0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: графиката на saraapl
« Отговор #240 -: Януари 30, 2008, 20:40:45 pm »
Не мога да се намесвам в предписано лечение. :D
Тези табл. които предизвикват О. как се казват?
Ако са за стимулация /предполагам е това/- добре е да се пият след направена спермограма и тест за проходимост на тръбите, освен това е добре и да бъдеш следена с УЗ.

спермограмата е наред правихме я миналата седмица..тест не съм правила обаче докито ми каза е мога да опитам..даже и без рецепта ги дават а тук по принцип ако е много силно лекарството много е трудно да си го купиш без рецепта...и не са много силни..на листовката пише че до приема им 3 месеца няма да навредят ако не ти и помогнат..казват се omifin и не знам дали ги има в българия..ще говоря пак с него..
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #241 -: Януари 31, 2008, 07:30:44 am »
Да, това си е Кломид /Клостилбегит/,
пие се за стимулиране на О., но не е толкова безобидно
Може да го използваш само максимум 6 пъти, така че е добре всичко да се прецени и обмисли преди това /да има наблюдение с УЗ, да се направят необходимите изследвания и т.н./
Прочети малко за това, доста е изписано.
тук

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #242 -: Януари 31, 2008, 21:41:01 pm »
Да, това си е Кломид /Клостилбегит/,
пие се за стимулиране на О., но не е толкова безобидно
Може да го използваш само максимум 6 пъти, така че е добре всичко да се прецени и обмисли преди това /да има наблюдение с УЗ, да се направят необходимите изследвания и т.н./
Прочети малко за това, доста е изписано.
тук

Не знам не мога да кажа че е това наистина...само знам че докито ми каза че по едно на ден няма проблем ако го пия..и според него няма да ми навреди..може само да помогне.щом казваш че не става...но там също така и пише че няма да навреди ...не знам.объркващо е много.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #243 -: Февруари 01, 2008, 16:56:42 pm »
Не си ме разбрала правилно, аз не оспорвам лекарско предписание.
Щом ти го е назначил лекар - пий го.
Не съм казала че не става, а че когато се приема е добре да те наблюдава лекар.
Прочети малко във форума за стимулациите.
/Стимулация е когато по изкуствен начин / с медикаменти/ се повлиява на организма на жената да образува фоликули , респ.да овулира/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #244 -: Февруари 01, 2008, 19:59:46 pm »
Не си ме разбрала правилно, аз не оспорвам лекарско предписание.
Щом ти го е назначил лекар - пий го.
Не съм казала че не става, а че когато се приема е добре да те наблюдава лекар.
Прочети малко във форума за стимулациите.
/Стимулация е когато по изкуствен начин / с медикаменти/ се повлиява на организма на жената да образува фоликули , респ.да овулира/

така или иначе няма да го пия..говорих с докито и реших да изчакам поне още един месец,та да видим как ще повлияе само дуфастона..все пак и от него е възможно да има О . нали? :) мерси мила и не се сърди на глупави въпроси някой път :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #245 -: Февруари 02, 2008, 17:55:37 pm »
 :D защо да се сърдя - няма глупави въпроси.
Щом нещо те притеснява, разбира се че ще питаш.
Успех този МЦ - дано да има О. :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #246 -: Февруари 03, 2008, 11:32:26 am »
Мила нещо съм лекоооо притеснена..по принцип вчера официално ми свърши лелката обаче-имах днес сутринта леко кървене.Възможно ли е това да се дължи на дуфастона и изобщо да е все пак нещо нормално след цикъла точно...по принцип винаги са ми трябвали няколко дена тотално да се изчистя от лелката и затова се чудя дали и дуфастона е "помогнал" за това...мерси мила..и кога да започна според теб тестовете за О.? Цикъла ми от предния и този месец е 35 дена...и пак на 21 започвам дуфастона сега февруари..

PP: оф наистина се притесних дано ме успокоиш мила...  :oops:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #247 -: Февруари 03, 2008, 14:47:02 pm »
Мила .....................
Да, може и от Дуфастона да е. Но не мисля, че трябва да те притеснява.
За тестовете: при 35 дни МЦ- на 18-19 ден.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #248 -: Февруари 03, 2008, 14:48:43 pm »
Ето и една много хубава схема/скала/ за определяне на О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #249 -: Февруари 03, 2008, 14:52:32 pm »
Ето и една много хубава схема/скала/ за определяне на О.

ти си злато :) мерси мила малко се бях притеснила защото по принцип сега за пръв път от както си имам лелка имам такава малка разлика от месец на месец-само 35 дни :) и все пак мерси мила,ще започна на 19 ден тестовете :) поне 7 дена ще ги правя..и след това на 21 пак дуфастона..
*

saraapl

• 2009
« Отговор #250 -: Февруари 03, 2008, 21:31:14 pm »
денис Т как трябва да се движи преди О..?да е по висока ли от тази която е досега?не ми е ясно та затова питам   :oops:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #251 -: Февруари 04, 2008, 06:17:17 am »
денис Т как трябва да се движи преди О..?да е по висока ли от тази която е досега?не ми е ясно та затова питам   :oops:
Както ти е сега е идеална.
Трябва да е ниска, но за всеки е индивидуално- средно в рамките на 36,5-36,8, след О. трябва да се повиши с 0,4 до 0,6 градуса или да стане 36,9-37,2 /това е само за теб, и то този МЦ/

Или, ако средно твоята е 36,6 - след О трябвада стане 37,0-37,2
Ако е по-ниска от 37,0 - не е сигурно /по графика/, че е имало О.  Но може напр. един ден да е и 36,9 - но като инцидент.
Не трябва да е и по-висока от 37,2, максимм 37,3 - тогава може да има проблем , но то зависи и от конфигурацията на графиката.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #252 -: Февруари 04, 2008, 19:42:56 pm »
Засега си е приблизително 36.6 и то нещо като постоянна..не знаех това дали е  хубаво или не е :) мерси мила..дано след 1о дена като започна тестовете да се зарадвам... ти за всеки случай преглеждай ми графиката  :wink: и ако има проблем казвай :)ако е хубава също можеш да ме похвалиш  :D
*

saraapl

• 2009
« Отговор #253 -: Февруари 04, 2008, 23:33:50 pm »
Tоку що видях че д-р Сираков ми е писъл.Мога да пия според него и омифин но само по една таблетка на ден,но и неговото мнение е да изчакам поне един два месеца да видим дали ще си има О.офф спокойна съм малко :) с тези неща човек си се изнервя от време на време..добре че помагаш.каза че много добре си е бил цикъла-почти 6 дена.и че Т засега е добра да се надяваме с тенденции към увеличаване :)това е засега.до утре
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #254 -: Февруари 05, 2008, 08:55:46 am »
Ето, че нещата се оправят  :D
Само по-спокойно
За графиката - разбира се, че ще помагам  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #255 -: Февруари 05, 2008, 20:44:58 pm »
Ето, че нещата се оправят  :D
Само по-спокойно
За графиката - разбира се, че ще помагам  :D

Днес си купих и тестове за О.сега ще чакаме :) то и ти ще чакаш с мен  :wink: забравих да ти кажа-вчера д-р Сираков ми каза да започна на 22 дуфастона но преди това на 21 да си направя тест за бременност..каза че нищо не се знаело и за всеки случай.и ме посъветва дори и скоро да стане да не спирамс  дуфастона поне първите няколко месеца..той щял да ми каже как да го пия..:) не е зле.Милото ми вчера ме попита какво да ми подари за Свети Валентин... Мхммм какво ли може да искам :):)  :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #256 -: Февруари 06, 2008, 07:34:20 am »
Днес ...............
Теста за бременност няма как да покаже на 21 ден от МЦ дали си заченала или не - малко ме разочарова Сираков /дано да се е объркал/
Ако си заченала на 14-15 ден -това е при един норм. МЦ - на 21 ден са минали 7 дни от О.- дори и да е станало, тогава още не е завършила имплантацията и няма да има достатъчно ЧХГ за да бъде уловен от теста.
Тест /уринен/ се пави на 14 ден след О./най-рано да речем на 12-13/, на 7 ден - е абсурд.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #257 -: Февруари 06, 2008, 19:39:23 pm »
Днес ...............
Теста за бременност няма как да покаже на 21 ден от МЦ дали си заченала или не - малко ме разочарова Сираков /дано да се е объркал/
Ако си заченала на 14-15 ден -това е при един норм. МЦ - на 21 ден са минали 7 дни от О.- дори и да е станало, тогава още не е завършила имплантацията и няма да има достатъчно ЧХГ за да бъде уловен от теста.
Тест /уринен/ се пави на 14 ден след О./най-рано да речем на 12-13/, на 7 ден - е абсурд.

Моя грешка....  :oops:  :oops:  :oops: Не е казал 21 а 12.оффф да чета по внимателно трябва май..извинявай мила и аз съм се объркала така яко..и цял ден за това си мисля и викам брей че бързо стават нещата.ама е така като не гледам внимателно..той ми е написал 12..уффф много съм зле  :?
*

saraapl

• 2009
« Отговор #258 -: Февруари 06, 2008, 20:09:16 pm »
А мила какво мислиш за графиката ми и тези почти еднакви температури...нещо нередно до момента има ли..гледам графиките на другите и моята е много еднаква от където и да я гледам...  :oops: дано няма проблем.
И друго-ако започна дуфастон сега на 22.02 за да ми дойде както трябва на 2/3.03 и ако не ми дойде тогава да правя тетсове на 12/13.03 нали така?в смисъл че ако дойде няма смисъл от тест..докито каза че няма проблем да съм пила дуфастон ако съм забременяла.но да установя бебето по рано за да ми каже той по каква схема да пия..това ме посъветва..офф само да ми се оправи цикъла...това най много от всичко искам.другото само ще се нареди

PP:Само да вметна че докито ми няма да го има около 45/50 дни и затова ти и д-р Сираков ще трябва доста да ми помагате :) не вярвам да възразиш..
« Последна редакция: Февруари 06, 2008, 21:47:48 pm от saraapl »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #259 -: Февруари 07, 2008, 15:08:33 pm »
А мила ...................
Графиката ти е добре до тук. Съвсем нормална за ФФ.
Спокойно си изчакай да видим дали ще има О.
Много мислиш  :D
Дуфастона не ти пречи и да е станало бебчето.
Успокой се и не мисли предварително нещата.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум