0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как ме промени Стерилитета?
« Отговор #40 -: Март 23, 2007, 22:01:19 pm »
Поздравления за темата!

Как ме промени мен? Ами мноооого. Преди знаех всичко и можех всичко. Нямаше въпрос, на който да не мога да дам СЪВЪРШЕНИЯ ОТГОВОР.

Сега съм доста по-толерантна. Гледам да не съдя никого, да не казвам "Аз никога няма да ..."
Простих си много неща. Простих си, че понякога съм лоша, простих си че понякога не мога да се радвам на чуждата радост, че не винаги имам сила за всичко.

Едно мога да кажа, абсолютно убедена съм в това, кой както иска да го разбира:
Благодарна съм за всеки изпитан миг, за всяка изпитана болка, за всеки неуспех, за всяка сълза. Без тези мигове, нямаше да мога да оценя мъжа си, родителите му, най-билзките ми хора. Нямаше да срещна ВАС.

П.С
и сега провокирана от тази тема отивам да си променя подписа с някой по-ведър.
В очакване ....
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #41 -: Март 23, 2007, 23:22:44 pm »
Поздравления за темата!

Как ме промени мен? Ами мноооого. Преди знаех всичко и можех всичко. Нямаше въпрос, на който да не мога да дам СЪВЪРШЕНИЯ ОТГОВОР.

Сега съм доста по-толерантна. Гледам да не съдя никого, да не казвам "Аз никога няма да ..."
Простих си много неща. Простих си, че понякога съм лоша, простих си че понякога не мога да се радвам на чуждата радост, че не винаги имам сила за всичко.

Едно мога да кажа, абсолютно убедена съм в това, кой както иска да го разбира:
Благодарна съм за всеки изпитан миг, за всяка изпитана болка, за всеки неуспех, за всяка сълза. Без тези мигове, нямаше да мога да оценя мъжа си, родителите му, най-билзките ми хора. Нямаше да срещна ВАС.
Страхотно си го написала!И аз го чувствам точно по този начин!!! :hug2:
« Последна редакция: Март 23, 2007, 23:24:22 pm от Danidan »
*
« Отговор #42 -: Март 24, 2007, 09:54:10 am »
Като си помисля само колко дълго съм си мислела, че се забременява от раз и какво пазене е падало. А после, когато обмисляхме да започнем опитите, умишлено стартирахме по-късно, за да не е бебето еди-каква си зодия :balk_149: Свещена простота!!!

Преминах стресовия етап. Сега сякаш си знам - този път няма да е. Мразя се, че съм права - сякаш сама си го предизвиквам.

Станах кисела. Смених си работата в отчаян опит да се спася от дупката - не че ми провървя кой знае колко: удивително е как всичко ми се струва безсмислено - все едно съм над другите с моите проблеми.

Близките са ми опора. Тъжно ми е как масово всички около мен забременяха. Даже на мъжа ми се роди брат /от втори брак на баща му/. За щастие нямам злоба в себе си, само гледам да се скрия в черупката си. Просто зная, че всеки има своя път.

И тъй като днес ми дойде за пореден път, след Клостил и някакви бледи надежди, аз смятам довечера да отида на бар и дискотека. Защото така не може да продължава.....

стискам палци на всички!! просто пътя ни е различен

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #43 -: Март 24, 2007, 13:36:42 pm »
Преминах през много етапи. Научих се да владея емоциите си, да не позволявам на болката да ме души непрекъснато. Научих се да я ритам дълбоко и като че ли започнах пак горе долу да живея. Имаше период в който не свалях тази проклета усмивка от лицето си. Тя беше маската и завесата зад която никой не трябваше да поглежда. Очите ми бяха пресъхнали, не можех дори и да заплача. Признавах само интернет и Зачатие. Плачех с момичетата за неуспехите им и се радвах с малцината успяли.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #44 -: Март 24, 2007, 18:20:51 pm »
RADVAM SE 4E VI IMA VSI4KI VAS. USMIVKATA MI NE E KATO OTPREDI NO BLAGODARIA 4E IMAM TAKAV TOLERANTEN SAPRUG DO MEN I SEMEISTVO KOETO NI PODKREPIA MNOGO.                                                                              IZVINIAVAM SE NO NIAMAM KIRILITSA.       
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #45 -: Март 24, 2007, 18:46:00 pm »
Станах по състрадателна и по-рядко съдя хората. Знам, че всеки си има неговите грижи.
По-емоционална - рязка смяна на емоциите от смях в сълзи.
Но не се откъснах от приятелите с деца - напротив. Всеки път се радвам на децата и се мечтая как ще е с моите.

Месецът протича на части:
  1. преди овулация - "Ей сега много секс и няма начин да не стане! Този е нашият месец!"
  2. след овулация - "Няма да пия алкохол. Ще стоя далеч от цигарите. Усетих леко убодане - дали не е имплантация? И май сутрин ми е малко лошо..."
  3. Пак ми дойде  :( "Не е честно, не не не. Кога ще стане? Ще стане ли изобщо?"

И аз някак загубих вяра в лекарите - казват ми превете инсеминации ще стане! Мъжът ми ставал за донор, при мен всичко Ок. Но НЕ СТАВА! Никой не казва защо.
Напълно объркана съм - да сменя лекарите, клиниката? Да ида на билкари, ирисодиагностици, ходжи? Да се моля? Боже, ако знам какво да направя за да стане! Само да знаех...

Но сега моето мило момче е далеч от мен и осъзнавам, че без деца мога да живея, но без него - не. Започвам да ценя това, което имам - приятелите, семейството, момичетата от форума, с които се събираме на срещи. Всички те ме правят щастлива, показвайки ми, че ме обичат и ги е грижа за мен. И ми липсват... Много... но знам, че ги има и че пак ще съм с тях и това ме кара да продължвам да се усмихвам, макрар и понякога през сълзи.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #46 -: Март 25, 2007, 00:10:27 am »
Не е обичайно за мен да пиша в Емоционални проблеми, дори  почти не чета тук. :oops:
Тази тема ме заинтригува, поради факта, че в последно време разсъждавам върху това.

Какво да кажа.....

Имам усещането, че това все едно не е моя живот.

Преживях толкова много, с нокти и зъби се борих  за щастието си , поех огромни рискове и в момент, който си мислих, че ето успях, устоях, преживях..... ГО ИЗГУБИХ ....

Отново събрах сили,  да се изправя и   продължа.
Получих нова плесница но вече зная урока си - това е част от цената.

По пътя загубих себе си но не искам да загубя видението за своята мечта. :heartbeat:
« Последна редакция: Март 25, 2007, 00:52:20 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #47 -: Март 25, 2007, 04:55:39 am »
Как ме промени стерилитета? Ами, на първо място мога да твърдя, че ме накара да се чувствам дефжектна. Например нещо съм сгрешила в миналото си или пък в миналия си живот и затова ... Не че вярвам в това. Или просто твърде много глупости съм правила в тийнейджърските си години. Може би съм песимистка и сама го предизвиквам този стерилитет?! Може би просто не съм родена, за да бъда майка?!
Ето какво промени стерилитета в мен ... винаги съм била уверена в себе си, амбициозна, устремена към успеха ... сега ми се налага да поспра ... да се усъмня и да се боря само за това - да го преодолея!
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
« Отговор #48 -: Март 25, 2007, 05:37:50 am »
Как ме промени стерилитета ли? Спрах да се усмихBaм, избагBам да се срестам с приателки, които са бременни или имат бебета. Не ми се разгоBapиа за памперси, биберони... Не ми се слусхат оплакBаниа коа кога не е спала заради забките на бебето... И аз не спиа, но от страх да не би никога да не усетиа малките неудобстBa на бременността или бебето. Станала сам нерBна и сприхаBa. Скоро най - добрата ми приателка ми сподели, це скоро се омажBa. Bместо да се зарадBам за неиа, трапки ме побиха, це може би е бременна. До кога тоBa сте продалжи?

[/url]
« Отговор #49 -: Март 27, 2007, 15:47:30 pm »
По-често се замислям, какво ли им е да кажем на слепите хора. Всички ние си виждаме и това е толкова естествено, а те не, сигурно се питат и те ЗАЩО. Мислех си, докато вливах 2 пъти имуновенин, какво ли им е на хората на хемодиализа, които всяка седмица трябва да пропиляват един ден "вързани" - как ли ходят на работа, как ги пуска работодателят.
Понякога пък си мисля, че нямам място за още много болки и грижи в сърцето си, тази си ми тежи достатъчно много :?

Оценявам още повече как имам чудесни роднини,приятели и колеги, толкова са мили, разбиращи и деликатни :D

Иначе се радвам много на любовта, вкъщи се смеем много :D И с колегите се смеем :D Понякога пък се вкисвам :?
« Последна редакция: Март 27, 2007, 15:55:34 pm от FreshBreeze »
Благодаря ти, Бени!

*

Zoq

• **
  • 73
  • Ако имаш мечта,позволи й да се сбъдне...!
« Отговор #50 -: Март 28, 2007, 19:20:15 pm »
Момичета,
нека всяка от нас напише :"Как ме промени Стерилитета и борбата с него?"

При мен лично стана следното:
Спрях да се усмихвам,а преди бях усмихната непрекъснато.
Затворих се много в себе си и се самоизолирах от околните-техните проблеми не ме интересуваха,а моите не исках да споделям с хора които не са в моето положение.
Станах много разсеяна в работата-чак се чудя как постигнах усепхите в кариерата ми.
Станах саркастична,потайна и мнителна-като защитна реакция.
Започнах да си хапвам и пийвам повече от преди-и надебелях!Сигурно и хормоните са виновни за това.
Настроението ми се мени често и с големи амплитуди.
Чуствам се по някакъв начин непълноценна като жена.Само бебета ме вълнуват.Видя ли дори бебешка обувка се разплаквам-да не говорим за филми и песни.
Радвам се само на бременности на момичетата от "Зачатие".
Излкючително са малко нещата ,които могат да ме зарадват и да ме накарат да се чуствам щастлива.

А при вас,мили момичета,какво е положението?

Все едно слушам моята история :roll:
« Отговор #51 -: Март 28, 2007, 19:41:30 pm »
и моята също,с изключение на хапването.аз пък започнах да спортувам като луда,и без това не става...аман от това крепене,след инсета и инвитро.имам чувство че умишлено се самоизмъчвам като тваря тежести и клякам до припадък.мразя се че съм рязка с мама
*
« Отговор #52 -: Март 29, 2007, 10:20:15 am »
Докато не осъзнах, че може би има доста сериозна причина за да минавам по този, се пънех и инатях "Защо", "Какво сме направили, че ни се случва така" и т.н.
Може би причината, поради която се боря със стерилитета, то с "тежката артилерия", ще я разбера на края на жизнения си път. И някакси изпитвам блаженство, като си помисля, че ще кажа на внуците си "Струваше си, всичко си струваше".

Преди си мислех, че този наш проблем е в следствие на нещо, което сме направили или не направили. А сега си мисля, че може би всички ние тук минаваме през блатата, за да стигнем по-пряко и по-бързо до широкия и красив път! Незнам може би е доста философско виждането ми, но отговор винаги има и аз съм сигурна, че един ден ще го научим. И най-вече, че ще постигнем мечтите си.
А относно тези, наши приятели, които си родиха на две на три по няколко деца, те сигурно по друг начин ще стигнат до своята истина.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #53 -: Март 29, 2007, 11:42:03 am »
Наистина съм съгласна, че всичко си заслужава за да постигнем мечтите си и не бива дори за миг да се предаваме. успех и кураж момичета. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #54 -: Март 29, 2007, 17:46:28 pm »
Момичета, аз си мисля, че нашите деца не са се появили на бял свят, защото още не им е дошло времето. Те просто си чакат момента, за да се появят. Всички мъки - физически и психически си заслужават, за да изпитаме двойно по-голяма радост и за да сме двойно по-благодарни, когато прегърнем дечицата си за пръв път. И съм сигурна, че цената, която "заплащаме" не е толкова висока, за радостта която ще изживеем. Аз не пляча за нероденото си дете, защото човек плаче, когато се случи необратимо нещастие! Сигурна съм, че един ден ще имам мъничка красива душичка до себе си, която ще ме разтапя с нежното си "мамо".Плача само за моята майка, която загубих преди няколко години и връщане назад няма! Дечицата ни чакат в бъдещето, а тези най-близки същества, които сме загубили, никога няма да се върнат.
Горе главите момичета, ние не сме спряли да се борим! Не погубвайте нито миг от живота си в страдание! Животът е твърде кратък и не си заслужава да го изживяваме "наполовина". Никоя от нас не е толкова грешна, че да бъде наказана така от съдбата. Всички ще имаме нашите малки слънчица! Целувам ви всички!

МОИТЕ САМОЕДСКИ СЛЪНЧИЦА
*
« Отговор #55 -: Март 29, 2007, 20:54:38 pm »
Момичета, аз си мисля, че нашите деца не са се появили на бял свят, защото още не им е дошло времето. Те просто си чакат момента, за да се появят. Всички мъки - физически и психически си заслужават, за да изпитаме двойно по-голяма радост и за да сме двойно по-благодарни, когато прегърнем дечицата си за пръв път. И съм сигурна, че цената, която "заплащаме" не е толкова висока, за радостта която ще изживеем. Аз не пляча за нероденото си дете, защото човек плаче, когато се случи необратимо нещастие! Сигурна съм, че един ден ще имам мъничка красива душичка до себе си, която ще ме разтапя с нежното си "мамо".Плача само за моята майка, която загубих преди няколко години и връщане назад няма! Дечицата ни чакат в бъдещето, а тези най-близки същества, които сме загубили, никога няма да се върнат.
Горе главите момичета, ние не сме спряли да се борим! Не погубвайте нито миг от живота си в страдание! Животът е твърде кратък и не си заслужава да го изживяваме "наполовина". Никоя от нас не е толкова грешна, че да бъде наказана така от съдбата. Всички ще имаме нашите малки слънчица! Целувам ви всички!
:good_post: Миличка, много хубави думи, дано да са истина! Дано се сбъднат мечтите на всички момичета от форума!

*

radinka_

« Отговор #56 -: Март 31, 2007, 23:18:11 pm »
Промених се доста. Първо отсях всички хора, които ме гледаха като непълноценна и ме караха да се чувствам така. Второ приех проблемът си като здравословен(какъвто всъщност е) и твърдо реших да се боря докато не успея.Промених цялата си житейска философия. Стерилитетът е като всяка друга болест(гастрит,анемия, рак, спин)нито по-добра , ното по-лоша . Най-важното от всичко е че вярвах 100% в успеха и знаете ли? Успях.
Сигурно някой ще  запита какво правиш тук тогава?
Тук съм, защото не мога да забравя болката. Онази голяма болка в душата дето ти изпива силите, краде усмивката, краде от времето  в което трябва да работя и раста ,за да осигуря най-добро за едно същество, което ме повтаря.
« Отговор #57 -: Март 31, 2007, 23:51:23 pm »
Аз пък започнах да се уча да съм смирена  и толерантна. Станах по-чувсвтителна и по-малко високомерна. Започнах да виждам обратните страни на нещата. Заобичах си мъжа още повече. Сближих се с родителите си по нов начин. Намерих нови приятели. Видях кои са приятелите ми от старите.

И научих какво е да те боли, да си безпомощен и да молиш.
« Отговор #58 -: Април 01, 2007, 10:46:19 am »
Аз също се промених много. Сега знам много неща, които преди незнаех. Винаги съм имала проблеми и съм била потайна..., но се усмихвам както преди. Имах период когато се усмихвах тъжно, но сега вече не е така. Като видя дете му се радвам..въпреки, че понякога ми става тъжно. Имам нови приятели, които са ми най-скъпите и тези приятели срещнах благодарение на този проблем. Разбрах, че някои мои "приятели" не са искренни и просто не се виждам с тях. Разбрах, че винаги има изход, че парите не са най-важното го знам от малка(това е причината да имам разправии с мъжа ми, защото процедурите са скъпи, а аз искам да съм сигурна, че правя най-доброто и съм готова да гладувам). Разбрах, че повечето лекари са "бизнесмени" и не им пука за моето или нечие друго здраве, а са важни парите, които ще вземат. Разбрах, че на хората не им пука за мен и моите проблеми, дори сестра му на мъжа ми е с 9 годишен стерилитет и пак нямат нормално отношетие-нито свекървата нито тя...Дори са доволни.  Станала съм доста чувствителна, което е недостатък и е резултат от този проблем. Опитвам се да се контролирам доколкото е възможно.  Станах по-предпазлива в контактите си и в отношението си с хората. Станах и по-напориста в някои други отношения. Най-важното за мен, че имам приятели, които не бих заменила за нищо на света и това са приятелите, които намерих тук!! :D
« Отговор #59 -: Април 02, 2007, 09:32:21 am »
На първо място ценностната ми система се преобърна! Научих се да различавам хората, които наистина искат да ти помогнат и тези, които си умират от желание да те наранят. Станах доста по-затворена в себе си, спрях да се усмихвам и много по-често съм тъжна. Страх ме е, че сама не знам до кога ще издържа, а трябва да бъда силна. От друга страна съм доста по-толерантна към хората и се научих да приемам, че всеки има своите проблеми. За съжаление и аз научих какво е да си безпомощен, да искаш нещо с цялото си същество, да те боли толкова силно, сякаш сърцето ти спира, а да не можеш да направиш нищо, освен да се молиш....затова следващият път болката да е по-слаба!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]