Весела, спокойна и здрава седмица и от нас.
Моята г-ца Дара днес навърши 4ри месеца.
От миналата седмица сме озъбени
. Излезе първото зъбче, на 3мес и 25 дена. Видях го случайно, вечерта докато ми се хилеше
. Разбрах обаче каква е била причината да не спи спокойно предните две вечери.
Това е долу първи ляв, вярно ли е, че съвсем скоро можем да очакваме и десния първи да се покаже. Тя се роди междудругото така, с подуто венче на долните 2 предни зъба.
Мари, Аптамил има и ХА, поне в Германия. Ние бяхме отначало с него.
Момичета, Дара имаше период, в който получаваше на няколко пъти някакъв обрив точно в областта под пелената, тогава бяхме с Памперс, много ситни пъпчици, които се сливат и става червено, Мазах я със съответната цинкова паста, която лекаря предписа, спрях всякакви помади, мокри кърпички и т. н., смених пелените, ползваме, една марка на местната немска верига дрогерии, върнах постепенно всички предишни неща, които съм ползвала, с изключение на Памперс,.... обрива не се е появявал. За мен причината си остава в Памперс???? Сега дори си мислех дали да не пробвам отново с тях, но пък що ли да си правя експерименти с детето.
Относно спането на една страна, Дара спи по гръб, но почти винаги, и спейки, и бодувайки си държи главичката предимно на ляво. На мене разбира се нямаше да ми направи впечатление, ако двама педиатри не ми го споменаха като проблем. Последиците били на по-късен етап, болки във врата, изкривяванв на глават и др.
По този повод ще ходим сега на специална гимнастика и масажи, остеопатия се казва, в Германия е много разпространено, особено за бебета. Обещават, че ще помогне, ще видим, ще докладвам.
Просто искам да ви изостря вниманието, ако забележите нещо такова при вашите деца, да се поинтерисувате при педиатърът.
Поздрави