0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Темата на бременните-14 част
« -: Ноември 13, 2007, 18:32:42 pm »
Здарвейте момичета,

Видях,че старата темичка е заключена и се престраших аз да пусна новата темичка.

Ох момичета, немога да се успокоя. От миналата сряда пазя леглото откакто получих лекото прокървяване и после кафениковото зацапвяне, което беше само са 2 дни и спря. Днес обаче пак получих тъмно кафявото течение, гъсто като консистенция. Миналата сряда видях бебо жив и здрав, но сега с това течение пак се стряскам. Док.каза че щом е кафяво да не се притеснявам, това е стара кръв и каза, че най вероятно другото сакче се чисти. Но аз си умирам от страх дали бебо е наред. Дали може да е сатнало от миналата сряда до сега мисед и течението да е в резултат на това? Ох незнам защо все за лоши неща си мисля. Някоя от вас момичета имала ли е такова тъмно кафяво течение след 12 седмица? Боже колко ме е страх.
*
Re: Темата на бременните-14 част
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2007, 18:34:37 pm »
Защо не отидеш да те видят на ехограф-за твое спокойствие!
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2007, 18:46:41 pm »
Не се притеснявай миличка. По-добре иди на преглед и там ще получиш отговор на въпросите си. Мисля, че много момичета са имали кървене през пременността и после всичко си е било наред. Една моя приятелка беше получила кървене през 7-я месец, но й изписаха някакви лекарства да пие и всичко беше наред. Роди здраво детенце само 2 дни преди термина и после 3 г. по-късно си роди второ момче. Не се притеснявай-всичко ще е наред!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

janeta

• 272
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2007, 18:54:49 pm »
И сега да попитам-случва ли ви се да ви се стяга корема? При мен корема ми се стяга от време на време на топка и след няколко секунди се отпуска. Дали това е нормално и не се ли водят тези стягания контракции. Аз питах лекаря си, но той ми каза че ако са по-малко от 10 на ден няма страшно и че е било рано още за бебчо. Аз не мога да преброя колко точно пъти през деня се случва, защото ако се движа няма и да усетя-усещам го когато съм седнала или предимно легнала.
Споделете вашия опит.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2007, 19:02:25 pm »
Стяганията определено са контракции. Принципно се водят подготвителни, ама аз заради такива контракции съм на вливания през седмица. За всеки човек е различно, така че говори с лекаря си и го слушай и всичко ще бъде наред.
sunnyflower стискам палци всичко да е наред. Наистина, иди да го видиш бебето - най-малкото ще се успокоиш.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2007, 19:12:08 pm »
Съни, ако можеш иди на преглед. При мен при миседа си тръгна директно червена ярка кръв. Така че, вероятно доктора ти е прав, че това е втория сак, който се чисти. Но за всеки случай ако можеш направи си преглед. Пази се, почивай, не се натоварвай! Хубаво е да се поуспокоиш, защото си вредиш. Знам, че е трудно, но си казвай - всичко с бебето е наред, бебето се бори, ще оцелее, ще имам бебе! Това е много важно за теб!
Жанета, контракции са, но е хубаво все пак да отидеш при лекаря си, за да проследят. Все пак всяка от нас си има различен праг на чувствителност и може да се усещат различно силни.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2007, 08:07:44 am »
Момичета и аз да споделя едно свое притеснение или по-скоро въпрос. До преди една седмица усещах ритничетата на бебчето много интензивно, дори се виждаха вълнички по корема ми. Сега обаче усещам движенията много слабо, даже не знам как да го опиша - сякаш бебето се намира в някаква обвивка, която омекотява ударите, поради което аз усещам помръдванията много леко  :? Преди и сутрин и вечер почти по едно и също време имаше нон стоп танци в корема ми, а сега само от време на време леки потрепвания. При вас така ли е? Все си казвам, че на бебчето вече му е тясно и затова не мърда толкова пъргаво както преди, но знаете как е - притесненията мира не ми дават  :oops:
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #7 -: Ноември 14, 2007, 09:35:28 am »
Аничка, успокой се мила. Може и да му е отесняло на бебчо :D
Не се тревожи, някои бебетата са по-спокойни и мърдат
много по-деликатно от другите, и Рая едва мърдаше на моменти, и
сега е една такава спокойничка.
Но все пак ако много се притесниш, иди на УЗ, сигурна съм,
че всичко ще е наред с бебето.
*
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2007, 09:56:23 am »
Съни, и аз съм чела, че кафеникавата кръв не е проблем. Особено при теб с наличието на втори сак. Ако има възможност отиди да те погледнат за всеки случай. И мисли положително.
Жанета, това са си чисти контракции. И аз съм с такива, предимно вечер. По 5-6 и то доста дълги. Док каза - под 10 не е проблем, но повече почивка и магнерот. Обикновено след претоварен ден или много свиване се появяват вечерта. Пази се.
Аничка, и моят беб има дни, в които мърда по-леко и по-малко. Явно зависи от позицията, която е заел. възможно е твоето бебе да е сменило позата и сега наистина да му е малко тесничко. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

janeta

• 272
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2007, 10:40:54 am »
Благодаря ви за отговорите момичета. И моя лекар каза, че щом са под 10 не е проблем. Вероятно много често през деня се свивам, клякам и навеждам. Вкъщи постоянно вървя по синът си да събирам играчки и всевъзможни дребни неща и боклуци по земята и явно това оказва влияние. Ще се постарая да минимизирам бройката на навежданията.
Аничка и аз понякога като теб се питам защо днес не рита така много както вчера. Последния пример е от снощи-обикновенно като си легна и бебчо започва да рита много за около 5-10 мин. и след това се укротява. И аз заспивам спокойна, защото преди миг съм го усетила как рита. Но снощи го нямаше да рита и аз се притесних, чаках го с нетърпение да ритне за да мога да затворя очи и да заспя спокойно. И малко след това бебчо се размърда леко и аз се успокоих. Знам, че няма място за притеснение. Просто бебчо расте и се променя и вероятно му се променя и периода  на будуване и сън. А и също така вътре му става все по-тясно и за това по-малко подскача. Надин правилно ти го е написала-движенията си зависят и от самото бебе(дали е спокойно). При първата ми бременност усещах бебето много повече да ме рита и много по-често в сравнение от сега. И вероятно това е подсказвало, че детето после ще е много по-буйно(пример е синът ми, който много ме риташе и който от както е проходил не спира да тича и винаги е със синки и рани по краката)
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2007, 11:00:42 am »
За прокървяването мога да ти кажа от личен опит. Когато прокървих после доста време се "чистеше" с кафеникави течения. Моя док каза, че не може да спре от раз, и че ще си се изчисти. Но ако се засили или си смени цвета иди на преглед. Пиеш ли нещо???
За ритниците хоохох моята мадама такива ритници и юмруци раздава :D. Почти през целия ден осоебнно ако не излизам навън и съм си вкъщи. Вечер ме оставя да спинкам и сутринта се започва- бам-бам-гали-гали :lol:. Така ги наричам силните-бам, леките-гали :wink:. Преди няколко дни и баща й я усети каква е боксьорка и беше много въодушевен :D. Смятам, че както всички хора се различават така и бебета в коремите на майките си се различават. Ако едно рита повече друго ще бъде по-кротко. Не се тревожете :D.
*
« Отговор #11 -: Ноември 14, 2007, 11:14:54 am »
Абе точно се чудех снощи кой заключи предишната тема без да пусне нова  :wink:! Не вървеше пак аз да пускам!

Аничка аз имах един такъв случай на дълъг покой на бебо, за който бях споделила. Ами истината е, че като си променят позата ритат някъде "отдълбоко". И аз си мислех, че вече трябва да му е утесняло на бебо и да рита по-малко, но вчера цял дена такъв купон и танци, че ако това говори за бъдещия му нрав определено ше бъде весело при нас  :P!

Жанет аз имах такива свивания от 5 месец почти и трептения на матката, но полегна ли и се успокояват, така, че почивка е истината!

Съни, ако можеш да отидеш на УЗИ най-добре, ако не, такива мисли ти вредят и ги предаваш на бебето, просто трябва да вярваш, че това е поредното изпитание, но бебо ще го преодолее!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #12 -: Ноември 14, 2007, 11:39:24 am »
Момичета, благодаря ви за успокоителните думи. Прави ми впечатление, че леките помръдвания на бебчо са вече доста по-нагоре. Добре, че другата седмица съм на преглед!
janeta , в предния постинг пропуснах да ти отговоря от притеснение. Аз също имах на 2-3 пъти такова кафеникаво зацапване, което беше по-скоро кремообразно - все в различни седмици, дори и в 17 г.с май. Бях на преглед и ми казаха, че няма проблем, същото прочетох и в много руски сайтове.Успех!
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #13 -: Ноември 14, 2007, 12:00:42 pm »
Ох,момичета тъкмо и аз се бях притеснила,че от вчера не съм усещала бебето да рита и тъкмо мислех да ви питам  :balk_132:нормално ли е и видях,че точно това сте обсъждали!И като се пооспокоих и бебчо започна да мърда :kickgirl:та вече ми е малко по-спокойно :balk_48:......Оф,това шашкане кога ли ще свърши? :bighug:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #14 -: Ноември 14, 2007, 12:21:40 pm »
Оф,това шашкане кога ли ще свърши? :bighug:
Никога  :lol:.
*

janeta

• 272
« Отговор #15 -: Ноември 14, 2007, 12:22:27 pm »
dekiki, да ти кажа че шашкането няма да има край. Сега ще се шашкаме дали бебчо рита, дали е добре и дали всичко до и с раждането ще е наред. А после като се роди бебето започват друг вид притеснения, които общо взето се видоизменят но нямат край. Грижата и отговорността за малкото човече е сладка. Дай боже на всеки такива сладки грижи.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #16 -: Ноември 14, 2007, 12:23:59 pm »
момичета, на мен до към 26-27 седмица често ми се случваше да не усещам бебчо дълго време - някои дни рита много, други почти не го усещам. спомням си даже един период от 2-3 дни, в които го усещах съвсем слабо, даже се чудех да не си внушавам. бях се попритеснила, но после пак се разрита по-силно. споделих това с док и той каза, че е нормално да го усещам по различен начин в различните дни в този период.
знам че няма как да не се притеснявате :) но все пак имайте предвид, че е нормално.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #17 -: Ноември 14, 2007, 12:26:36 pm »
Никога  :lol:.

даааа,за съжаление.Когато бебо кротува,хапвам нещо сладко или си слагам слушалки на корема и пускам музика-бързо подрипва милото.Направо ще го побъркам.
 За течението- аз имах такова в 14-та седмица(предишната бременност) и се оказа ,че съм с раничка на шийката.
<br />
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #18 -: Ноември 14, 2007, 12:36:19 pm »
 Дай боже на всеки такива сладки грижи.
 :balk_602: :balk_21:
« Отговор #19 -: Ноември 14, 2007, 13:56:38 pm »
Съни,
за кафеникавото зацапване - и аз го имам от време на време. Предната седмица /в 19та/ се прояви за около 2 дни. Докторката ми каза, няма страшно, нормално е. Дано да е нормално, защото вече най ме е страх, когато лекарите ми казват, че всичко е наред.
Но явно и при мен е от това, че се чисти третия сак. При мен третият ембрион така и не се резорбира за сега, въпреки очакванията на Мазнейкова.

За ритничетата, и аз за сега слабо ги усещам бебките. Както казва Надежда, като погалване. Аз им викам закачане.
Оня ден бях на един семинар, обаче едната маймунка взе да ме закача приятно и да ме разсейва. Аз и отвръщах като и аз я закачах през корема. Развълнувах се. Взех да пиша СМС на мъжа ми. Така че, в крайна сметка, пропуснах малко от семинара. А на края усетих, че се удрямвам. Само дето не заспах в залата.  :balk_126:Кой знае каква смешна картинка съм била.

Жанета,
дано ти намалеят контракциите.
Некое от момичетата май се тревожеше за теб в предната тема.
Добре е, че се появи.

И един такъв въпрос имам. Как ви е хемоглобина?
Моят беше 105, при референтни стойности /120 - 140/. Док ми каза, че при бременните нормално било да е в по-ниски стойности. Ако паднел под 90, тогава вече ще сме вземели мерки.
Звъннах и на още докторка, която пък ми каза да вземам Малтофер /желязо + фолиева кис./ 2 пъти на ден и след 10 дни да си пусна контрола.
Аз си го започнах за по-сигурно.
При вас как е?

Бъдете добри и не губете кураж! :)