0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
програмата на НЗОК през изминалата година ???
« Отговор #40 -: Декември 08, 2005, 14:16:15 pm »
Статистиката се прави за цялата година, да изчакаме.
Няма смисъл от излишни спорове.
« Отговор #41 -: Декември 08, 2005, 14:18:27 pm »
Цитат на: jam
"официална информация от клиниката" ...... се поднася по начина, по който е направено на сайта на Център "София", примерно.

Ц, не съм доволна, искам бройките. Не мое ти да изнасяш някви проценти съвсем официално, без да кажеш колко са хората.

Искам и разбивка по вързастови групи. И по протоколи на стимулация. И по каквото друго се сетиш.

Това не е критика към клиниката, всички знаят, че те са близки до сърцето ми (но не са "моята" клиника), а просто добронамерена критика.
*
« Отговор #42 -: Декември 08, 2005, 14:20:54 pm »
Цитат на: MAR_GO
Е, ще се включа и аз в този нещо като спор. Мисля, че за 8 жени изобщо не са показателни и не са статистически значими резултатите. И според мен не е сериозно да твърдиш, че имаш 50 процента успеваемост на фона на световните 30 - и в най-известните и напреднали клиники.

Нека да предоставя и остатъка от инфото
от м. Септември до днес са минали 40жени по НЗОК, като 24 от тях са бременни. Дали пък аз не мога да смятам, но процента мила е просто над 50. Дали пък да не се поинтересуваш малко повече за световните клиники и техният процент, защото повярвай ми той е много повече от това което ти описваш. Не знам какъв е бил д-р Александров през 2003г, но за мен е важно, че сега именно той е ембриолог и успеваемостта им е висока.
Въпросът е в това не да се плюе една или друга клиника, а максимално да бъдем обективни и да можем да дадем реална представа на момичетата който влизат и четат тук за клиниките в БГ. Това е моето лично мнение и никого не задължавам с него - в крайна сметка не плащам данък общественно мнение :wink: Ти пък Марго си доволна от друга клиника, а аз лично от там избягах със светлинна скорост. Така, че колкото потребители толкова и мнения - съгласи се с това.
Запитването трябва да се направи към БАСРЗ и да чакаме резултат.
Постарах се да бъда максимално полезна и с това за мен тази тема приключва
*
« Отговор #43 -: Декември 08, 2005, 14:35:48 pm »
Цитат на: little_rabbit
Мисинка, това не е реално. Не е възможно само 8 жени да са минали при тях по касата. А къде са данните за преди май? А за след септември?

Зайче мисля, че се разбира, че това не ми е дадено като докумет или т.н. Обадих се, попитах и това ми беше продиктувано като цифри. Зайче клиниките обикновенно спират да работят през лятото и затова цифрата е такава.
На всички много добре ни е ясно, че не се прави така джам, но няма да седна да правя кръгови диаграми специално заради някой. Не е трудно да се сетим, че официалната статистика ще бъде дадена по късно. И не мисля, че ставам смешна, а гледам да съм максимално полезна и не се заяждам излишно. Просто не ми е в стила  :) [/b][/color]
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #44 -: Декември 08, 2005, 14:39:40 pm »
Виже, Миси има някаква информация.
Предостави ни я.
Не смятам, че за това трябва да я нападаме.
Извадката е за определен период от време, това е факт.
Да изчакаме за цялата година.
« Отговор #45 -: Декември 08, 2005, 14:42:02 pm »
Миси, бе, да не вземеш сега да се обидиш.

Много е хубаво, че си взела данните. Но ми се струва, че не са пълни. Добре, дай да смятаме. Имаме 1000 или малко повече места по касата. И само 10 клиники. Не вярвам за Варна да са отишли само 48 момичета. А и не са ти дали данни за преди месец май.

Сигурна съм, че имат висока успеваемост, харесвам ги, ама работата с данните не е много чиста. Повярвай, не се заяждаме с теб. Всички искаме да знаем истината, а за нея е рано. Нека да не се джафкаме.
« Отговор #46 -: Декември 08, 2005, 15:06:37 pm »
Включвам се само с един бърз майтап по повод
Цитат
Нека да не се джафкаме.

Предложението ми е само да се джаМкаме  :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #47 -: Декември 08, 2005, 15:51:28 pm »
Момичета, като човек, минал през Варненската клиника мога много да кажа специално за д-р Александров. Нали знаете - колкото момичета тук - толкова мнения по въпроса. Никога няма да получим официалната статистика, защото не мисля, че някой води такава, а най-малко това е здравната каса. Целта на всички нас тук е една и съща - да имаме успешна бременност, завършила с успешно раждане и да отгледаме едно или повече здрави деца. Факт е, че държавата не ни помага особено. А и факт е, че момичетата, минали през такива процедури не говорят за това. Така че не може да се получи статистика на нещо, за което няма данни. А не мисля че заяждането ни една с друга би помогнало да се разбере каква е тая статистика. Има една тема във форума - Статистика на успеха - ако всички момичета, успели по някакъв начин, я попълнят - може и да успеем да си съставим мнение за нещата. Но да се водят празни спорове и да се заяждат една с друга момичетата - няма да помогне особено. Така че изчакайте новата година и може и да получим такава статистика :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #48 -: Декември 09, 2005, 09:07:11 am »
Добре де аз досега чета темата и честно казано съм изненадана. Защо за едни клиники да може да се каже хубава дума, а за други да не може?  Освен това това е форум и всеки участник е свободен да сподели това, което е чул, видял, изпитал и преживял. И каква е разликата дали една статистика е написана във форум по данни на документ или в официален уеб сайт, след като няма легитимен независим орган, който да направи това,  може ми да се обърнем към сова5 или мб/мд. Става дума за статистика само на процедурите направени по касата, а не за цялостна статистика. И ако Миси ви е написала цифрите, смея да твърдя, че прекарах почти месец в тази клиника и видях какви са резултатите и колко много момичета забременяха не знам дали са били по касата или не - само да не прозвучи като реклама, че да не засегна някой и аз ... Освен това клинично установена бременност се води наличие на плоден сак с ебмрион  с установени пулсации, а не положителен  незнайно от какво тест, както става в една друга софийска клиника. Изобщо не очаквах темата да се извърти по този начин, според мен полза от таква дискусия имаме всички ние, а не всеки да се крие и да си трае, защото така не помага по никакъв начин на останалите! Най-достоверното мнение за дадена клиника е това на пациентите. И аз си мисля, че е редно всички успели, независимо дали са писали или само чели тук да споделят как, къде и при какви обстоятелства се е получило при тях.

Зайко, нека да изчакаме да приключат всички процедури? И какви данни преди май като тогава  дори първите подали документи за касата още не бяха получили одобрение, а и самата процедура е повече от месец докато се разбере резултата????

П. П. Не е редно без основания да се обсъждат професионалните качества на някого, особено, когато няма преки наблюдения върху работата му!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #49 -: Декември 09, 2005, 10:30:35 am »
аз пък не очаквах, че половината от списващите тук са от тип "чукча-писатель, чукча - не читатель" и съм много разочарована от този факт... имах по-високо мнение за способностите на някои хора да четат и осмислят писмен текст! такива превратни тълкувания на СМИСЪЛА на темата и моето участие в нея се направиха, че направо почвам да се питам какво съм забъркала!

от мен да мине, Сигнусе, имаш си оправдание.... :P
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #50 -: Декември 09, 2005, 10:36:19 am »
аз пък не очаквах, че половината от списващите тук са от тип "чукча-писатель, чукча - не читатель" и съм много разочарована от този факт... имах по-високо мнение за способностите на някои хора да четат и осмислят писмен текст! такива превратни тълкувания на СМИСЪЛА на темата и моето участие в нея се направиха, че направо почвам да се питам какво съм забъркала!

от мен да мине, Сигнусе, имаш си оправдание.... :P

Как бе душата, два пъти прочетох темата преди да напиша, не разбрах какво те притеснява?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #51 -: Декември 09, 2005, 10:41:54 am »
От мен да мине, Джами, и ти си имаш оправдание :wink:  :lol:  :P
« Отговор #52 -: Декември 09, 2005, 10:45:30 am »
Цитат на: cambozola
Включвам се само с един бърз майтап по повод
Цитат
Нека да не се джафкаме.

Предложението ми е само да се джаМкаме  :lol:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

П.С. Постингът на Сигнусчето е хубав :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #53 -: Декември 09, 2005, 15:01:45 pm »
Цитат на: cygnus

Зайко, нека да изчакаме да приключат всички процедури? И какви данни преди май като тогава  дори първите подали документи за касата още не бяха получили одобрение, а и самата процедура е повече от месец докато се разбере резултата????

И аз тва написах, мацко ;)
Чакаме.
А за процедурите преди май - има и такива, мисля. Но няма да споря, че мое и да няма. Като се сетя ония от касата кви са тутки...
*

Fussii

« Отговор #54 -: Декември 09, 2005, 15:36:04 pm »
Днес пускам заявлението, ето го по-долу. Ако искате добавете още въпроси аз съм тук до 18.30. А пък и в понеделник не е късно. Срокът за отговор ще е 30 декември

Eто го заявлението:

Уважаеми господин директор,

Моля на основание закона за достъп до обществена информация да ми бъде предоставен достъп под формата на справка на хартиен носител от следната информация:

1. Каква е плануваната бройка  за участие в   програмата на НЗОК за лечение на безплодие при жената за 2005 година.

2. Какъв е общо подадения брой молби за включване в същата програма за 2005 година.

3. Колко от  общо подадения брой молби за удовлетворени и колко отхвърлени.

4. Води ли НЗОК общ отчет и статистика за успеваемостта на лечението по програмата на НЗОК за лечение на безплодие при жената.

Надявам се, че ще получа достъп до исканата информация в законоустановения 14 дневен срок.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #55 -: Декември 09, 2005, 15:47:57 pm »
Цитат на: Fussii
4. Води ли НЗОК общ отчет и статистика за успеваемостта на лечението по програмата на НЗОК за лечение на безплодие при жената.

и ако води - какви са данните?
щото иначе, може просто да ти отговорят с да/не :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #56 -: Декември 09, 2005, 16:06:42 pm »

Ако кажат да, после пак питаме. И те отговарят ;)
*
« Отговор #57 -: Декември 09, 2005, 16:10:45 pm »
Цитат на: little_rabbit

Ако кажат да, после пак питаме. И те отговарят ;)

И пак ли да чакаме  после :wink:
По-добре направо да казват - да не се размотават  :evil:
« Отговор #58 -: Декември 09, 2005, 16:16:26 pm »
Ех, Бора, в такова писмо не може да се пише - ако това, то кажете и това. Не става...
*
« Отговор #59 -: Декември 09, 2005, 16:23:05 pm »
Просто трябва да се перефразира или да се зададе допълнителен въпрос - иначе наистина рискуваме - да/не отговор и после пак догадки.
Само умувам, де!
То Fussii най-добре ще знае как да формулира писмето!
By the way, Fussii - много мерси за това, което правиш!