0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, другата седмица ще има открита среща с представители на НЗОК, Зачатие и лекари. Стискайте палци да има резултат и да променят условията по програмата.
Очаквам да се присъедините към тези от нас, които са твърдо решени да заведат дела срещу НЗОК и МЗ заради забавянето на лечението. Момиче от Варна се присъединява към нас. Вече станахме 4.

Както вече ти писах лично съобщение и ще кажа и за другите, че се присъединявам към вас за завеждане на дело срещу НЗОК. Аз все още чакам одобрение по програмата от 11.07.2007г.
*
Luiza, лагодаря ти за подкрепата. Ти си петата. Ти си един от хората, с които можем да докажем на дамата от НЗОК, че има чакащи жени. Според нея 5 г. с тази програма нямало проблем. Че ние всички сме проблема. Извън студиото й показах моите входящ номер, дата и дата на одобрения протокол - товече от 2 месеца са. Нищо не каза. Лятото, комисията била 2 седмици в отпуск и затова иимало забавяне по 3 месеца ,представете си.  :x спорихме извън студиото, дому в сградата, отвън на студа. Ultra е права, като пише, че според тях няма никакъв проблем и защо ние го раздухваме в медиите, ами не сме им се обадили. Много добре знаят за проблема. Доказателство за това са служителките, които ни приемат документите и ни казват, че трябва да си купим първата, че и втората ампула. Е, те, ако нямат вътрешна комуникация в касата, ние ли сме им виновни??? Знаят за проблема, но така им изнася. Кой знае какви пари спестяват. 
*
Искам да благодаря на Kyan,Ани,Мария за това, което направиха!Също така искам да благодаря на д-р Владимиров и д-р Попов за подкрепата!Нели, браво и на теб за смелостта!
Според мен досега е нямало оплаквания, защото девойките не са имали възможността да застанат срещу държавата.
Току-що гледах предаването по Нова ТВ от сутринта.Треперя от гняв и възмущение от изказванията на госпожата от НЗОК! :x Моят доктор ми каза за въпросните консултанти на НЗОК, че са хора които отдавна не практикуват и заради това не могат да вникнат в същината на проблема.Как тогава консултират?!
Възхитена съм от д-р Попов!Слава Богу, че все още има доктори като него!
Дано това, което направихме и което ще направим да промени нещата към по-добро!

И аз закъснях за работа за да го гледам, тази г-жа от касата не е никак лоша, даже изглежда добричка, тя няма какво друго да каже или можеше да каже че парите не стигат за всички и това е причината за забавяне, щеше да е по-вярно. Лекарствата се поемат само при първичен стерилитет, следователно другите няма защо да подават документи. Пък и за пръв път чух, че се поемат само при стерилитет. Както винаги твърде кратко време и много малко информация. Благодаря на участниците.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
И аз закъснях за работа за да го гледам, тази г-жа от касата не е никак лоша, даже изглежда добричка, тя няма какво друго да каже или можеше да каже че парите не стигат за всички и това е причината за забавяне, щеше да е по-вярно. Лекарствата се поемат само при първичен стерилитет, следователно другите няма защо да подават документи. Пък и за пръв път чух, че се поемат само при стерилитет. Както винаги твърде кратко време и много малко информация. Благодаря на участниците.

Съгласна съм. Тя в крайна сметка беше просто един представител и естествено е предварително да е било съгласувано какво да говори, не е тя човекът, който отпуска ампулите в крайна сметка. Иначе наистина изглеждаше добродушна. Просто ме ядосаха някои неща, които каза, но тя беше само говорител.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Не е просто един представител, а пряк отговорник за състоянието на програмите за лечение на стерилитет и за ендометриоза. Д-р Галя Кондева е член на УС на НЗОК - http://www.nhif.bg/bg/d_news.phtml?ID=409
и е началник отдел „Лекарства и медицинска експертизи”.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
А, Браво! Значи си имаме пълното право да искаме отговори от нея. Ще присъства ли тази госпожа на срещата в неделя? Какво се очаква от тази среща? Можем ли да се надяваме, че тя ще предизвика някакво развитие? Ще бъдат ли представени имена и входящи номера на момичета, чакащи лекарството?
Извинявам се за многото въпроси, но когато има повече информация, ще се радваме да я научим. Смятам, че говоря от името на всички в случая.

*

megsun

• *
  • 32
  • Impossible is Nothing
Мили девойки,
възхищавам ви се за борбата, която водите с този бюрократичен гигант(НЗОК. Подкрепям ви напълно, кажете само по какъв начин да стане това

Нека силата да бъде с вас 8)

*
Re: Резултати от пресконференция за програм&#
« Отговор #68 -: Октомври 17, 2007, 14:50:07 pm »
опитах се да изпратя моята история на endo@zachatie.org , но май  не успях :oops: как да разбера дали съм го пратила?
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 15:20:59 pm от rossy-pm »
*
Срещата, доколкото знам, няма да е в неделя, а към понеделник-вторник.
rossy-pm, пробвай пак да пуснеш мейл. До 24 часа тр. да получиш благодарствен мейл на пощата си.  :D
*
Re: Резултати от пресконференция за програм&#
« Отговор #70 -: Октомври 17, 2007, 15:08:40 pm »
прочетох мненият от "новинар" и съм  потресена ! как не ги е срам ! направо нямам думи да изкажа разочарованието си от българите! та това си е НАЦИОНАЛЕН ПРОБЛЕМ!

:balk_149:и как да не са постъпвали молби като и аз чакам за одобрение от август?

kyan  благодаря! май този път стана!
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 15:21:53 pm от rossy-pm »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Днес по тв Здраве в 17.30-18 ще има предаване по темата.
В понеделник по ББТ от 10 също.

Вече има над 70 писма на адреса! Браво, момичета и момчета, продължавайте все така :bighug:
Обещавам вашите истории да стигнат до НЗОК.
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 15:34:25 pm от ultra »

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Има тема в Клюкарника на бг-мама, в която е написан адреса за подкрепа. Там повече хора могат да го видят.  :D
*
Има тема в Клюкарника на бг-мама, в която е написан адреса за подкрепа. Там повече хора могат да го видят.  :D

извинявай , но къде точно в клюкарника? как се казва темата?
*
Безплодие застрашава 120 000 българки. Подкрепете ги! е заглавието. 133-ма потребители вече са я видели.
Още едно момиче е съгласно да съди НЗОК. Вече сме шест.
Купила си е пета инжекция Золадекс, чакала е 3 месеца отговор от НЗОК. Но, както се сещате, чрез касата може да получи Диферелин, а по време на лечението не е желателно, меко казано, да се сменят лекарствата.  :(
Всяка от вас, която реши да води дела в съда с нас, да пише или в темата, или на лични до мен или до Ultra.
Приятна вечер момичета!  :bighug:
*
[url=http://endo.zachatie.org][img]http://www.zachatie.org/images/endo_tickers/ticker1.gif[/img][/url]

[url=http://endo.zachatie.org][img]http://www.zachatie.org/images/endo_tickers/ticker2.gif[/img][/url]

[url=http://endo.zachatie.org][img]http://www.zachatie.org/images/endo_tickers/ticker3.gif[/img][/url]
*
Пуснах банерите в бг мама. Не знам как да пусна само кодовете.  :oops: Копирах линка за Зачатие.  :D
Здравейте момичета, понеже банерите са готови искам да ви помоля всяка от вас да ги сложи или прати, където може. Например на сайтове на приятели, на блогове, на сайтовете на фирмиата, в която работи. Най-добре естествено ще е, ако има познати в по-известни портали като дир, абв, КЮ-то, където да ги сложат. Целта ни сега е да популяризираме имейла ендо@зачатие....Не знам какво работите и какви възможности имате, но тези банери могат да стнат и на плакати, които да се залепят по сгради, стълбове, офиси, коли и каквото друго се сетите. Ще се радвам, ако нещо ви хрумне и успеем да го направим.
забравих да благодаря за красивите банери  :oops:  :oops: :oops: и се поправям:
БЛАГОДАРЯ на създателя им, много са хубави.
А дали е възможно да публикувате някои от историите, изпратени на endo@zachatie.org? Предполагам, че е редно да се поиска разрешение от момичетата първо, но пък едва ли е проблем, ако не се пишат имената и каквито и да е лични данни.