пилетата по-добре да ги спираме :(