За две различни неща, струва ми се, се говори - нарочното натякване на лоши, нетактични, прости хора и децата, като най-нормалната тема на разговор между хората по принцип.
Моето мнение е, че ние наистина сме свръхчувствителни и понякога виждаме умисъл там където всъшност няма. Или липса на такт, недостатъчна съпричастност. Но не знам...мисля, че все пак аз никога не съм общувала с хора, които знаейки положението ми, нарочно да ми натякват за децата си. Ако ми се беше случил контакт с такъв човек, щях да го игнорирам за в бъдеще. Сигурно има и такива хорица, но сигурна съм, че повечето просто говорят за това, което е тяхно ежедневие и ги вълнува най - много - децата им, но без умисъл, и може би дори не се замислят, че може предизвикат болка, която те самите не познават.
Аз лично, се старая да обсъждам въпроси, свързани с децата предимно с хора, които също имат. Имам едно наум, че може да засегна някого, но не само това - може просто да досаждам на такива, които не мислят за деца и това изобщо не ги вълнува.