Аз все още не съм подходяща за донор на яйцеклетки /доколкото съм запозната с темата, е добре да имам поне едно родено живо и здраво дете, че тогава да считам че яйцеклетките ми са качествени и да ги предложа на друга жена/, но принципно имам желание да помогна по този начин на жена, която се нуждае. Нямам никакви задръжки по въпроса от "морално" естество, не считам че моя яйцеклетка е мое дете и от сорта. При успех - детето си е на родителите му и малко мое ДНК не променя този факт по никакъв начин. Единствените ми "спирачки" са от чисто медицинско естество - рискът при стимулация, пункция, дори минимален го има все пак... Живот и здраве, да износя и родя това бебе сега, ще си преодолея и шубето от подобна процедура си мисля. Предвид резултатът, който може да се получи от един мой такъв жест - още едно българче и греещи от щастие родители - всичките ми страхове са толкова незначителни, че си заслужава да го направя. Много жени, които имат вече по едно, или повече деца и не искат други - просто не знаят, че могат да дарят яйцеклетки. Има тотална липса на информация по темата, повечето хора всъщност не знаят, че е възможно да нямаш собствени яйцеклетки дори и оттам кандидат-донорките са кът. Говорете за това с познатите и приятелите си, аз поне го правя и в резултат на това вече една жена от близкото ми обкръжение стана донор. Преди да й кажа за какво става въпрос, тя просто нямаше представа, че съществува подобен проблем, нито че той си има съответното решение. И това е вид "подаване на ръка", ако по някаква причина самите ние не можем да дарим, поне да информираме тези, които могат за тази възможност. Не се знае никога "от кой храст ще изскочи заека "
Желая много щастие и късмет на всички в тази тема!