0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Как ви се отразява чакането на другите неща в живота?
« Отговор #60 -: Февруари 13, 2008, 20:55:03 pm »
Като е тръгнало така и аз да се оплача.. В събота си чистя аз в нас и идва свекърва ми.. :? (живеем в два съседни апартамента)Лафи ми нещо разпитва ме и по едно време ми вика:"Аз да ти кажа чеденце вчера ходих до нашата лична лекарка да и кажа че 2-ра година не можеш да забременееш и да ни насочи какво да правим... И тя ми каза че сигурно имаш хормонален дисбаланс..."
Казвам ви за секунди ми се качи кръвта в главата...
По принцип след година и 2 месеца се запитахме защо не се пазим ,а още нищо не е станало и решихме да потърсим експертно мнение.Аз си направих необходимите изследвания и мъжа ми също.След като за несох всичко при гинеколога ми ,той ми каза че съм идеална здрава майка и да правим редовно секс и няма как да не стане.. О'к .Получаваме спермограмата и новината ни удари в главите 80% неподвижни 5% бавноподвижни ,5% подвижни и 10% активно подвижни..Ние се стараем да решаваме този проблем с лечение и по- здравословен живот,но както и да е.. Моята свекърва не допуска въобще варианта че проблема е в гарджето и...
Бясна съм и(но не и го показвам)

мила най-искрено ти съчувствам, и аз бих се ядосала, завиждам ти на търпението! но, няма смисъл да й обръщаш внимание. хубаво е мъжа ти, ако има желание да й обясни как стоят нещата, та да не те притеснява. но вие най-добре си знаете, какво искате да правите. пожелавам ви мн успех в бебеправенето :)
« Отговор #61 -: Февруари 14, 2008, 08:50:38 am »
Здравейте момичета
  Честит празник на всички много любов и нови изненадаи чакаме.
Аз тихичка да ви кажа вчера си направих тест 2-3 дена по рано имам 2 чертичка не е толкова ярка като контролната но я има не е въображаема :) Искам да изненадам моето момче довечера и дано не е напразна радоста ни.
  Пожелавам на всички които чакат мечтаните 2 чертички да ги видят скоро и да се радват като мене , хайде повличам крачета :)Не губете кураж
« Отговор #62 -: Февруари 14, 2008, 08:56:21 am »
Моята свекърва не допуска въобще варианта че проблема е в гарджето и...

Е защо не й го показваш? Кажи й, така и така, аз съм добре, проблемът обаче е еди какъв си ... истината винаги помага. Казвам ти го от личен опит, защото и ние сме в същата ситуация - при мене няма открит проблем, но при моето момче - два и то сериозни. Докато криехме, беше ад, когато обаче споделихме и с неговите родители, нещата много се промениха. Хората просто не знаят, че проблемите може да не са в жената.
*
« Отговор #63 -: Февруари 14, 2008, 09:06:37 am »
Здравейте момичета
  Честит празник на всички много любов и нови изненадаи чакаме.
Аз тихичка да ви кажа вчера си направих тест 2-3 дена по рано имам 2 чертичка не е толкова ярка като контролната но я има не е въображаема :) Искам да изненадам моето момче довечера и дано не е напразна радоста ни.
  Пожелавам на всички които чакат мечтаните 2 чертички да ги видят скоро и да се радват като мене , хайде повличам крачета :)Не губете кураж
[/quote

Ей пак тези чертички, бади малко по тактична и прочети тимата за какво става въпрос. Тук момичетата чакат и се борят с емоционалната и физическа болка, чи не успяват да ги видят тези чертички и как им се отразява това на живота.
Изненадай любимия си, щото аз няма да мога да му направя този подарък, поне за сега.

[/url]
*
« Отговор #64 -: Февруари 14, 2008, 09:39:26 am »
Моята свекърва не допуска въобще варианта че проблема е в гарджето и...

Е защо не й го показваш? Кажи й, така и така, аз съм добре, проблемът обаче е еди какъв си ... истината винаги помага. Казвам ти го от личен опит, защото и ние сме в същата ситуация - при мене няма открит проблем, но при моето момче - два и то сериозни. Докато криехме, беше ад, когато обаче споделихме и с неговите родители, нещата много се промениха. Хората просто не знаят, че проблемите може да не са в жената.

Аз на момента и обясних че това са глупости и че проблем аз нямам,просто го направих много тактично ,което по принцип не е в моя стил...Въпроса е че тя въобще не разбра отново какво и казах и ми каза че не е нищо лошо че не ме обвинява и дори да си нямаме нищо няма да се промени... По принцип е много свястна жена и много я обичам ,но да си кажа правичката е много простичка..Съжалявам че го казвам ,но знам че това е причината..Тя е сирак цял живот и няма никаква представа за нещата от живота.Цял живот мъжа и я е носил на гърба си,което е много благородно...Аз с времето ще свикна с нея,знам че наистина е искала да помогне ,но незнае как...

Честит празник на всички и съм много благодарна че ви има...
« Отговор #65 -: Февруари 14, 2008, 10:55:43 am »
.."Аз да ти кажа чеденце вчера ходих до нашата лична лекарка да и кажа че 2-ра година не можеш да забременееш и да ни насочи какво да правим... И тя ми каза че сигурно имаш хормонален дисбаланс..."
Казвам ви за секунди ми се качи кръвта в главата...
лелеее,колко добре те разбирам :(!при нас проблема не е свекървата толкова,колкото бабите..хем неразбират,хем дават съвети(верно че ни мислят доброто,ама да се замислят пък дали ние не знаем по-добре от тях..големи хора сме..с медицинско образование..-НЕ)!чула ме бабата ония ден да плача и днес ми вика"спокойно ще стане",знам че го казва за да ме успокои..,но постига ОБРАТНИЯ ЕФЕКТ!!говори ми за "продухване" и т.н. ,пък какво да и обяснявам че тръбите са ми наред(Вече проверени)..вика ми "недей кате да плачеш,че така се тормози и мъжът ти" 8O(ето каква била работата - да не ядосваме скъпоценния и внук..ами аз,ами мойте нерви...ами това,че внукът е с 14% морфология и с аглутинация(може и някакви антиспермални антитела да има или кой знае още какво..дано да няма и да са наред поне тези изследвания дето останаха да направим) и аз се тормозя..)!немога да ги разбера тия хора,защо се месят,като неразбират,само бъркат в раната..по-добре си мълчи,вместо да ми даваш примери за успокоение,кой кога забременял след 15-20 години опити..аз гледам да не мисля затова,а те ми го припомнят!!!неразбирам!!!не осъзнават ли колко тежи..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #66 -: Февруари 14, 2008, 11:02:01 am »
Не осъзнават!!! Те са водили друг живот и по тяхно време не са имали такива проблеми...Моята свекърва е забременяла веднага когато са решили и после е чакала още 12 г. за второ решила е на 38г. че иска 2-ро и на следващия месец е било на лице...За това не разбират нищо...Най- лошото е че започвам да завиждам ,на близките ми които имат или са бременни,а те и те ми дават само съвети все едно не са минали и те по този път и веднага са забравили че и те не са могли да мислят за друго....
« Отговор #67 -: Февруари 14, 2008, 11:08:45 am »
да,ето това също не го разбирам..,когато си го преживял,когато си плакал дни и нощи,как можеш да забравиш и да почнеш да се държиш снизходително д ругите(както са се държали с теб преди това и те е дразнело) и да им викаш ,че "ще стане щом се успокоят" 8O!имам приятелка,която започнаха опитите няколко месеца след нас..бях толкова близка с нея,успокоявах я всеки път като и дейдеше,на рождения и ден я гушнах и пожелах от сърце-БЕБЕ,а когато забременя,започна да ми  говори това което преди нея я дразнеше..е отдалечих се от нея,защотото ме боли,защото вече не ме разбира явно!!и така е с повечето ми близки,както казваш lubaboiko ,които имат деца или са бременни..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #68 -: Февруари 14, 2008, 11:14:01 am »
Девиза ,който ме измъчва най много е "Ще се успокоя ,когато стане"Много е гаден ,но съм разбрала вече че само така ще се успокоя,или да легна и да спяяяяя докато не видя 2 черти.... :lol: което е невъзможно...  :bighug:
« Отговор #69 -: Февруари 14, 2008, 11:16:12 am »
Девиза ,който ме измъчва най много е "Ще се успокоя ,когато стане"Много е гаден ,но съм разбрала вече че само така ще се успокоя,или да легна и да спяяяяя докато не видя 2 черти.... :lol: което е невъзможно...  :bighug:
:good_post: :bighug:
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #71 -: Февруари 14, 2008, 11:30:06 am »
Лелеее, момичета, като гледам накъде се завихри темата...искам и аз да споделя една случка точно от преди 10 минути. Бях споменала в постинга си по-нагоре в темата, че колегите в работата ми хич не ми помагат и много ме натъжават понякога без да го осъзнават....Не мога да им се сърдя, те не знаят, изобщо си нямат идея какво се случва с мен...но аз пък не мога да не се разчувствам от толкова горчиви за мен думи.
Така се случи миналата година, че всички млади в работата ми си имат бебенца, буквално миналата и тази година беше бум! Сега оживено това е тема номер едно :( Аз съм единствената, която нито е бременна, нито има бебе, има надежда за такова :), но всеки път много се разочарова, тъжи, плаче, не общува с тях, защото я боли.......
Поредния разговор, в който обсъждаме как се къпе бебе на няколко дни, колко баби има наоколо, колко градуса е в стаята, каква е температурата на водата и т.н.....След 15 минутен разговор в тази насока, една колежка изстреля: "А вие докога ще се МОТКАТЕ, БЕ"????????
Аз онемях за секунда.......не знам какво да кажа......излезох от ситуацията с: "Ами ние сме младички още, имаме време.....", преди да го изрека имам чувството, че станах по-червена от домат, а погледа ми се отнесе в пода.....
Това е всеки ден...повтаря се непрекъснато....достатъчно ми е това, което изживяваме за да ми се донасажда от добронамерените ми колеги и приятели......Как да спра да бъда чувствителна на подобни реплики, как да запазя самообладание.....изобщо не знам вие как се справяте.... :(
« Отговор #72 -: Февруари 14, 2008, 11:35:44 am »
Леле горки4ките -нестига кадето преживявате стреса от не4акането ами и допълнително да ви създават проблеми.Тези хора си  живеят в собствен свят и си мислят ,4е помагат ама много грешат.Дайте им да разберат ,4е така ви нараняват и да спрат да се месят.
4ак сега разбирам моята бъдеща свекърва,когато след операцията от извънмато4на дори не ме е питала как мина а само ми каза -как си?А тя просто не е искала да ми напомня и да ме притеснява и никога не е говориа за нашите проблеми поне пред мен

*
« Отговор #73 -: Февруари 14, 2008, 12:00:37 pm »
Лелеее, момичета, като гледам накъде се завихри темата...искам и аз да споделя една случка точно от преди 10 минути. Бях споменала в постинга си по-нагоре в темата, че колегите в работата ми хич не ми помагат и много ме натъжават понякога без да го осъзнават....Не мога да им се сърдя, те не знаят, изобщо си нямат идея какво се случва с мен...но аз пък не мога да не се разчувствам от толкова горчиви за мен думи.
Така се случи миналата година, че всички млади в работата ми си имат бебенца, буквално миналата и тази година беше бум! Сега оживено това е тема номер едно :( Аз съм единствената, която нито е бременна, нито има бебе, има надежда за такова :), но всеки път много се разочарова, тъжи, плаче, не общува с тях, защото я боли.......
Поредния разговор, в който обсъждаме как се къпе бебе на няколко дни, колко баби има наоколо, колко градуса е в стаята, каква е температурата на водата и т.н.....След 15 минутен разговор в тази насока, една колежка изстреля: "А вие докога ще се МОТКАТЕ, БЕ"????????
Аз онемях за секунда.......не знам какво да кажа......излезох от ситуацията с: "Ами ние сме младички още, имаме време.....", преди да го изрека имам чувството, че станах по-червена от домат, а погледа ми се отнесе в пода.....
Това е всеки ден...повтаря се непрекъснато....достатъчно ми е това, което изживяваме за да ми се донасажда от добронамерените ми колеги и приятели......Как да спра да бъда чувствителна на подобни реплики, как да запазя самообладание.....изобщо не знам вие как се справяте.... :(

Моите пък разбраха че имаме проблем и всеки месец ми разправят..Какво и този ли не стана... Ти само го мислиш и то за това не става или пък Не позволявай да ти стане фикс идея....
Лелееее идва ми да ги удуша с 2 пръста... Ма им се хиля и не им показвам абсолютно никаква емоция...
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #74 -: Февруари 14, 2008, 12:13:06 pm »
Моите пък разбраха че имаме проблем и всеки месец ми разправят..Какво и този ли не стана... Ти само го мислиш и то за това не става или пък Не позволявай да ти стане фикс идея....
Лелееее идва ми да ги удуша с 2 пръста... Ма им се хиля и не им показвам абсолютно никаква емоция...
Ами и аз се опитвам да не показвам емоция, ама то като ми е криво и не става. По принцип съм усмихнат и ведър човек...Определено ми личи, когато нещо не ми е наред...Лошото е, че те уж ме обичат и като колега, и като човек, дори като приятел, но всъщност аз усеащам на моменти друго отношение...да го наречем леко лицемерно. Не искам да проявявам слабост, особено пък да знаят от какво е породена тя. Определено тая тема ще отмести темата за бебета от злорадост...
*
« Отговор #75 -: Февруари 14, 2008, 13:48:44 pm »
и на мене ми се е случвало да ми зададат такъв "подходящ" върпос - направо ми е идвало да стана и да се развикам ....ама те хората какво са виновни?!
lubaboiko - много ме кефиш!  :lol:
и нещо оптимистично: http://www.misli.hit.bg/today.html
*
« Отговор #76 -: Февруари 14, 2008, 15:29:49 pm »
Благодаря ти Роси,много си мила..  :oops:
« Отговор #77 -: Февруари 15, 2008, 11:33:01 am »
Мен като ме питат хайде кога ще имате бебе, или пък баба ми: "Хм, котка ще ми гледа, я вземи си направи едно бебе него да гледаш вместо котката, че си вече на възраст ...". Просто поглеждам човека право в очите и му обяснявам спокойно, че това е въпрос на късмет, тото и нищо не може да се планира на 100%.

Не виждам защо трябва да се чувстваме подтиснати, или например непълноценни за това, че просто не сме имали късмет. То е също като тотото: пускаш фишове, правиш комбинации, пускаш много фишове с много комбинации и какво става... Някои хора с един фиш успяват, а ние отново трябва да се потрудим за следващия тираж .... Каквото било писано ... това.

Да не говорим че понякога половинката е толкова мързелива, че направо къса нерви. Моя например не мога да го накарам да направи една спермограма от 4-ри (да, четири) месеца. Иначе ако го питаш: "Даааа, много искам бебе". Ами то миличък само с искане не става :)

А относно натрапчивите мисли, аз знаете ли как се справям с тях - гледам да се разсейвам (със спорт, танци и т.н.), или и ако и това не помага ... намирам си други натрапчиви мисли - нещо като клин клин избива. Ето сега - отказвам цигарите. После друг кусур ще си намеря да поправям и така... :)

И честито на elza76!
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
« Отговор #78 -: Февруари 15, 2008, 11:42:48 am »
Мен като ме питат хайде кога ще имате бебе, или пък баба ми: "Хм, котка ще ми гледа, я вземи си направи едно бебе него да гледаш вместо котката, че си вече на възраст ...". Просто поглеждам човека право в очите и му обяснявам спокойно, че това е въпрос на късмет, тото и нищо не може да се планира на 100%.

Не виждам защо трябва да се чувстваме подтиснати, или например непълноценни за това, че просто не сме имали късмет. То е също като тотото: пускаш фишове, правиш комбинации, пускаш много фишове с много комбинации и какво става... Някои хора с един фиш успяват, а ние отново трябва да се потрудим за следващия тираж .... Каквото било писано ... това.

Да не говорим че понякога половинката е толкова мързелива, че направо къса нерви. Моя например не мога да го накарам да направи една спермограма от 4-ри (да, четири) месеца. Иначе ако го питаш: "Даааа, много искам бебе". Ами то миличък само с искане не става :)

А относно натрапчивите мисли, аз знаете ли как се справям с тях - гледам да се разсейвам (със спорт, танци и т.н.), или и ако и това не помага ... намирам си други натрапчиви мисли - нещо като клин клин избива. Ето сега - отказвам цигарите. После друг кусур ще си намеря да поправям и така... :)

И честито на elza76!

Всичко това звучи много добре ,но аз мисля че това сме го минали вече и нищо не ни разсейва.. И аз спазвам диети ,работя занимавам се с куп неща ,но напоследък вече нищо не върши работа... Дано при теб се получат нещата преди този момент да настъпи,защото е отвратително наистина...

Късмет на всички..
*

mishan

• 269
  • Който умее да чака е истински щастлив
« Отговор #79 -: Февруари 15, 2008, 14:25:50 pm »
Аз пък да ви кажа осъзнах че е по-добре да не споделям много-много. Когато изживявах най-трудните си моменти - извънматочната, после неуспешните инсеминации и т.н. споделях на най-близките си приятели и на част от роднините. Ама с течение на времето репликите от рода "успокой се и ще стане" и т.н. ме побъркаха. Сега новите ми колеги (въпреки че са ми вече доста близки) нямат и най-малка представа какво изживявам (в тази насока) и поне ги няма съжалителните погледи и това не е тема-табу. Естествено "вие какво чакате" съм го преживявала доста често, но се измъквам с някоя шегичка и край. Ще намерим начин да се справим. Пък като ни натежи прекалено - споделям с най-близките приятели и толкоз.
Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне