0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Много ми е интересно съществува ли начин да се разбере колко точно жени са били включени в програмата през изминалата година, какви медикаменти са били отпуснати, каква част от тях са били използвани и как са приключили процедурите като успеваемост  по месеци  през годината и по центрове за асистирани репродуктивни методи? Мисля, че това е важно за нас и като пациенти на същите клиники и като здравноосигурени граждани. Какво мислите вие по въпроса?  :?:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
програмата на НЗОК през изминалата година ???
« Отговор #1 -: Декември 04, 2005, 20:17:17 pm »
Мисля, че е добре да се знае.
Предлагам да напишем писмо-запитване от името на Зачатие до ЗК, обаче след Нова година.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #2 -: Декември 05, 2005, 00:09:32 am »
Аз подкрепям идеята!
 :good_post:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #3 -: Декември 05, 2005, 06:38:29 am »
И аз съм за  :D
*
« Отговор #4 -: Декември 05, 2005, 08:45:34 am »
Снощи с помощта на jam открихме едно мнение на Бистра в dir отпреди 2-3 седмици (15.11.05 г), което е чула по Радио Дарик. Не знам доколко е пълна и достоверна тази информация, все пак тогава не са били започнати още всички процедури, а на част от успешните още не е бил дошъл момента за регистриране на бременност. А дори и сега годината още не е приключила и  не са приключили всички цикли.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #5 -: Декември 05, 2005, 17:20:46 pm »
Цитат на: cygnus
Не знам доколко е пълна и достоверна тази информация,

Ох аз нали съм си Тома неверни не вярвам в достоверността на тази информация. Според мен една част от тези жени не са за инвитро, а тези които са, всъщност не са одобрени. Мисля че има спекулация с парите които могат да се източат от здравната каса а те не са никак малко по около 3000 лв. на човек. Не говоря за всички центрове но съм сигурна че има такива. Зщо успеваемостта в чужбина е по висока? Може ли някой да ми отговори? Съжалявам ако обиждам някого не слагам всички лекари под един знаменател, но по голям "карък" от мен явно няма в тази държава по отношение на избирането на добър лекар!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #6 -: Декември 05, 2005, 18:48:05 pm »
Аз знам, че са били отпуснати лекарства за 1200 жени - информацията ми е от вносителите "Органон" - България.
Мисля, че е излишно да се прави запитване до касата - тъй като и те не знаят. Те само дадоха лекарствата и от тук натам не ги интересува кой къде и какво ще прави. Има момичета, който с тези лекарства са направили процедури извън страната. Аз също не съм правила процедурата там от където ми е издаден протокола. Така, че дирята на клиниките също остава покрита. Аз също бих искала да знам, колко бебета ще се родят с малката помощ предоставена от държавата, но ми мирише, че ще се удари на камък.
*
« Отговор #7 -: Декември 05, 2005, 22:43:29 pm »
Cygnus-4e, идеята ти е много добра, но ми се струва малко трудно осъществима. Както Missy споменава, аз също не мисля, че касата знае къде и как са употребени лекарствата. Незнам дали няма друг начин да се разбере. Аз също искам да знам поне колко бременности има от теи лекарства.
*

Fussii

« Отговор #8 -: Декември 06, 2005, 12:36:37 pm »
о случайност съм адвокат и раотя в областта на свободата на изразяване и информациял
Ако искате ще пусна официално запитване до НЗОК по тоя въпрос. Има си специална процедура за това, срокът за отгавор е 14 днил А пък касата е задължена да даде отговор
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #9 -: Декември 06, 2005, 17:47:40 pm »
И аз смятам,че това е добра идея.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #10 -: Декември 06, 2005, 20:14:48 pm »
Аз  също съм си мислила за това, защото на мен пък ми се струва че са се възползвали доста по-малко момичета, по едно време се говорише за бройка- 600
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #11 -: Декември 07, 2005, 09:37:30 am »
Бройката със сигурност е над 1000
Нека Fussii да направи запитване ако не представлява трудност, но по важното в случая е какъв е процента на успелите жени и как те са разпределени по клиниките. Ако от тази програма се родят 500-600 бебета ще бъде много добре. Мен само ме съмнява, че клиниките ще изнасят резултати от програмата, което хич няма да е достоверно. Също така смятам, че за успеваемост трябва да се счита раждането, а не положителният тест. Защото на всички ни е позната една софийска клиника която бълва огромно количество положителни тестове и после тцццц :x
Единственното възмутително в случая е, че касата след като издаде протоколите не прави никакъв контрол.
*
« Отговор #12 -: Декември 07, 2005, 14:58:07 pm »
ех, как така 500-600 от 1000. Нали всички знаем че реалния процент на успеваемост е 18-20% и то в цял свят, нали така?

Косето е на небето.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Декември 07, 2005, 15:03:27 pm »
1000 броя са отпуснати от касата, но правилите ин-витро двойки са много повече.
*
« Отговор #14 -: Декември 07, 2005, 15:07:34 pm »
Първо се говори за над 1000 жени. След това казвам "АКО се родят ще бъде добре"- силно се надявам бройката да е такава. Въпреки, че картинката е ясна  :wink:
Има клиника в България която има успеваемост много над процента който ти цитираш. И нали в крайна сметка говорим за БГ и НЗОК, а не за цял свят
*
« Отговор #15 -: Декември 07, 2005, 15:43:40 pm »
на мен просто ми се иска някой да напише "ама как , не знаеш ли че вече успеха е 50%? "  :sunshine:

Косето е на небето.
*
« Отговор #16 -: Декември 07, 2005, 15:52:35 pm »
Цитат на: hope
на мен просто ми се иска някой да напише "ама как , не знаеш ли че вече успеха е 50%? "  :sunshine:

Ами не знаеш ли, че има клиника в БГ с над 50% успеваемост - това е сериозно
И предлагам да спрем да разводняваме темата. :)
« Отговор #17 -: Декември 07, 2005, 15:55:10 pm »
Цитат на: missy

А бихте ли уточнили все пак кои са тези клиники?
*
« Отговор #18 -: Декември 07, 2005, 16:04:07 pm »
Цитат на: pkoprinkova
Цитат на: missy

А бихте ли уточнили все пак кои са тези клиники?

Ами за да не стане така, че правя реклама  :wink:  най-добре да сондираш мненията на момичетата във форума и сама ще разбереш
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #19 -: Декември 07, 2005, 16:06:02 pm »
Е, аз не я знам тази клиника с такава висока успеваемост.