0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Тема на бременните - V част
« Отговор #80 -: Юни 27, 2007, 10:17:15 am »
Момичета, моля ви за поредния съвет. Струва ми се, че корема ми се е смъкнал!  :( В пети месец съм, или вчера влязох в 21-а седмица. Дали защото бебета натежават или нещо става  :(? Иначе момчетата ми мърдат, ритат, местят се, особено дясното. Струва ми се смешно да звъня на док заради това нещо, не ми е удобно и затова да го притеснявам. Благодаря ви много, че ви имам. Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #81 -: Юни 27, 2007, 10:54:24 am »
Каси,не е смешно-звънни му!!!
По принцип по-късно се смъква корема,но...не знам как е с близнаци.
По-скоро няма нищо притеснително,но за твое спокойствие му звънни!Ще му отнемеш н е повече от минута(ако всичко е нормално).Ако не-ще те извика да те види.
Сигурно много ти тежат,ама ще търпиш! :wink:
*
« Отговор #82 -: Юни 27, 2007, 10:55:34 am »
Звънни му сега,докато още не е започнал с прегледите и докладвай веднага!
*
« Отговор #83 -: Юни 27, 2007, 12:59:42 pm »
Каси, за корема не знам, ама ако се притесняваш, по-добре му звънни, най-малкото ще се успокоиш. а и на него нали това му е работата :)

и аз да се включа с един малко неудобен въпрос :oops: - от 3-4 дни изпражненията ми са с по-светъл цвят. дали трябва да притеснявам док да го питам или с някакъв друг специалист да се консултирам? или пък може да е от някаква храна и да не е притеснително?
оххх, преди не обръщах въобще внимание на такива неща, ама сега...

*
« Отговор #84 -: Юни 27, 2007, 14:30:21 pm »

Каси, за корема не знам, ама ако се притесняваш, по-добре му звънни, най-малкото ще се успокоиш. а и на него нали това му е работата :)

и аз да се включа с един малко неудобен въпрос :oops: - от 3-4 дни изпражненията ми са с по-светъл цвят. дали трябва да притеснявам док да го питам или с някакъв друг специалист да се консултирам? или пък може да е от някаква храна и да не е притеснително?

Пипи, мисля че е притеснително ако са с черен цвят. Ако са светли не виждам какво може да те притеснява.
*
« Отговор #85 -: Юни 27, 2007, 14:46:36 pm »
Момичета, моля ви за поредния съвет. Струва ми се, че корема ми се е смъкнал!  :( В пети месец съм, или вчера влязох в 21-а седмица. Дали защото бебета натежават или нещо става  :(? Иначе момчетата ми мърдат, ритат, местят се, особено дясното. Струва ми се смешно да звъня на док заради това нещо, не ми е удобно и затова да го притеснявам. Благодаря ви много, че ви имам. Касси

Каси, корема се смъква значително по-късно обикновено. Звънни на доктора и дано да няма проблеми!

*
« Отговор #86 -: Юни 27, 2007, 15:04:43 pm »

Пипи, мисля че е притеснително ако са с черен цвят. Ако са светли не виждам какво може да те притеснява.

ами не знам... разликата в цвета.

*
« Отговор #87 -: Юни 27, 2007, 15:06:29 pm »
Пипи, това може да се получи от по-голям прием на жълти плодове - кайсии например.
Няма нищо притеснително.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #88 -: Юни 27, 2007, 15:06:41 pm »
За смъкването на корема - доста субективно е това смъкване. Според мен моя вече се е смъкнал, а според Докторката от ЖК не е. Каси възмоно е така да изглежда не защото има нещо нередно, а просто от позата на бебетата. Все пак звънни на доктора за твое спокойствие.

За изпражненията - изчакай ден два,Пипи. Най-вероятно е от храна.

Аз почнах упорито вече да психясвам. Станах в 4 часа сутринта с болки, не усещах бебока да мърда много-много/то как ли ще му е и до мърдане в тази жега/. Поуспокоих се чак като му чух тоновете, че ходих на запис.
Абе в края на бремеността е гадно.
« Последна редакция: Юни 27, 2007, 15:09:31 pm от lady_11 »
« Отговор #89 -: Юни 27, 2007, 15:07:08 pm »

ами не знам... разликата в цвета.

Ами като си толкова притеснена просто звънни на доктора си. Той най-добре знае!
« Отговор #90 -: Юни 27, 2007, 15:08:15 pm »
Моят корем си е ниско от началото на бременността, но явно нормално, защото доктора ми досега нищо притеснително не е казал.
*
« Отговор #91 -: Юни 27, 2007, 15:11:29 pm »
благодаря ви момичета!
открих в нета, че можело да е знак за проблеми с жлъчката. ама други оплаквания нямам.
напоследък ям доста кисело мляко, може то да изсветлява :)
а на док ми е неудобно да му звънна за това, затова първо исках с вас да се консултирам.

« Отговор #92 -: Юни 27, 2007, 15:18:39 pm »
Пипи, не само от жлъчката може да се промени цвета. При проблеми с черния дроб също. Разбира се, ако няма нищо ново от храните, които ядеш напоследък.
Но за всеки случай можеш да споделиш с доктора, а ако има нещо притеснително той ще те прати на изследвания.

Най-вероятно е да те пита какво ядеш и пиеш в моента и има ли промяна в режима ти. Вкл. и лекарствата.
Дано всичко е наред.
Успех.
« Отговор #93 -: Юни 27, 2007, 15:27:21 pm »
Lady, не остана, стискам палци всичко да е наред! Ми няма как много да мърда бебока вече на този етап, отесняла му е боксониерата :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #94 -: Юни 27, 2007, 16:36:03 pm »
Моят корем така и не се смъкна до 41 седмица, раждах с висок корем.

Изпражненията може да са тъмни до черни, ако приемате желязо. Ако ли не е добре да се говори с наблюдаващия. За светли и аз предполагам, че ще е от храната, но такива стават и при чернодробни заболявания, но не е задължително.

Айде и от мен стиснати палци за Лейди и Мари. Други има ли с яйце на дупето :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #95 -: Юни 27, 2007, 17:14:27 pm »
Пипи,щом ядеш мляко-от това ще е - на бебетата също са им светли :bori_013:-ще видиш!!! , а моите са черни,щото пия желязо.Не мисля,че трябва да занимаваш док и с това.Ако се притесняваш - питай джипито си.

Сега -мойта болка : рн-то на урината ми е високо - 8 ,за реф.ст./5-7/
Показах вчера резултатите си на док,той ги погледна,но главата му пушеше(ужасно много дами висяха на опашка,че нали отскоро излиза в отпуска), та не знам дали видя добре всичко за секунди....
  Знаете ли дали високо рн не е индикация за инфекция,...нещо ми се върти из главата,ама може и аз да се побърквам като вас :wink:
*
« Отговор #96 -: Юни 27, 2007, 19:43:26 pm »
едно въпросче и от мен, вече съм 18 г.с. но така и не можах със сигурност да разбера даден месец от бременността от коя до коя седмица е.В книжката "Аз съм бременна" са напр.така:
I   месец - от 1 до 6-та седмица
II  месец - от 7 до 10 седм.
III месец - от 11 до 15
IV  месец - от 16 до 20 и т.н

а в книжката на д-р Спок е нещо различно:
I   месец - от 0 до 4 месец
II  месец - от 5 до 8
III месец - от 9 до 13
IV  месец - от 14 до 17
V   месец - от 18 до 22 и т.н

:oops:срамувам се, че задавам толкова елементарни въпроси, но ми се ще най-накрая да вляза в час.
*
« Отговор #97 -: Юни 27, 2007, 21:09:20 pm »
Violet, прочети в bg-mamma.com, там има всичко седмица след седмица.

[color=orange]Мили дами, моля споделете как се справяте с проклетия запек?
Ужасно е, никога не съм имала подобен проблем и сега не се издържа.
[/color
]

« Отговор #98 -: Юни 27, 2007, 21:23:03 pm »
За сега го нямам този проблем ,но съм чувала нагладно да се яде киви. Дано ти помогне.
*
« Отговор #99 -: Юни 27, 2007, 21:43:40 pm »
Аз пия по-една чаша бира beer::