0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните-14 част
« Отговор #100 -: Ноември 19, 2007, 17:27:27 pm »
Ох, момичета, пазете се! Току що се връщам от лекар и лекарката ми сподели, че от този грип вече три нейни пациентки са загубили бебетата си. :balk_145: И на трите им изтекли околоплодните води - в пети-шести месец. Ох, толкова мъчно ми стана - да стигнеш дотук и изведнъж... Въобще вирусните инфекции са много опасни. Така че от все сърце на всички желая да са много, много здравички. :rainbow: Иначе съм напълно съгласна, че лекарствата се взимат след добре претеглено съотношение полза/ риск.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #101 -: Ноември 19, 2007, 20:49:02 pm »
Ани, това звучи ужасно!  :? Какъв ще да е тоя толкова проклет вирус? Какви са му симптомите? Дано на никой не се случват такива неща и има по-малко настинали и болнички!  :crossfingers:
Fia,лек и безпроблемен път към дългоочакваната среща!!! :bighug:

*
« Отговор #102 -: Ноември 20, 2007, 10:08:20 am »
Ужасно е, наистина! Аз като чух и така се разплаках...  :bighug: Симптомите - първо много силни болки в гърлото, след това хрема и температура. Всички около мен са болни и много ме е страх да не ме повтори. Така че пазете се много и пийте повече чайчета профилактично
*
« Отговор #103 -: Ноември 20, 2007, 10:17:38 am »
Мимичета, искам да ви попитам нещо. Снощи имах 2-3 капчици кръв, ходих днес при док. Гледа ме, каза че бебетата са добре, сакчетата са пълни и няма кръв в матката, чисто е. Според док е нормално засега положението и може кървенето да е от церкв.канал или недостатъчно хормони, защото са две. На някоя от вас случвало ли се е и нормално ли е според вас? Притеснена съм дали ще достигна успешен край :(.
*
« Отговор #104 -: Ноември 20, 2007, 10:24:24 am »
Мими, не се притеснявай! Щом така е казал лекарят! Предполагам че скоро пак те вика. Не ти ли изписа нещо?
*
« Отговор #105 -: Ноември 20, 2007, 10:32:56 am »
Дуфастона увеличаваме по 1 на 6 часа вместо по 2 на ден. И ако всичко е наред след 2 седмици пак при него. Сега ще пазя и леглото малко.
« Отговор #106 -: Ноември 20, 2007, 10:38:10 am »
Не се притеснявай, и аз имах кървене в началото на бременноста, увеличиха ми утрогестана и спря. Успех.
« Последна редакция: Ноември 20, 2007, 12:53:40 pm от Фоксче »
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #107 -: Ноември 20, 2007, 11:46:06 am »
до колкото знам е нормално и се случва при 25% от всички бременности. Но трябва редовно да посещаваш лекаря си. Само спокоиствие и много почивка, никакви физически натоварвания. Моята бременност започна така, не се установи от какво е кървенето. Но в 11 седмица спря.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #108 -: Ноември 20, 2007, 11:47:27 am »
Аз също имах кървене почти целия трети месец. Едната плацента беше по-ниска. Ти в коя седмица си и кой е твоя док? При двуплодна бременност се считало за по-нормално това кървене. Дано нямаш проблеми!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #109 -: Ноември 20, 2007, 12:13:33 pm »
Във връзка с вирусите и предпазването от тях, ето една полезна статийка от вчера:
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1126325

Момичета стискам палци, всички вируси и болежки да ни подминат тази година!
*
« Отговор #110 -: Ноември 20, 2007, 12:20:47 pm »
Каси, мишоците са толкова сладки, а ти изглеждаш страхотно! Да са ти живи и здрави!!!
« Отговор #111 -: Ноември 20, 2007, 12:33:39 pm »
Мими, до 16 та седмица се случват кървенета. Аз имах на два пъти, необилни, но достатъчно стряскащи. Почивка, лежане, но-шпа, прогестерон - това е начина. Пиех и рутаскорбин. Ако приемаш аспирин под някаква форма, консултирай се с доктора за него дали да го спреш. Аз го спрях при първото прокървяване.
Ние вчера с мъжа ми бяхме на ФМ при д-р Марков. Много сме щастливи, че всичко с бебетата е наред и накрая се видяха и двете - момче и момиче  :lol:.
« Последна редакция: Ноември 20, 2007, 12:40:20 pm от *vera »
« Отговор #112 -: Ноември 20, 2007, 12:37:43 pm »
*vera, честити разноцветни гащи!  :bighug:
*
« Отговор #113 -: Ноември 20, 2007, 12:56:24 pm »
Благодаря ви момичета за успокоението. След 2 дена влизам в 7ма седмица и затова се шашкам лесно. Не съм свикнала още с положението :) Вера, честити ти разноцветни гащи, както е писала Точица  :lol:
*
« Отговор #114 -: Ноември 20, 2007, 13:03:22 pm »
Мими, май при поечето двуплодни бременности се случва да има кървене. Много почивка на легло, лекарства и връзка с док. Всичко ще е наред.
Вера, честити двуцветни пантофки. :D При Марков няма грешка. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #115 -: Ноември 20, 2007, 13:10:01 pm »
Вера,много хубава новина. :D

Момичета,от кога започнахте да се образовате по бебешките въпроси-колички,креватчета,шишета и т.н. и от къде черпите информация-книги,форуми?Това ми е 3-та бременност и още не съм стигнала етап гледане на бебе.Почела съм по 3 пъти (поне)книгите ми за бременност,но нищо не знам за отглеждането на бебчо.Не знам ,какви покупки трябва да направя-нищооо.Даже в бебешки магазин не съм влизала.Дали ми е време вече.Мисля поне няколко книги да си купя тези дни,защото после заминавам за Белгия и ще се върнем чак 2009 г.,но какви-то е голямо изобилие.Има за хранене,гимнастики,масажи... Вие какво си купихте?
 Хем още ми е едно такова -не смея да си повярвам истински,че този път ще стигна до край.Хем не искам да се окажа неподготвена.
<br />
« Отговор #116 -: Ноември 20, 2007, 13:23:23 pm »
Благодаря ви момичета!
z22, и аз съм така. Знам много за проблемното забременяване, обаче за бременността, отглеждането, кърменето - нищо. За бременността, чета етап по етап и се ориентирам от докторите и от вас. Нито за покупки смея да мисля, нито за книги. Единствено гледах на Бон апети първите две книжки и докато се наканя, те ги изтеглиха.
*
« Отговор #117 -: Ноември 20, 2007, 13:25:59 pm »
Зори, аз лично най-пълната информация получавам от интернет. Чета много, после отсявам и правя изводи. :D
Колички започнах да разглеждам още след положителния тест. :D Това ме спасяваше от безумните мисли.
Четох някъде, че било добре първото нещо, което се купува за бебо да е шапка. Ние съвсем случайно купихме точно това заедно с жилетка още в трети месец.
Наслаждавай се на процеса пазаруване. Усещането е страхотно. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #118 -: Ноември 20, 2007, 13:38:24 pm »
Ани79, благодаря!   :D
Вера, много се радвам за теб! Важно е да са здрави и послушни :wink:! Как реагира нашия док на новината :lol:?
Зори, мила, всичко ще бъде наред! Време ти е да започнеш с пазаруването! Не го отлагай за последния момент. За пореден път казвам, че аз започнах в началото на 6-ия месец с пазара на дрешки, количката, мебелите, изобщо всичко и не съжалявам. Не бива да робуваме на суеверия. Наслади се на мига и вярвай, че всичко с теб и бебчо ще е наред! Аз съм доволна от нещата в "Пиги хаус":D, има всичко за бебето. Специално за дрешките-основно пазарувах и продължавам да пазарувам от "Захи"! Не е скъпо и нещата са качествени!
Вера, този съвет е и към теб, особено към теб. Накрая ще станеш много тежка /не казвам дебела :wink:/ и ще ти е трудно дори до тоалетната до отидеш, така че колкото по-рано започнете с подготовката - толкова по-добре за теб самата. Както добре знаеш близнаците се раждат по-раничко, така че бъди готова от по-рано. Пази се и почивай, после няма да имаш тази златна възможност :lol:!
На всички бременелки желая здраве и спокойствие! Целувки от моите мишоци. Ние живот и здраве в събота ще правим погача, а в петък на 40-ия ден сме на молитва :D.
« Последна редакция: Ноември 20, 2007, 13:40:32 pm от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #119 -: Ноември 20, 2007, 14:02:26 pm »
Благодаря, Каси! Опитвам се да го обясня на мъжа ми, че от това дали съм купила или не нещо - нищо не зависи и каквото има да става, ще си стане така или иначе.
Решила съм около Коледа и особено след Нова година да се заема активно с покупките, защото не е едно нещо за купуване. Идеята родата да ходи и да пазарува по списък, нещо не мога да си я представя, не и в моя свят  :lol:.