0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 18 част
« Отговор #180 -: Февруари 11, 2008, 15:21:55 pm »
Здравейте,искам да попитам досега хемоглобина ми беше 101 нисък според лекари,но желязото ми беше в границите сега след прием на салата от червено цвекло,моркови и лимон няколко дни днес хемоглобина ми е 114,но пък желязото е извън границите.Би ли ми обяснил някои ако разбира сега на какви храни да наблегна за да не пия малтофер или нещо подобно защото не ми понасяше.
« Отговор #181 -: Февруари 11, 2008, 18:13:10 pm »
Stelliana , момичетата преди мен добре са те посъветвали. На мен лично стресът ми е голям враг - на другия ден започвам да кървя. И небременна бях така и първото кървене през бременността ми беше точно след един специален "разговор". Тогава много се уплаших и реших, че ще огранича всички дразнители, доколкото е възможно.  Както ми каза тогава доктора тогава "Сега това ти е важното, всичко друго отива на заден план!". Просто нямам право да се ядосвам и да страдам, не и сега. За съжаление не винаги зависи от нас.
Ако близките ти нещо те атакуват по повод бебето и това къде ще живеете, как ще се казва и т.н. ги режи без да ти пука изобщо. Аз винаги се измъквам "С още не сме решили...",  "Като се прибере мъжа ми ще го обсъдим..." и вечното " Добре, ще видим" - това ми е любимо  :D Не давай информация за нещата, които сте си обсъждали с мъжа ти. Аз поне съм забелязала, че колкото повече споделяш - толкова повече се стараят да ти се месят.
За това ние просто обявяваме взетите решения.

Относно мазането,  основно залагам на Mamma Donna Chicco олиото и досега бях доволна, Dove и другите емулсии ги ползвам само като допълнение за овлажняващ ефект. Възможно е и лющенето да се дължи на това, че три-четири дни не се мазах с въпросното олио /беше ми свършило, а мъжа днеска-утре, все забравяше да купи/  и се мазах с бадемово масло + допълнение изброените по-горе емулсии.
kit kat , съжалявам за майка ти. Отразил ти се е сериозно този стрес, дано се повлияе от медикамента и физиотерапията.  Ако ти препоръчват нагревки, можеш да си купиш инфрачервена лампа - върши чудеса!
*
« Отговор #182 -: Февруари 11, 2008, 21:08:42 pm »
Stelliana ако положението е толкова зле и няма как да избегнеш дразнителите, не можеш ли да идеш на гости на мама или някоя добра приятелка за известно време? Не е хубаво да се стресираш сега, чела съм че всички емоции се отразяват на малкото човече, така че се старай да избягваш такива хора, а и ако имаш възможност не ходи на работа щом те натоварват толкова. Разбира се всеки си преценя сам, но аз за себе си реших, че няма да рискувам с нищо и не ходя на работа от нова година, а в службата в момента е ад, днес си носих болничния и се убедих за пореден път, че това е правилното решение.
kit kat и аз много съжалявам за всичко, което си преживяла, надявам се и двете скоро да сте вече здрави!
Верче, да се похваля днес феталната морфология при д-р Даскалов беше наистина приключение и за мое щастие всичко е в норми с бебчо, беше много вълнуващо да го гледам как непрекъснато се движи, свива юмручета, мърда крачета и въобще да го виждам! Тежи едва 33 гр, вижда ми се толкова мъничко на моите близо 53кг вече :) Док каза, че всичко е наред само трябва да пусна някакво изследване в Бодимед, което се прави в Германия, но забравих как се казва, ти прави ли го? Знаеш ли цена?

*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #183 -: Февруари 11, 2008, 22:54:40 pm »
Касси,Оле мерси за стиснатите палци,но и аз като Уайт,докато до преди 2 седмици пиех магнерот да задържа бебка колкото може повече,така май ще си изкарам точно до термина,което не е толкова лошо,но просто вече няма търпение!
Stelliana,опитай се колкото можеш да игнорираш дразнителите,{което понякога си е чисто и просто невъзможно де}защото ти и твоето бебе сега сте най-важни!
Kit kat,стискам палци при теб,а и при майка ти неща да се оправят и да посрещнещ двете слънчица здрава и щастлива!
*
« Отговор #184 -: Февруари 11, 2008, 23:05:10 pm »
.avi филмчетата може да гледате след като си свалите някоя от следните напълно безплатни програми:
VLC - http://www.webg.org/index.php?option=com_remository&Itemid=35&func=fileinfo&id=157
Media Player Classic - http://www.free-codecs.com/download/Media_Player_Classic.htm
или http://www.webg.org/index.php?option=com_remository&Itemid=35&func=fileinfo&id=124
FFDSHOW - http://www.free-codecs.com/download/FFDShow.htm
ultra avi филмчетата си ги отварям, но имам няколко файла с разширение 3dh i mvl, е тях не мога. Знаеш ли какво трябва да си инсталирам?

*
« Отговор #185 -: Февруари 11, 2008, 23:57:31 pm »
най-вероятно някой кодак
« Отговор #186 -: Февруари 12, 2008, 13:53:20 pm »
Здравейте момичета.
Днес ходих на фетална морфология и слава богу,всичко при бебето ми е наред.
Искам да посъветвам всички момичета от инвитро да не се доверяват на биохимичен скрининг,защото от стимулациите човешкия хормон-ЧХГ е винаги по-висок и подвежда.Така се е получило и при мен.
Ще си имаме момиче,така че се присъединявам към розовите мами! Явно тая година е година на момичешките майки,по мои наблюдения все момичета се раждат или се очакват.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #187 -: Февруари 12, 2008, 14:01:56 pm »
maia_st, много се радвам че всичко е наред с бебенцето. Аз такова изследавне не съм правила, защото съм двуплодна бременност. А там няма формули  :wink: Ще видиш как всеки преглед ще става все по-вълнуващ!
Теоха   Знаех си! Честита ви госпожица, да се развива и расте здраво бебче!
Относно момичешките майки се сещам за една позната, която и тя така наблюдавала че около тях все момичета се раждат и накрая казала на мъжа си:
"Видя ли бе мило, тя еволюцията ви отхвърля!"

Аз от снощи пак съм скована от ставно-кокалестите болки. Направо не мога да вървя. Сега малко ме поотпусна, но сутринта бях супер зле. Не можех да си вдигна десния крак да направя една крачка. Всичко, що е кокал ме болеше.  Добре поне, че контракции нямам никакви поне днес.
Забелязвам следната тенденция, в деня в който влизам в нова седмица временно ми се засилват всички болежки. При мен това е вторник и винаги е свързан с някаква нова екстра: повръщане, контракции, кокалести болки.. абе крив ден
« Последна редакция: Февруари 12, 2008, 14:06:07 pm от *vera »
*
« Отговор #188 -: Февруари 12, 2008, 14:09:01 pm »
Теоха, страхотни новини. Нека розовите гащи плуват спокойно в тумбака. Мъже ще се намерят. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #189 -: Февруари 12, 2008, 14:10:48 pm »
  Здравейте на всички,

maia_st искам да те попитам за час при д-р Даскалов колко време преди това трябва да се обадя, защото искам втората фетална морфология да я направя при него.
Теоха честита госпожица  :D

"Видя ли бе мило, тя еволюцията ви отхвърля!"   :jump12:

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
« Отговор #190 -: Февруари 12, 2008, 14:15:04 pm »
Кит кат, не се тревожи..Препоръчвам ти горещо иглотерапия за фациалиса,няма друго,което да го оправя бързо и ефикасно...Естествено има голям ефект,когато се направи процедура веднага след получаването му.Не се трови с лекарства.
Ако си от София,горещо ти препоръчвам д-р Ликсов от клиника Малинов.Той поне е в час и с бременности и иглотерапия.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #191 -: Февруари 12, 2008, 14:26:20 pm »
Теоха, поздравления за добрите резултати, честита госпожичка и всичко да е наред докрая!
Това че ще има повече момиченца е хубаво: значи ще се множи населението  :D
Ако са повече момченцата знам, че е на война.

Относно БХС - за правилите инвитро в чужбина имало специални маркери, с които се прави такова изследване, но са много скъпи и тук ги няма. Дано скоро въведат стандарт да не се прави БХС при забременели от инвитро, че горките бременелки само се тормозят излишно.

На Уайти и Декики, които са съвсем на финала искам да пожелая безпроблемно раждане и да изживеят най-незабравимия първи миг на дългоочакваната среща с техните съкровища!

Кит катче, стискам палци възможно най-скоро майка ти да се оправи, да се успокоиш и бебчовците да се успокоят и те, милите душички.   

*
« Отговор #192 -: Февруари 12, 2008, 15:16:46 pm »
Теоха, честити розови чорапчета!!! :D
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #193 -: Февруари 12, 2008, 15:50:10 pm »
Теоха, :bori_015:добре дошла в женския отбор!
Iliana, :hug2:мерси миличка!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #194 -: Февруари 12, 2008, 15:59:26 pm »
kit kat, защо така бе, мило момиче? Неприятно. Дано майчето ти се оправи, и ти също. Малко са ти притесненията около раждането, ами и тези грижи и проблеми, но такъв е живота. Стискай бебоците и дано всичко бъде наред занапред.

Vera, така е, малко ти остана, знам, че боли, особено накрая, нека те крепи мисълта, че ти предстои най-незабравимата среща. Кураж и търпение!

Teoха, честити розови гащииии :lol:, много се радвам, нека са повече момичетата тази година, миналата беше определено мъжка :wink:.

Stelliana, я по-спокойно, не допускай такива нерви, вреди и на теб и на бебето. Знам, че е трудно, но от личен опит ти казвам, няма да ги промениш тези хора!!! Аз с това се боря 100 години :wink: и нямам успех. Гледай си здравето и спокойствието. Трудно е, но нямаш друг избор.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #195 -: Февруари 12, 2008, 16:16:44 pm »
Teoха, честито ти розова лентичка. :bori_015:
Нека да се раждат момиченца, че нашите младежи да имат по-голям избор :wink:
Радвам се, че всичко е наред при ФМ.

Аз не съм правила БХС, въпреки, че съм на 36 год. Доц. Томова каза, че според нея бебчето е здравичко и няма смисъл. Дано!

Stelliana, съжалявам за проблемите ти. Лошо е и, че твоето момче го няма да те защити от нападките, но както са те посъветвали момичета, опитай са да ги игнорираш до колкото е възможно.
Дано нещата скоро се оправят!

Кит кат  :hug2: пожелавам скорошно възстановяване на теб и на майчицата ти и много спокойствие, заради бебчовците.

Уайт, Декики, леко раждане и една незабравима среща с вашите слънчица. :)
« Отговор #196 -: Февруари 12, 2008, 17:18:15 pm »
мрси за подкрпата момичта

майчто е по-добре,трябва да с оправя,че кой ще помага  :P
при мен положението не е розово,но...за сега бебоците са най важни.започнах да се поуспокоявам.днес правих консултация с мн.добра невроложка,тя ми гарантира 100%възстановяване,но след като родя

на Уайт и Дкики стискам палци за леко раждане
*
« Отговор #197 -: Февруари 12, 2008, 17:32:58 pm »
asss за записване на час е добре два- три дни предварително, макар, че аз миналата седмица се обадих в четвъртък за час в понеделник и нямаше свободни, но док се съгласи да ме вземе половин час преди официалното раб. време, той ако има възможност не връща никой.
kit kat радвам се че майка ти се възстановява, айде сега и ти бързичко да се оправяш! Само спокойствие и положителни емоции!
Теоха честита ти девойка, покрай нас напоследък все малки мъже се раждат, така че не се плашете ще се намерят момченца за всички госпожици :D
Уайт, Декики леко и безпроблемно раждане ви желая, скоро да се радвате на малките съкровища!

*
« Отговор #198 -: Февруари 12, 2008, 17:40:21 pm »
Верче, незнам какво би ти помогнало, дали не те боли толкова, защото днес е доста студенко? Мисля, че в такива случаи е по-добре да стоиш на топличко и може би някакви загревки, ама по-добре се консултирй с док де. Аз питах док за хемоглобина и ми каза да взимам Maltofer по една таблетка дневно и витамини центрум, ама сега чета, че и в двете има фолиева киселина, пък аз отделно също си пия, дали няма да ми дойде много се чудя.

*
« Отговор #199 -: Февруари 12, 2008, 19:54:11 pm »
maia_st, мисля, че не е проблем това, че има фолиева и в другите таблетки.
Аз, заради ниския хемоглобин пия фолиева 0.4 - 3 пъти дневно по 2 таблетки + всички останали лекарства и витамини. Тя не се натрупва в организма и излишното количество се изхвърля, така, че споко. :)