Снежина, целия си живот съм се старала да бъда внимателна, да не засегна никой, да не причиня болка на някого, дори и по невнимание и винаги, когато съм грешила съм се извинявала или признавала грешката си. Не смятам че ровя на някого друг в раните и душата, освен в своите собствени, но това също е един вид лечение - обикновено мъртвата тъкан се изрязва, за да може здравата да се оправи. Слънцето в мен доста отдавна е събрало лъчи и му е трудно да живее. В живота ми има толкова много болка, трупана с годините, че това, за което четеш е може би само една нищожна част от нея. Да, знам, че стреса и емоционалното натоварване вреди, наясно съм с това, но знаеш - хората не са машини и не можем да изключим тази програма, която не ни харесва. Просто се учим да живеем с нея.
Колкото до прошката - в сърцето си винаги съм молила за прошка, по-тежко е, когато човека отсреща няма как да те чуе. Не аз трябваше да я моля да ми прости, а тя мен. Исках само да оправим нещата заради мъжа ми. Сега този товар тежи на неговите плещи... Аз съм простила и смятам, че и тя дълбоко в душата си е поискала прошка от мен...
Ийгъл, аз съм доста позитивен човек, по принцип, но дори и най-позитивно мислещия не винаги може да се пребори с толкова много тъга и нещастие. Трудно е да вярваш в позитивното и доброто...