0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Успешни инсета в Варна при Александров?
« -: Октомври 03, 2007, 13:19:53 pm »
Здравейте.Знае ли някой за успешни инсета в Варна при Александров?Благодаря на всички предварително ако ми отговорят.
Re: Успешни инсета в Варна при Александров?
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2007, 13:24:49 pm »
И мене ме интересува този въпрос, както и за Маркова.
« Отговор #2 -: Октомври 03, 2007, 18:30:58 pm »
Момичета, а някой знае ли нещо за д-р Сариев от Майчин дом? Чела съм във форума за няколко момичета с успешни инсеминации при него. Аз също съм се насочила към него за инсе, въпреки че съм пациент на доц. Маркова. Само че с моя късмет вече втори месец ме кара да пия Клостилбегит и когато наближи деня да инсеминацията се оказва ангажиран и така все ме отлага. Не знам да продължавам ли при него или да се насоча към доц. Маркова или към Александров, въпреки че при тях много се чака, особено за инсеминация.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #3 -: Октомври 03, 2007, 19:45:29 pm »
вече втори месец ме кара да пия Клостилбегит и когато наближи деня да инсеминацията се оказва ангажиран и така все ме отлага.
8O е това е гадно и безотговорно от негова страна! Този клостилбегит не е чак толкова безобиден и да ти го изписва да си го пиеш така до догодина. Като е ангажиран, не може ли да препоръча друг негов колега да направи инсето? Или въобще да не се захваща.
Пожелавам ти :bfp: много скоро ;)

« Отговор #4 -: Октомври 04, 2007, 16:28:50 pm »
Мерси за пожеланията, bebe, да ти се връща и на теб.
Ами не знам защо така се получава с него /д-р Сариев/ и не знам дали така постъпва и с другите момичета или аз просто съм си без късмет. Каза, че не може да ме насочи към други свои колеги, защото те правели инсето без обработка на спермата /предполагам, че визираше колегите си от Майчин дом, а не Маркова или Александров/.
Момичета, моля ви, ако някоя от вас се уговори за инсе с Маркова или Александров, да пише. Когато през зимата говорих с Александров, той ми обясни, че в Ин витро центъра на АГ Болница почти не правят инсеминации - правели по 2-3 на година.
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2007, 16:43:22 pm »
По 2-3 ??? Защо толкова малко??? Не вярвам на очите си какво си написала и това ме отчайва защото аз мислех да се пробвам с инсеминация при Маркова. :(
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2007, 20:15:47 pm »
Мила, имах предвид някой друг да ти направи самата манипулация, а обработката - едва ли д-р Сариев я прави. Поне хубаво ти е казал да не ходиш някъде, където правят инсе без обработка.
Малко офф - всеки има хубави моменти и моменти, в които се отчайва :( Но много е важно позитивното мислене - не си повтаряй постоянно, че нямаш късмет, защото така го гониш ;)  Пожелавам ти много късмет и двоен успех в бебеправенето :goodluck: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

« Отговор #7 -: Октомври 05, 2007, 11:10:56 am »
По 2-3 ??? Защо толкова малко??? Не вярвам на очите си какво си написала и това ме отчайва защото аз мислех да се пробвам с инсеминация при Маркова. :(
Каси, не искам да те отчайвам или заблудя, но това наистина бяха думи на д-р Александров през февруари 2007. Ти иначе попитай Маркова за инсеминация и настоявай тя да ти я направи. В нашия случай /мъжки фактор - лоша спермограма-намален брой, подвижност и морфология и женски фактор-високо FSH и LH/ доцентката ми предложи да си избера in vitro или инсеминация /тръбите ми са проходими/, като ми обясни, че за нея in vitro-то е много по-добър вариант, защото шансовете са по-големи /около 50%/, отколкото при инсе /10%-15%/. Иначе за инсе да си приготвя 1000лв., а за in vitro - 5000лв. След този разговор отидохме на консултация при Александров, за да чуем и неговото мнение. Той ни препоръча задължително като за начало да пробваме с инсеминация и тогава сподели, че Маркова не е привърженичка на инсеминациите и ще си държи за вариант in vitro, но аз да настоявам, и също че при тях в Ин-витро центъра почти не правели, на година по 2-3. Иначе при мен доцентката се съгласи да я направи, изпрати ни за задължителните изследвания преди инсе /спин, хепатит, хламидия.../ и тогава се оказа, че моят тест за хламидия е положителен. Започнахме лечение и когато вече през май 2007 се бях излекувала, тя каза, че ще я направим наесен, защото през лятото излизат в отпуск. И междувременно ме изпрати през лятото на кални бани в калолечебницата на Южния плаж. Така че принципно, ако във вашия случай сте подходящи за инсе /извинявай, може и да си споделяла по-рано във форума как стоят точно при вас нещата/, Маркова би трябвало да се съгласи, но може би повече ще се чака. Аз именно заради чакането се насочих към Сариев, мислех, че при него всичко ще стане много по-бързо, а има забременели момичета от инсета, правени от него.
Пожелавам ти успех и късмет и скоро да видиш така желаните две чертички!
*
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2007, 11:16:48 am »
Момичета, а някой знае ли нещо за д-р Сариев от Майчин дом? Само че с моя късмет вече втори месец ме кара да пия Клостилбегит и когато наближи деня да инсеминацията се оказва ангажиран и така все ме отлага. Не знам да продължавам ли при него или да се насоча към доц. Маркова или към Александров, въпреки че при тях много се чака, особено за инсеминация.

Ауууууууу веднага го смени! Клостилбегита си е много, много силно лекарство, нищо че струва 10 лева. За безобидност и дума не може да става. Докато се пие, задължително трябвада те гледа на УЗ, да не направиш кисти. Сега ми кажи, че не ти е правил и тест за проходимост на тръби, да отида и лично да го ритна  :x

Успех мила
В очакване ....
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2007, 11:44:51 am »
Мила, имах предвид някой друг да ти направи самата манипулация, а обработката - едва ли д-р Сариев я прави. Поне хубаво ти е казал да не ходиш някъде, където правят инсе без обработка.
Малко офф - всеки има хубави моменти и моменти, в които се отчайва :( Но много е важно позитивното мислене - не си повтаряй постоянно, че нямаш късмет, защото така го гониш ;)  Пожелавам ти много късмет и двоен успех в бебеправенето :goodluck: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Мисля, че обработката в Майчин дом я прави само Сариев. Поне не съм чувала там да има друг ембриолог. Иначе самата манипулация, според мен, не е нищо особено и можеше и друг да я направи, но като го няма Сариев да обработи материала, какъв е смисълът. Иначе за позитивното мислене, напълно съм съгласна с теб и сама си повтарям постоянно, че не трябва да си мисля лоши работи, а да бъда по-оптимистично настроена. Нали има една теория, че мислите привличат и се материализират. :) :) :)
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2007, 12:02:49 pm »

Ауууууууу веднага го смени! Клостилбегита си е много, много силно лекарство, нищо че струва 10 лева. За безобидност и дума не може да става. Докато се пие, задължително трябвада те гледа на УЗ, да не направиш кисти. Сега ми кажи, че не ти е правил и тест за проходимост на тръби, да отида и лично да го ритна  :x

Успех мила
[/quote]

Снимка за проходимост на тръбите ми е правена от Маркова, показах му я. Знам, че Клостилбегита е много силно лекарство и именно за това и двата пъти ми беше много криво, защото се оказваше, че съм го пила напразно, а той въобще не е безобиден. По отношение на ултразвука - да, гледа ме, образуват са по 2-3 фоликула, не правя кисти, засега.
А с кого да го сменя? Маркова и Александров са прекалено заети с инвитрото, поне аз останах с такова впечатление. А за други специалисти по стерилитет във Варна не съм чувала. Остава "Олимед", но за тях отзивите тук във форума са по-скоро отрицателни. Ако вие имате идеи, пишете.
*
« Отговор #11 -: Октомври 05, 2007, 13:09:42 pm »
То пък като го смениш с Маркова, голям келипир.
Маркова беше тази, която ме накара да пия Клостилбегит, без проверка на тръбите, защото тя като напипвала така, те били проходими  8O
Попитах няма ли да ме следи поне да не правя кисти, все пак имам поликистозни яйчници, а тя каза, абе пий го 3 месеца, ако не забременееш тогава ще те следя 8O
Познайте дали не си плюх на петите  :wink:

За "Олимед" какво да ви кажа - аз въпреки че съм тяхна пациентка, вяра на ембриолога там НЯМАМ.

За мен във Варна избор няма!
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #12 -: Октомври 05, 2007, 13:29:52 pm »
..................

Подкрепям!
Мога, стига да искам.
« Отговор #13 -: Октомври 05, 2007, 13:50:12 pm »
Маркова беше тази, която ме накара да пия Клостилбегит, без проверка на тръбите, защото тя като напипвала така, те били проходими  8O
.........

Мен Маркова също ме накара да пия за 2 месеца Клостилбегит след като в края на 2005г. отидох при нея след 1-годишни бебеправене опити без успех. Ако не съм забременеела след тези 2 месеца, да й се обадя. Не забременях, отидох пак при нея и чак тогава ме накара да направим спермограма, хормони и снимка на тръбите. Оказаха се лоша спермограма, лоши хормони. Т.е. 2-месечният прием на Клостилбегит също е бил тогава без смисъл. И така, стават ми общо 4 пъти прием на Клостилбегит на вятъра. А нали тук във форума пише, че Клостилбегит не може да се приема повече от 5-6 пъти в живота. :oops: :oops: :oops:
*
« Отговор #14 -: Октомври 05, 2007, 13:55:32 pm »
А нали тук във форума пише, че Клостилбегит не може да се приема повече от 5-6 пъти в живота. :oops: :oops: :oops:
Ами пише... ама аз благодарение на още една такава "лекарка" съм го пила 9-пъти.... Добре че се оказах от желязо   :lol: и намерих навреме сайта на Зачатие.......
« Отговор #15 -: Октомври 05, 2007, 15:04:40 pm »
Ох, не ни е лесно.Като ида и аз сега на 26.10 при Маркова да искам инсе ще ви пиша какво ми е отговорила.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #16 -: Октомври 05, 2007, 17:00:35 pm »
   Water-lily,прави ли снимка за проходимост на тръбите след лечението от хламидии?Аз съм пациентка на доц.Маркова,смятам при нея да си правя ин витрото.Но докато му дойде реда,това лято направих куп изследвания(имунол.,генетични,CDI и др.),лапароскопия и нова цветна снимка,(първата ми беше правена преди година от доц.Маркова).Та още на първата снимка,резултатът бе две проходими тръби,едната малко-опъната,другата нагъната в края,но Маркова не ги хареса и веднага отхвърли вероятността за инсеминации,разбрахме се да подам документи по ЗК и като получа протоколите да мятаме ин витрото(каза,че има и вероятност от естествено забременяване,но предвид годините да не сме се мотаели повече).Е,аз не спирам! :wink:Скоро след това правих лапароскопия при д-р Александров,той знае че съм пациентка на Маркова и въобще не се сърди от този факт.Търсихме ендометриоза или някакви сраствания,резултатът според неговите думи:"Абе,бомба си!Защо да не забременееш естествено?Можеш да пробваш няколко инсета преди ин витрото,ако искаш.Имаш доказана проходимост на тръбите от цветна снимка!Тръбите са ти О.К.!"Но,той няма никакво свободно време,както и Маркова за инсета,дори не съм си правила труда да настоявам.Отидох при д-р Сариев,първият месец ми назначи класическата стимулация със "Клостилбегит",после инжекцийка "Прегнил"(имах три прекрасни доминантни фоликула),но не се споразумяхме за инсеминацията кой кога е свободен и така на таймираните дати,ми препоръча горещ секс,било същото като инсеминацията.Междувременно ме следеше на УЗИ.На другият месец,след като се установи,че няма бременност на УЗИ,се разбрахме да ми направи втора цветна снимка.Оказа се че едната ми тръба е запушена(за по-малко от година,от първата снимка).Не искам да коментирам колко съм възмутена от снимката ,която ми направи в Окръжна болница(по-евтино било според него).Но после имах ужасни болки,беше ми разранил много матката,имах кървене повече от 3 дни,освен антибиотика(който си е задължителен)пиех и аулин за болките.Абе,не знам,познавам момичета,които казват,че Сариев е бил много-внимателен,но за мен той е най-грубо действащия доктор.Д-р Александров и доц.Маркова са наистина много-внимателни,но д-р Сариев,направо ме разочарова.Никога не помни какво сме говорили,е пуска майтапи(но това мен не ме грее)но аз като "леко" нагла,го питам и разпитвам каквото ме интересува,щото той естествено все бърза.Та каза ми да отида другият месец пак,но аз съм твърдо решила:край с него.Другото ,което ме подразни при него е че работи със ЗК,но не ми прие направлението,което исках да ползвам поне за фоликулометрията,а всеки път си плащах по 20 или 25 лева на преглед(сещате се,че е поне 4 пъти в месеца).Та и той знаеше,че ще правя ин витро при Маркова,но с нищо не ми помогна,само ми "олекоти" джоба... :wink:В крайна сметка не стигнах до никакво инсе...Ми,няма при кого... :?
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #17 -: Октомври 06, 2007, 04:02:39 am »
Фани, има при кого бе :lol:! Колко са 500 км. за нашта фирма :D :wink:!?!
Мога, стига да искам.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #18 -: Октомври 06, 2007, 11:29:57 am »
Ми тъй де, като не ви харесват докторите тук - бягайте в Софията.
 :lol: :D :lol:

Те, софиянки идват във Варна, чудя се ЩО, като си имат техни, ама на
искат при нашите. :wink:
*
« Отговор #19 -: Октомври 06, 2007, 11:54:48 am »
Не е вярно,че правят само по2-3 инсета на година.Само миналия месец бяхме аз и едно момиче.Просто трябва да се настоява.