0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
deep, да. Това ми беше първи опит. Просто попитах Стаменов дали може да пробваме на ЕЦ и той каза, че не вижда защо да не го направим. А идеята за лека стимулация е негова, за да не ме натоварва излишно със сериозан стимулация. Пък да видим как ще реагирам.. Иначе сме с мъжки фактор. Мерси за разясненията за прегнила, момичета.
ПП Забравих да попитам. Знаете ли колко дни болнични дават след пункция?
« Последна редакция: Януари 27, 2008, 18:22:39 pm от Zlatulka »

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Разбрахме се да опитаме от следващия цикъл с лека стимулация от 4-ти ден за да разполагаме с около 5 яйцеклетки. Не може да се каже, че съм се отчаяла или че ми е кой знае колко кофти за разлика от мъжа ми. В нашия съвместен живот много често нещата се случват от втория път, пък и винаги съм имала усещането, че ще са близнаци.  :D Така че след 2 седмици ме чакайте пак в предните редици :D
Имам и едно въпросче- да очаквам ли някакво закъснение на цикъла от прегнила или всичко трябва да си е както обикновено?
Мерси на всички вас за подкрепата :bighug:

Жалко :(, но не се отчайвай, както сама ти си написала, всеки има втори шанс. И понеже искаш близнаци, пожелавам ти го много, много, много :D. И при мен нещата се случват от втория път, просто 2 е моето число-втори опит, и две бебета :D.
Силно вярвам, че всички тук ще успеете! Когато е писано ..... Късмет!
Относно МЦ-нямам идея, но не мисля, че има връзка с прегнила. Моля те пиши как протича леката стимулация, колко инжекции и какви, изобщо повече подробности :D. Желая ти следващия път да е ТВОЯТ!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Златулка, съжалявам, миличка! Не, няма причина да ти закъснее цикълът. Ин витрото на ЕЦ си е риск и късмет. И на мен док ми каза така. Е, аз не стигнах дори до пункция. Предварително питах д-р Стаменов и той ми каза, че от пункцията дава 1 седмица, но тъй като имал на разположение и други лекари си правели комисия и можел да ми даде до 1 месец. ТНа мен така и не ми се наложи да го ползвам, както и на теб. Но следващия път ще си вземем болнични чак до края на 9-тия месец, нали? Хайде, другия месец ще сме заедно на фронта и ще си стискаме палци, нали? Желая ти успех!  :crossfingers: :goodluck: :bighug:

*
Жени, Solei, Deep -  :thankyousign: :bighug: - благодаря за пожеланията!
   Душе, за хемоглобина хапвай повече месце (за предпочитане телешко) и повече шоколад.  :bighug:
Solei, благодаря за съвета. С най-голямо удоволствие, друго може да не ям, ама без шоколад не оставам. Виж с месото, особено с телешкото съм скарана!

*
Малвелона е противозачатъчно, явно имаш задържан фоликул. В такъв случай предпологам знаеш,че не може да започнете стимулация (ако планирахте такава този цикъл!)
Отностно ниския хемоглобин, ако е твърде нисък може да направиш консултация с Хематолог. В доста голям процент при жените се среща желязодефицитна анемия и се налага прием на  желязо на таблетки.
Ниския хемоглобин е един от признаците за  такъв проблем, обикновено е с ниво под 120g/l.
Deep, Рали, благодаря ви за разясненията! Да, разбрах, че процедурата се отлага поне за 1 месец. Док ме вика на преглед на 21-ви ден и после в началото на цикъла. Да, доста ми бил нисък хемоглобинът за жена, не знам колко е точно, но аз винаги до сега съм имала около 120-125. Явно сега е под тази граница. Ще проуча дали в наше село има хематолог и какво се изисква за преглед при такъв специалист.  :hug2:
« Последна редакция: Януари 29, 2008, 16:45:17 pm от du6ka »

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Каси, на мен много неща ми се случват от втория път. А пък и двамата с мъжа ми сме зодия близнаци  :D Може би и затова  :wink: За стимулацията 100% ще пиша защото и тя ще е нещо ново за мен и ще имам със сигурност доста въпроси :D
Душе, ще се подкрепяме взаимно другия месец :D Аз определено ще си ползвам поне малко от болничния  :lol:

*
Кажете след процедурите какви болнични дават, да знам струва ли си изобщо? От преди знам че в Майчин дом дават само ако си искаш и искам да съм наясно колко дни е евентуално.
*
30 дни.Мисля,че след пункцията.
*
 На мен ми дадоха болничен за 15 дни след пункцията.
*
У, че то свестен болничен било бе. 8OА аз си мислих че ще е само ден-два. Ихаааа, че кеф.Веднъж и аз ще видя смисъл от плащането на здравните май. :lol:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
30 дни - беше тоооо, някога. :wink:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
За стимулацията 100% ще пиша защото и тя ще е нещо ново за мен и ще имам със сигурност доста въпроси :D

Леката стимулация обикновено започва от 5  ден на цикъла. Това е разликата между стандартната стимулация по къс протокол.

В повечето случаи се образуват по-малък брой яйцеклетки.

Отностно нарастването на маточната лигавица, не мога да споделя своя опит поради това, че аз правих такава процедура след  аборт и така или иначе лигавицата ми не е  с дебелината, както преди за забременея. Очевидно абразиото оказва влияние.

Du6ka, Zlatulka  Успех в борбата!  :rainbow:
« Последна редакция: Януари 28, 2008, 01:44:17 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Кажете след процедурите какви болнични дават, да знам струва ли си изобщо? От преди знам че в Майчин дом дават само ако си искаш и искам да съм наясно колко дни е евентуално.
Пуки, на мен ми дадоха 7 дни, ама аз не ги ползвах ... просто със системата на изплащане на болнични от НОИ ми беше много по-изгодно да съм в отпуска, отколкото в болнични (а и имах останала отпуска де :wink:)

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Пуки, на мен ми дадоха 7 дни, ама аз не ги ползвах ... просто със системата на изплащане на болнични от НОИ ми беше много по-изгодно да съм в отпуска, отколкото в болнични (а и имах останала отпуска де :wink:)

Е, да ама така си изгаряш шанса за море през лятото например. :wink:
Сори за офф-а: ами да ти кажа, не си го изгарям, щото мойто шеф не дава повече от 10 работни дена отпуска през лятото :? Така чееее... 5 до 7 дена отпуска... еххее, повече от необходимото (особено за работохолик кат мен :wink: )

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
След един час съм на преглед.Много ми е любопитно днес накъде съм вече.Май бързичко ми растат яйчицата и пункцията ще е в края на седмицата,ама ще видим.Пак съм на игли после.Мъжа ми ме снима с иглите миналия път ама ме е срам да ви покажа. :lol: :lol: :lol:
*
Е, да ама така си изгаряш шанса за море през лятото например. :wink:

Puki, кой ти мисли за море, нали тук всички се надяваме да сме достатъчно дебели, за да не можем да се покажем на плажа :D Сори за спама.
Да дам бърз отчет: 11 ден съм, надявам се днес да ми е дошло време за Прегнил и в сряда може би пункция. Док ще отсъства :(

Златулка, следвай интуицията си и не съжалявай за вчера, приеми го като още малко натрупан опит и подготовка за бебетата - близнаци!
Душка, успех, мила, малко остана. Чакаме двете със Злати да бременеете заедно!
Пуки, и ние с теб, надявам се да станем едновременно дебели. А, че на море ще отида, сигурно е, дори и да съм 100 кг, толкова го обичам...
Златулка, Душе, съжалявам милички :( Другият път ще е вашият, стискам палци!

Ан, Пуки, късмет и от мен момичета и чакаме само хубави новини!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Ан, Пуки - стискаме ви палци! Успех!
Розовелка, Ан - благодаря за съпричастността и пожеланията!

*
Душе,Ан,успех ви желая!Дано скоро ни зарадвате с добри новини!